Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.01.2019 08:04 | Šport | Hokej
FotoVideo

Tatar prerušil čiernu sériu: Strelil dva góly a stal sa prvou hviezdou zápasu

Slovenský hokejista Tomáš Tatar (28) zažil dvojgólovú noc v NHL a výrazne prispel k víťazstvu Montrealu na ľade Columbusu 4:1.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Hostia aj vďaka dvom gólom slovenského krídelníka dosiahli štvrté víťazstvo v neprerušenej sérii, najdlhšej v aktuálnej sezóne profiligy.

Tatar otvoril skóre v 7. min, keď dorazil za chrbát brankára Joonasa Korpisala odrazený puk po strele obrancu Sheu Webera. Druhý presný zásah v podaní 28-ročného ilavského rodáka bol pekný aj na pohľad. V 29. min Tatar dostal časovanú prihrávku za chrbát obrany domácich od Philipa Danaulta a po ukážkovom blafáku do forhendu prekonal Korpisala. Tatar prerušil 11-zápasovú sériu bez streleného gólu a stal sa prvou hviezdou. Predtým naposledy rovnako skóroval dvakrát v jednom stretnutí a to 28. decembra 2018 proti Floride. Celkovo dosiahol pätnásty a šestnásty gól v sezóne a dovedna má na konte 36 kanadských bodov. Je druhý najproduktívnejší hráč Canadiens po 43-bodovom Maxovi Domim.

"Nie je jednoduché hrať v Columbuse. Majú skvelé mužstvo. Myslím si však, že môžeme hrať vyrovnanú partiu s kýmkoľvek v tejto súťaži, ak nám to na ľade ide," uviedol Tomáš Tatar podľa webovej stránky NHL "Teším sa zo svojich gólov, ale na prvom mieste je víťazstvo a 2 body pre mužstvo. Všetko ostatné je iba bonus," dodal Tatar v pozápasovom interview pre zámorské médiá. "Bojujeme o play-off a ukazujeme mentalitu boja o play-off. Potrebujeme víťazstvá, získavame ich a sme na dobrej ceste," doplnil tímového kolegu zo Slovenska Philip Danault.

 

O víťazovi súboja Arizona - Pittsburgh (2:3 pp) muselo rozhodnúť predĺženie. Víťazný gól Penguins strelil 50 sekúnd pred koncom predĺženia Phil Kessel. Slovenský útočník Richard Pánik v drese Arizony nebodoval, ale predviedol sa 6 bodyčekmi. Bol to druhý najvyšší počet spomedzi všetkých aktérov na ľade. Jeho spoluhráč Lawson Crouse ich mal sedem.

Hokejisti Ottawy zvíťazili na ľade Caroliny v Raleighu 4:1 a odlepili sa zo dna NHL. Senators zvíťazili po štvrtý raz z posledných piatich zápasov aj vďaka 33 zákrokom Andersa Nilssona a dvom "zlepeným" gólom Bobbyho Ryana a Marka Stona v rozpätí 13 sekúnd druhej tretiny. "Súperovi sme toho veľa nedovolili. Výborne sme vykrývali celú hraciu plochu a nedávali im čas ani priestor," uviedol brankár Ottawy Anders Nilsson.

Slovenský obranca Christián Jaroš prispel k triumfu Senators 17 minútami na ľade a troma zablokovanými strelami. Hráči Ottawy predviedli až 27 blokovaných striel, z toho Cody Ceci sedem. Útočník Mark Stone dosiahol 50. bod v ročníku 2018/2019 (22+28) a s bilanciou piatich minimálne 50-bodových sezón sa vyrovnal niekdajším úspešným "senátorom" Švédovi Erikovi Karlssonovi a Slovákovi Mariánovi Hossovi. Legendárny Švéd Daniel Alfredsson dosiahol dokonca desať takýchto sezón a Jason Spezza osem.

Výsledky:

Florida - Toronto 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Góly: 10. Hoffman (Yandle, Bjugstad), 15. Matheson (Trocheck, Huberdeau), 59. Vatrano (Pysyk) - 2. Hainsey (Rielly, Kapanen).

Columbus - Montreal 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly: 46, Bjorkstrand (Nash, S. Jones) - 7. TATAR (S.Weber, Chaput), 29. TATAR (Danault, Gallagher), 58. Armia (Domi, S. Weber), 59. Armia (Domi, Petry)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 17:05 min, 2 góly, 3 strely, 2 plusové body, prvá hviezda.

Washington - New York Islanders 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Góly: 46. Bailey (Barzal, Pelech), 48. Clutterbuck (Cizikas, Pelech).

Carolina - Ottawa 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Góly: 32. Foegele - 16. Paajärvi (Ceci, Z. Smith), 28. B. Ryan (Dzingel, Duchene), 28. Mark Stone (Tierney), 37, Wolanin (B. Tkachuk, Ceci)
Christián Jaroš (Ottawa) odohral 17:01 min, 1 strela, 3 zablokované strely.

Calgary - Detroit 6:4 (0:1, 2:1, 4:2)
Góly: 28. S. Bennett (Neal, Brodie), 35. Monahan (J. Gaudreau, E. Lindholm), 48. Neal (Andersson, S. Bennett), 55. Giordano (D. Ryan), 57. S. Bennett (D. Ryan, Brodie), 60. Brodie (M. Tkachuk, M. Smith) - 20. Mantha (N. Kronwall, Nyquist), 34. Larkin (Green, Bertuzzi), 45. Green (Vanek, Nielsen), 49. Larkin (Nyquist, Bertuzzi).

Arizona - Pittsburgh 2:3 po predĺž. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Góly: 13. Keller (Ekman-Larsson, Garland), 55. Stepan (Hjalmarsson, Hinostroza) - 25. Riikkola (M. Pettersson, Simon), 26. Guentzel (Cullen, G. Wilson), 65. Kessel (Crosby, Malkin)
Richard Pánik (Arizona) odohral 18:26 min, 1 strela, 6 "hitov", 1 pluska, 2 trestné minúty.

Vancouver - Buffalo 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Góly: 13. Edler (Horvat, Boeser), 16. Bärtschi (Pouliot), 28. Boeser (Horvat), 46. L. Eriksson (Leivo, Beagle) - 9. Rodrigues (Ristolainen, Sobotka), 23. Okposo (Larsson, Girgensons), 33. Reinhart (Sheary, Eichel).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť!
(ilustračné foto)
Ukrajinu čakajú ťažké časy: To, čo ju podľa USA čaká, vôbec neznie dobre
Foto
Česká expertka si rýpla do Slafkovského: Riešite ho, akoby neexistovali iní hráči!
Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL