Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2019 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Kráľ večierkov Šrobár († 52) odišiel do žúrovacieho neba: Posledné minúty života bohéma!

Dotĺklo srdce bohéma, ktorý sa rodí azda raz za sto rokov! Kráľ bratislavských žúrov Fedor Šrobár († 52), pred ktorým neboli dostatočne zamknuté žiadne dvere na celebritný večierok, doplatil životom na svoj ťažký úraz hlavy.

Po troch mesiacoch v kóme sa pravnuk niekdajšieho československého politika Vavra Šrobára († 83) pobral za ním na druhý svet. Smrť si poňho prišla vo štvrtok poobede a zasiahla nielen jeho rodinu, ale i priateľov a mnohé známe tváre. Šrobár († 52) bol v spoločnosti zábavy, žien a kamarátov ako ryba vo vode.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Fedor, škandalózny miláčik známych tvárí, napokon prišiel o to, čo najviac miloval - o svoj život. „Áno, je to pravda. Zomrel vo štvrtok okolo trištvrte na štyri poobede. Krátko predtým ho boli pozrieť rodičia, všetko vyzeralo relatívne v poriadku, ale smutná správa ich zasiahla ešte cestou domov v autobuse. Chodili za ním tri-štyri razy do týždňa,“ povedala Novému Času blízka osoba bohéma, ktorý bezvládne ležal v hospici v Trsticiach pri Galante. Kráľ večierkov bol tri mesiace v kóme, ale nebol na prístrojoch.

„Mal len hadičky, aby mohol lepšie dýchať a aby mu mohli podávať stravu,“ dozvedeli sme sa. Šrobár po sebe zanechal rodičov, ale aj svoju spriaznenú dušu Milinu. Nešťastná udalosť sa stala v jej bytovom vchode, keď ju išiel Fedor navštíviť. Aj táto fotografka za ním často merala cestu do Trstíc.

Otvoriť galériu
Syn Fedor je právnik.
Zdroj: hkplegal.sk

 

„Ich vzťah poznačilo, že Fedor od nich v mladosti odišiel, lebo bol živel. Mladý taký vôbec nie je, je po starom otcovi, pokojný, solídny a rozvážny. Otcovi bol v ostatnom čase napriek všetkému oporou,“ tvrdí náš zdroj. „Nehnevajte sa, ale s rodinou sme sa dohodli, že nebudeme nič komentovať,“ priznal včera Novému Času Šrobár junior.

Muž dvoch tvárí

Bratislavský seladón mal dve tváre. „Áno, užíval si život, bol neriadená strela, ale ľuďom nesmierne pomáhal. Bol to dobrák od kosti,“ hovorí jeho kamarátka. So Šrobárom sa priatelil aj politik Boris Kollár. „Poznal som ho 40 rokov. Odmladi bol tam, kde bola zábava. Bol ako mačka so siedmimi životmi, svoju smrť prežil niekoľkokrát,“ uviedol Kollár.

Otvoriť galériu

„S rešpektom hovorím, že bol ikona, legenda, akýsi Schöne Náci súčasnosti,“ dodal. Šrobár podľa neho nemal azda jedinú nezlomenú kosť v tele. Pre početné autohavárie, úrazy a pády bol pozliepaný titánovými nitmi a kovovými vložkami.

„Smial sa, že zas som im to na letisku krásne rozpískal,“ hovorí jeho kamarátka, ktorá odhalila, z čoho Fedor žil. „Mal invalidný dôchodok, ale vedel investovať. Desať rokov síce študoval za ekonomického inžiniera, ale vyšlo mu to. Skúpil povaly v Starom Meste a prerobené ich predával ako byty. Pomáhal aj s manažovaním hotelov,“ uzavrela.

Otvoriť galériu

Vavro Šrobár († 83), pradedko Fedora Šrobára, pochádzal z obce Lisková a zomrel v roku 1950 v českom Olomouci. Bol to lekár, politik, ústredná postava medzivojnovej slovenskej politiky v Československu, od roku 1935 profesor, stúpenec národnej jednoty Čechov a Slovákov. Bol ministrom s plnou mocou pre správu Slovenska po vzniku ČSR.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, rg, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!