Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2018 08:09 | Správy | Domáce správy

Kauza objednávky vraždy Sylvie Volzovej: Vyšetrovateľ navrhol obžalovať Ruska!

Vyšetrovanie ukončené!

V prípade prípravy vraždy Silvie Volzovej, na ktorej sa mal podieľať bývalý minister hospodárstva a riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko, bolo už ukončené vyšetrovanie. Vyšetrovateľ navrhol podať obžalobu na Pavla Ruska, ktorý je obžalovaný aj v kauze takzvaných televíznych zmeniek. Okrem Ruska podali návrh na obžalobu aj na troch mužov podvsetia - Mikuláša Černáka, Róberta Lališa a Miloša Kaštana.

 "Policajný vyšetrovateľ navrhol obžalovať Pavla R. z objednávky vraždy. O ďalšom postupe rozhodne dozorový prokurátor. Ak sa s návrhom stotožní, začne konať súd," uviedla vo štvrtok na svojej facebookovej stránke slovenská polícia. Na ukončenie vyšetrovania s návrhom na obžalobu upozornil vo štvrtok denník Sme. Podľa tohto zdroja by sa mal obhajca obvineného Marek Para vyjadriť k návrhu podať obžalobu ešte vo štvrtok.

"V stredu (5. 12.) vyšetrovateľ podal na Krajskú prokuratúru v Bratislave (KP BA) návrh na podanie obžaloby na štyri osoby. O ďalšom postupe rozhodne dozorujúci prokurátor," uviedlo vo štvrtok na otázku TASR oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru SR. Vo veci doteraz dozoroval prokurátor KP BA Michal Šúrek, ktorý už v druhej polovici novembra pre TASR uviedol, že vyšetrovanie je ukončené.

"O podaní návrhu na obžalobu vieme. Z nášho pohľadu vyšetrovateľ podal návrh na obžalobu napriek viacerým procesným pochybeniam a dôkazným nezrovnalostiam. Pritom je motivovaný snahou prehodiť dôkaznú mizériu na plecia prokuratúry a súdov. Ak by prokurátor predsa podal obžalobu a nedoplnil vyšetrovanie, vyjadríme sa s klientom podrobnejšie," reagoval obhajca Pavla Ruska Marek Para.

 

Pavla Ruska polícia v minulosti obvinila z trestného činu prípravy vraždy jeho bývalej obchodnej spoločníčky Volzovej. Na príprave sa mali podieľať aj známi členovia slovenského podsvetia, ako napríklad bos sýkorovcov Róbert Lališ, alias Kýbel, či za viacero vrážd právoplatné odsúdený banskobystrický bos Mikuláš Černák a napokon komplic posledne menovaného Miloš Kaštan.

Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko  je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák. Krajský súd v Bratislave mu na začiatku mája uložil aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia. K probačnému úradníkovi sa na KS v Bratislave podľa informácií TASR pravidelne dostavuje.

V súčasnosti s ním prebieha na bratislavskom súde hlavné pojednávanie v prípade zmeniek televízie Markíza, ktoré mal údajne podpísať. Podnikateľ a spoluobvinený v kauze zmeniek Marián Kočner je naďalej vo väzbe, napriek opakovaným snahám dostať sa z nej. O jeho sťažnosti bude Najvyšší súd SR rozhodovať v najbližších dňoch na svojom neverejnom zasadnutí. Termín zasadnutia zatiaľ nie je známy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť
Robotický pes s plameňometom za 8 805 eur
Foto
Robotický pes s plameňometom?! Nie, nejde o sci-fi film: Padnete na zadok, na čo má slúžiť
Kto vypadol v 9, kole?
V Let's Dance ide do tuhého: Kto opustil tanečnú šou tesne pred bránami FINÁLE?!
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!