Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.12.2018 14:07 | Šport | Futbal
Foto

Hapal počas žrebu neveril vlastným očiam: Rozdával úsmevy na všetky strany

Neskrýval radosť! Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal (49) sa počas žrebovacieho ceremoniálu v priamom prenose usmieval na všetky strany.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Sám totiž dobre vedel, že naša skupina bude hrateľná a šanca Slovenska postúpiť na EURO 2020 je pomerne veľká.

„Ocitli sme sa vo vyrovnanej skupine, príde aj na pikantný súboj s Maďarskom, určite sa máme na čo tešiť,“ povedal pre futbalsfz.sk Hapal. „Chorvátsko je aktuálny vicemajster sveta, má neskutočnú kvalitu. Videl som jeho posledný zápas v Anglicku, musím mu vyjadriť rešpekt, no zároveň dodávam, že z tejto skupiny môže postúpiť ktorékoľvek mužstvo. S Walesom sme odohrali vzájomný zápas na ME 2016, môžeme z toho čerpať, v každom prípade, Walesania budú nepríjemným súperom,“ dodal hlavný tréner.

„Vzájomné duely s Maďarskom budú niesť prvky rivality, Maďari disponujú kvalitným tímom, v žiadnom prípade ich nemožno podceniť, naopak, musíme sa na tohto súpera veľmi dobre pripraviť. Ďalším súperom bude Azerbajdžan, za ktorým budeme merať dlhú cestu. Ocitli sme sa v 5-člennej skupine, okrem kvalifikačných zápasov tak odohráme počas roka aj prípravné stretnutia. So žrebom môžeme byť spokojní, skupiny, v ktorých figurujú tímy Španielska a Nemecka, sú veľmi silné, naša skupina je veľmi vyrovnaná. Nepríjemné pocity som mal po tom, čo hrozilo, že by sme mohli byť nažrebovaní práve do skupiny s Nemeckom, uzavrel Hapal.

„So žrebom som spokojný, mohli sme dostať aj ťažšiu skupinu. Z prvého koša som si prial Chorvátsko, zápasy s Chorvátskom a Maďarskom budú mať náboj, v skupine máme aj nebezpečný Wales a nevyspytateľný Azerbajdžan. Nie je si z čoho veľmi vyberať. Najťažšie mi bolo, keď do skupiny C vyžrebovali Írsko a potom ho presunuli do skupiny D,“ uviedol prezident SFZ Ján Kováčik.

 

Problémom júnová príprava

Finálový turnaj sa pri príležitosti 60. výročia prvých ME uskutoční v dvanástich krajinách na kontinente od Írska až po Azerbajdžan v termíne 12. júna - 12. júla 2020. Hapal rešpektuje všetkých súperov, od favorita skupiny Chorvátov až po Azerbajdžan vyžrebovaný z 5. výkonnostného koša. Kouča "sokolov" najprv potešilo, že výber okolo kapitána Martina Škrtela vyžrebovali do 5-člennej skupiny, čím sa otvorilo okno na dva prípravné zápasy. Nie je to ale také jednoduché.

"Po žrebe sme boli bezprostredne radi, že sme v 5-člennej skupine. Že budeme mať priestor na dve prípravné stretnutia. Na druhej strane, je to zložité. Rozpis je jasne daný. Júnový termín bude problematický, všetky európske mužstvá hrajú a budeme musieť hľadať asi mimoeurópskeho súpera. V druhom okne ešte hľadáme súpera, mali by sme zápas určite odohrať. Kvalifikácia je rýchla, bude trvať menej ako rok, musíme sa čo najlepšie pripraviť a urobiť všetko, aby sme uspeli," povedal bývalý kouč SR 21.

Slováci začnú v marci budúceho roka v Trnave proti Maďarsku a Hapal to považuje za pikantné derby: "Program sme sa dozvedeli na letisku vo Frankfurte. Je to los, je to dané. Začíname doma v derby s Maďarskom, očakávam pre fanúšikov mimoriadne atraktívny zápas. Už teraz chcem pozvať všetkých fanúšikov, budeme ich potrebovať."

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?