Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2019 21:00 | Šport | Hokej

V roku 2019 nezískali ešte ani bod: Slovan prehral aj zápas v Rige

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom súboji KHL na ľade Dinama Riga 2:3. Dvoma gólmi sa pod víťazstvo lotyšského klubu podpísal kapitán Lauris Darzinš, za hostí skórovali Adam Liška a Kyle Chipchura.

Zverenci Vladimíra Országha v kalendárnom roku 2019 ešte nezískali ani bod, celkovo to bola pre nich ôsma prehra v sérii. So ziskom 27 bodov zostávajú na chvoste Západnej konferencie i celej súťaže. Druhý zápas v rámci krátkeho výjazdu odohrajú vo štvrtok, keď sa predstavia na ľade Lokomotivu Jaroslavľ (17.30 SEČ).

KHL - základná časť:
Dinamo Riga - HC Slovan Bratislava 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Góly: 19. Darzinš (Redlihs, Zanetti), 35. Dzierkals (Balinskis, Maione), 44. Darzinš (McMillan, Redlihs) - 28. Liška (Buc, Švarný), 39. Chipchura (Klok). Rozhodovali: Akuzovskij, Olenin - Sadovnikov, Šeľanin, vylúčení: 5:6, presilovky a oslabenia: 0:0, 4743 divákov.
zostavy:
Dinamo Riga: Biljalov – Balinskis, Maione, Zile, Ališauskas, Gimajev, Zanetti, Karkls – Meija, McMillan, Gegeris – Dzierkals, Džerinš, Gillies – M. Redlihs, Razgals, Darzinš – Lipsbergs, Myttynen, Marenis - Pavlovs
Slovan Bratislava: Štěpánek – Sersen, Jánošík, Švarný, Klok, Bačik, Gelinas - Rau, Taffe, Chipchura – Lunter, Sukeľ, Červený – Lamper, Buc, Liška – Jeglič, Bailey, Sloboda

Prvá tretina priniesla svižný hokej, hra plynula rýchlo, takmer bez prerušenia, pričom v úvode sa najmä domáci hráči starali o rozruch. V 5. minúte sa medzi kruhmi ocitol voľný Redlihs, no trafil len pozorného Štěpánka. Potom sa chopili réžie hostia a na niekoľko minút si vypracovali drvivý tlak. Obrana Dinama náporu odolala, neujali sa strely Sersena, Švarného a puk nepretlačil cez betón Biljalova ani Červený. V 19. minúte vyšiel domácim sčista-jasna rýchly brejk, Štěpánka prekonal Darzinš strelou zápästím spoza Švarného.

Gól domácim pomohol a tí v druhej tretine vyrovnali hru. V 28. minúte zakončil Meija pred bránkou Slovana iba tesne mimo. O pár sekúnd neskôr sa na druhej strane dočkali hostia. Buc zaviezol puk za bránku, vtipnou zadovkou oklamal Biljalova a našiel Lišku, ktorý nemal problém skórovať - 1:1. Dinamo kontrovalo šancou Razgalsa, sieť však rozvlnil až Dzierkals jemným tečom Maioneho strely. Slovan reklamoval bránenie v hre Štěpánkovi, gól však arbitri po konzultácii s videorozhodcom uznali. Na ľade sa začalo potom iskriť, vášne museli krotiť rozhodcovia. V 39. minúte sa podarilo Slovanu opäť vyrovnať, Klokovu strelu dorazil do siete Chipchura. 

 

V závere druhej tretiny stroskotal v šanci Liška a v úvode tretej časti neuspel zblízka ani Buc, ktorý iba vyprášil Biljalovove betóny. V 44. minúte Dinamu vyšla akcia na jeden dotyk a po osi Redlihs - McMillan usmernil puk do bránky Darzinš - 3:2. Domáci boli aj v ďalších minútach aktívnejší, náskok mohol zvýšiť Marenis. Slovanisti boli nútení otvoriť hru a pri bezhlavom útočení sa Dinamu naskytali možnosti na rýchle protiútoky. V 55. minúte Darzinšovi zabránil v dosiahnutí hetriku Štěpánek. Na opačnej strane spálil tutovku Chipchura, keď zblízka trafil len ľavú žrď. Slovanu už nepomohla k vyrovnaniu ani záverečná power play bez brankára.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Lekárka zažívala v posledných mesiacoch hotové peklo.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského
8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová
V koncerne VW pracoval niekoľko rokov v rámci rôznych značiek.
Foto
Jozef Kubáň prerazil vo svete automobilového dizajnu: Čínske fára bude navrhovať Slovák!
Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom oblečení.
Nový zákon Šimkovičovej vyvoláva vášne: Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom