Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Marcela s dvoma deťmi prišla o bývanie: Pred ohňom utekali iba v pyžamkách

Na päty sa jej lepí neuveriteľná smola. Marcela (37) z Nesluše (okr. Kysucké Nové Mesto) len prednedávnom zažila šok, keď ju opustil jej tuniský manžel a nechal ju samu s dvoma malými deťmi.

Ešte sa ani neskončil bolestivý rozvod, po ktorom zostala na všetko sama, a už ju postihlo ďalšie nešťastie. Miestnosť v rodičovskom dome, kde spolu s deťmi žije, sa totiž vznietila od komína a stihli ujsť v poslednej chvíli.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Život Marcelu (37) skúša nadmieru. Len minulý rok ju opustil manžel a ostala sama s dvoma malými dcérkami. Rozvodové konanie sa ešte neskončilo a už prišla od života ďalšia rana. V izbe v dome u rodičov, kde teraz býva, jej všetko zhorelo. „Došlo k samovznieteniu v komíne, kde sme plánovali v budúcnosti postaviť kozub. Jedna miestnosť, kde bol televízor, počítače, zariadenie, zhorela kompletne, zvyšok poschodia, ako aj všetok nábytok v ňom je celý čierny, zadymený a nepoužiteľný,“ opisuje Marcela, pričom dodáva že prvý odhad škody vyčíslili hasiči okolo 10-tisíc €.

Šťastie v nešťastí

 

Pri požiari museli zasahovať nielen profesionálni záchranári, ale aj dobrovoľníci. „Na mieste udalosti neboli hlásené žiadne zranenia, ani sa nikto nenadýchal splodín,“ informoval Nový Čas operátor z krajského operačného strediska hasičov v Žiline. Marcela hovorí, že mala aj so svojimi dcérkami Zuzkou (3) a Zinou (1) obrovské šťastie v nešťastí. „Uspala som malú Zinu a tiež som si na chvíľku ľahla do vedľajšej miestnosti, aby som si oddýchla. Zobudila som sa na štipľavý dym. Oheň naberal rýchlo na intenzite.

Otvoriť galériu
Okamžite som zobrala malú a spolu s otcom, ktorý spal chorý vo vedľajšej miestnosti, sme sa usilovali opustiť poschodie uzatvorené dverami, ktoré sa už v dôsledku podtlaku nedali otvoriť. Keď sme boj s dverami našťastie vyhrali, privolali sme hasičov. Neviem si predstaviť, čo by bolo, keby sa nám to nepodarilo,“ hovorí ustarostená Marcela, ktorá pred požiarom utekala s rodinou len naľahko oblečená, aby sa rýchlo zachránili. Poschodie je však poškodené a na vlastné náklady si ho, žiaľ, nemôže dovoliť opraviť.

Bratranec Viliam požiadal o pomoc na sociálnej sieti a našli sa  dobrí ľudia, ktorí mamičke pomohli. „Ďakujem dvom ľuďom, ktorí  mi zabezpečili materiál na opravu poschodia. Pomoc stále potrebujeme, lebo je to zlé, ale som dojatá, že nielen rodine a susedom, ale aj neznámym ľuďom na nás záleží a nie je im náš osud ľahostajný,“ dodáva Marcela, ktorá musí začínať od začiatku, za každú pomoc je však vďačná.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia