Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.02.2019 10:30 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Požiar, voda či statika ohrozili známe podniky: Aký osud čaká obľúbené bratislavské reštaurácie?

Obyvatelia hlavného mesta ich milovali, no do ich chodu zasiahla pohroma, ktorú si nespôsobili samy. Niekoľko známych podnikov postihli nečakané, priam dramatické situácie.

Nový Čas zisťoval, čo postretlo v posledných rokoch obľúbené reštaurácie, ktoré mali zabehnutú prevádzku, a aký osud ich čaká.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Knajpa na Dunaji

Prvý sviatok vianočný sa niesol v znamení pohromy pre reštauráciu Knajpa, ktorú odplavilo. Rozlomila sa na niekoľko kusov a na jej mieste zostal len prístupový mostík. Hercovi Alfrédovi Aczelovi, ktorý bol majiteľom podniku, zostali len oči pre plač, pretože špeciálne poistenie nemal. Momentálne riešim odpratávanie vraku Knajpy vo vlastnej réžii. Vpriebehu dvoch týždňov by sa to malo zrealizovať. Čo sa týka novej Knajpy, je to vo hviezdach,“ uviedol Aczel.

Otvoriť galériu

 

TT burgers, presťahovaný september 2015

Pôvodné priestory v Apollo 1 opustili v roku 2015 pre zlú statiku. Bizniscentrum v dohľadnom čase majú zbúrať. Reštaurácia však napriek tomu funguje ďalej v susednej budove, ale už nie je na hlavnom ťahu. Sťahovanie pre tento fastfood bolo zrejme veľmi stresujúce a doteraz sa z neho nevedia spamätať. Už je to celé za nami, už sa nechceme k tomu vracať,“ stroho odpísali z TT burgers.

Hoci sa v hlavnom meste reštaurácia Prašná Bašta zapísala ako legenda s množstvom spokojných zákazníkov, jej prevádzkovatelia dostali po 24 rokoch výpoveď. „Ešte stále nie je jasné, kam pôjdeme. Niečo sa nám už síce rysuje, ale nebudem o tom hovoriť, aby som to nezakríkol,“ povedal majiteľ František Makal.

Otvoriť galériu

Prašná Bašta vyhodená 15. 12. 2019

Správa o požiari, ktorý vypukol na Staromestských vianočných trhoch, šokovala verejnosť. Plamene siahajúce do výšky 10 metrov zničili obľúbenú historickú kaviareň Roland Café a prvé poschodie secesnej budovy. Podľa hovorkyne poisťovne Kooperativa Silvie Noskovej Illášovej projekt obnovy a rekonštrukcie fasády aj interiéru je vo fáze prípravy.

Počíta sa aj so zachovaním reštauračných služieb v priestoroch Roland Café. „Keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku, príprava projektu je náročná. Celý proces obnovy riešime v úzkej súčinnosti s magistrátom hlavného mesta a krajským pamiatkovým úradom,“ informovala hovorkyňa. Uviedla tiež, že budova okrem priestoru, ktorý zničil požiar, je aj naďalej v  prevádzke a kancelárie v  nej využívajú ako pred požiarom.

Otvoriť galériu

Roland Café, vyhorené 28.11.2018.

Správa o požiari, ktorý vypukol na Staromestských vianočných trhoch, šokovala verejnosť. Plamene siahajúce do výšky 10 metrov zničili obľúbenú historickú kaviareň Roland Café a prvé poschodie secesnej budovy. Podľa hovorkyne poisťovne Kooperativa Silvie Noskovej Illášovej projekt obnovy a rekonštrukcie fasády aj interiéru je vo fáze prípravy.

Počíta sa aj so zachovaním reštauračných služieb v priestoroch Roland Café. „Keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku, príprava projektu je náročná. Celý proces obnovy riešime v úzkej súčinnosti s magistrátom hlavného mesta a krajským pamiatkovým úradom,“ informovala hovorkyňa. Uviedla tiež, že budova okrem priestoru, ktorý zničil požiar, je aj naďalej v prevádzke a kancelárie v nej využívajú ako pred požiarom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, gh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní