Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.02.2019 14:20 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Vodičov čaká v Bratislave peklo: Pre návštevu Pompea uzavrú dôležité cesty v hlavnom meste

Polícia upozorňuje vodičov v Bratislave na utorkové (12. 2.) rozsiahle dopravné obmedzenia, ktoré nastanú v súvislosti s návštevou amerického ministra zahraničných vecí Mikea Pompea.

Obmedzenia sa budú týkať najmä širšieho centra Bratislavy, ako aj hlavných príjazdových ciest do hlavného mesta. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

V utorok od 08.30 h dôjde k obmedzeniu v premávke pri presune delegácie z bratislavského letiska. Dôjde preto k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1, a to v úseku od Zlatých pieskov po Most Lafranconi, ďalej Botanickej ulice a Devínskej cesty. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 10.00 h. Následne asi od 10.00 h do 14.30 h bude striedavo obmedzovaná doprava na komunikáciách v centre mesta, a to Mlynská dolina, Búdková, Mudroňova, Palisády, Hodžovo námestie, Nám. 1. mája, Banskobystrická, Štefánikova a Staromestská.

"V čase od 13.30 h dôjde k obmedzeniu v premávke pri presune delegácie z centra mesta. Dôjde k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1, a to v úseku od Einsteinovej ulice po výjazd na bratislavské letisko. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 15.00 h," spresnila Mihalíková.

 

Polícia žiada vodičov, ktorí v utorok plánujú na príchod do Bratislavy, využiť diaľnicu D1, aby svoj príchod naplánovali najneskôr do 8.30 h. Následne vodičom odporúča polícia využitie diaľnice až po 10.00 h. V popoludňajších hodinách v utorok žiada polícia vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do 14.00 h. Vodičom odporúčajú policajti použiť diaľnicu až po 15.00 h. "Vodičov žiadame, aby, pokiaľ je to možné, sa uvedeným úsekom vyhli a na prejazd využili alternatívne trasy a boli trpezliví," podotkla Mihalíková.

Pompeo navštívi tento týždeň Maďarsko, Slovensko a Poľsko. Potom zavíta do Belgicka a Írska. Hlavnými témami jeho turné budú úloha Číny v strednej Európy a spolupráca v oblasti obrany. Bude tiež spoluhostiteľom summitu o mieri a bezpečnosti na Blízkom východe, ktorý sa má 13.-14. februára konať vo Varšave. S Pompeom na Slovensku bude v utorok rokovať minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD). "Ministri nadviažu na svoje washingtonské stretnutie z novembra 2018 a prerokujú bilaterálne otázky, aktuálne bezpečnostné a zahraničnopolitické témy, ako aj priority nášho predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a v Organizácii pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD)," uviedol rezort zahraničných vecí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na archívnej snímke z 19. apríla 2024 dym stúpa zo sopky Ruang v indonézskej provincii Severné Sulawesi.
Najvyšší stupeň varovania! Strašidelné dianie v krajine: Uzavreli aj letisko
Atrakcia je lákadlom aj v noci.
Váš Tip
Ikonická spievajúca fontána v Košiciach je po rozsiahlej obnove v prevádzke: Neuveríte, akými technológiami disponuje!
Varovanie pred búrkami
Užívajte si teplo, kým môžete: Počasie sa POKAZÍ! Kedy príde radikálna ZMENA?
Spoznávate chlapca na fotke?
Foto
FOTOhádanka: Viete, kto je tento rozkošný chlapec? Dokázal veľa aj napriek vážnej nehode
Ilustračné foto
Útok Číny?! Desivé, čo sa malo stať v Juhočínskom mori: To neznie dobre
(ilustračné foto)
Veľké nešťastie na svahu! Zrazili sa dvaja lyžiari, český občan († 66) neprežil
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Vážna nehoda pod Tatrami: Zrazili sa tam 3 vozidlá! Cesta je uzavretá, zasahovali hasiči
Foto
Vlhová sa s mamou TAKTO vyšantila v kuchyni: Momentálne jem všetko, čo vidím!
Jerguš dostal už dve pracovné ponuky v súvislosti s dronmi
Foto
V škole v Prešove otvorili unikátny predmet: Žiakom sa pracovné ponuky len tak hrnú! Aha, čo ich učia
(ilustračné foto).
Krvavý incident v krajine: Hlásia niekoľko obetí! Znepokojivé, kde ozbrojenec útočil
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil do niekoľkometrovej rokliny: Zahynulo najmenej 25 ľudí! Mrazivé detaily nehody
Ilustračné foto.
ZLÉ správy na leto: V TÝCHTO obľúbených destináciách vás dovolenka vyjde drahšie!