Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2018 23:37 | Správy
Špeciálny projekt

Incheba pozýva na tradičné Dni Vianoc: V ponuke sú tisíce nápadov na vianočné darčeky

Tradičné Dni Vianoc prinášajú do Incheby počas nasledujúcich troch týždňov tipy a inšpirácie pre najkrajšie sviatky v roku. Návštevníkov čaká pestrá ponuka tradičných aj originálnych darčekov a vianočných dekorácií. Predvianočné nakupovanie im spríjemní bohatý sprievodný program, ktorý do sviatočnej nálady ponorí deti aj dospelých.

Vianočná Incheba ponúka návštevníkom množstvo nápadov na vianočné prekvapenia, ako aj inšpirácie, ako premeniť domov na vianočný raj. Popri vianočnom nakupovaní si môžu návštevníci zájsť na pohár medoviny, vianočného punču i vychutnať si pestrú ponuku rôznych jedál a vianočných špecialít.

Otvoriť galériu
Dni Vianoc Incheba 2018.
Zdroj: Martina Juríčková

Široký sortiment darčekov

Vianočná Incheba ponúka široký sortiment rôznych darčekov. Pre návštevníkov sú pripravené desiatky stánkov s ponukou výrobkov slovenských predajcov. Vybrať si môžu z tradičných, ako sú oblečenie, šperky, kabelky, kozmetika, doplnky do domácnosti, hračky i knižné tituly. Nechýbajú však ani výrobky zručných remeselníkov – medové sviečky, prútené košíky, čipkované obrazy, paličkované výšivky i plstené výrobky. „Snažíme sa uchovať tradíciu historických remesiel, aby sa zachovala krása týchto výrobkov,“ povedala pani Jozefína Poliaková zo Združenia cechov historických remesiel. Paličkovaniu sa venuje už od mladosti. Jej manžel je sviečkar, ktorý z medových plátov vyrába krásne voňavé sviečky a dekorácie. Odvážnejší návštevníci si môžu sami vyskúšať tradičné remeslá, svoju prácu tu predvádzajú slovenskí remeselníci naživo.

Otvoriť galériu
Dni Vianoc Incheba 2018.
Zdroj: Martina Juríčková

Zahrajte sa v HRAtislave

Počas Dní Vianoc sa môžete v Inchebe aj zabaviť. Hneď prvý víkend (1. 12. – 2. 12.) sa o dobrú náladu postará obľúbený festival spoločenských hier HRAtislava. V rámci festivalu, ktorý sa koná len raz ročne, sa môžu spolu zahrať rodičia s deťmi, mladí aj starší, ale aj jednotlivci, ktorí majú radi hlavolamy, vedomostné súťaže či strategické hry. Organizátori ponúkajú tisíce spoločenských hier, predstavia aj novinky herného sveta. „Počas roka robíme množstvo menších podujatí po celom Slovensku, ale HRAtislava je pre nás najväčšie podujatie roka,“ povedal Peter Černák, zakladateľ a majiteľ spolo nosti iHRYsko. Netajil ani svoju radosť z množstva navštevníkov, ktorí už od rána zapĺňali hracie stoly. O správnu náladu sa starajú aj desiatky milých inštruktorov v oranžových tričkách, ktorí pomáhajú nielen s náročným zvládnutím úloh, ale prípadne aj s vysvetlením pravidiel. „Toto podujatie nám odporučili naši známi, ktorých sme prišli navštíviť do Bratislavy, a som nesmierne milo prekvapený, aké je to super,“ povedal otecko dvoch malých chlapcov, ktorí prišli z Moravy a vyskúšali si zahrať novú spoločenskú hru Rivalové.

Otvoriť galériu
Dni Vianoc Incheba 2018.
Zdroj: Martina Juríčková

 

Handmade víkendy
Koho by nepotešili originálne výrobky, ktoré vznikli vlastnoručnou prácou domácich slovenských autorov, remeselníkov a výrobcov. Tí ponúkajú svoje výtvory návštevníkom na Vianočných handmade víkendoch, ktoré sa budú konať počas všetkých troch decembrových víkendov. Návštevníci si môžu zakúpiť adventné vence, vianočné pohľadnice, ručne maľované a vyšívané vianočné ozdoby, ale aj rôzne drevené a drôtené výrobky, háčkované doplnky, šité a pletené oblečenie i bižutériu. Chýbať nebudú ani tradičné vianočné dekorácie v aktuálnych trendoch, a tak sa môžu návštevníci inšpirovať aj tým, ako by mali vyzerať ich Vianoce po návšteve bratislavského výstaviska.

Otvoriť galériu
HRAtislava – Víkend plný hier)
Zdroj: Martina Juríčková

Sviatočná zábava nielen pre najmenších

Bohatý nebude len počet vystavovateľov a predajcov počas Dní Vianoc v Inchebe, ale aj sprievodný program. Cez víkendy sú pre rodičov s deťmi pripravené vystúpenia rôznych folklórnych, hudobných i tanečných skupín. Všetci si spoločne môžu zaspievať vianočné koledy, vypočuť si vianočné vinše a dozvedieť sa čosi aj o zvykoch z ďalekého Španielska. Najmenší sa môžu tešiť na baletnú rozprávku, interaktívne predstavenie cirkusovej školy i bohatý animačný program v štýle rozprávky My Little Pony a Snehových škriatkov.

Každý deň bude pre deti od 3 rokov otvorený interaktívny detský kútik, kde si môžu deti za pomoci skúsených Montessori pedagógov cvičiť jemnú motoriku, tvorivé myslenie i estetické cítenie. Svoje miesto tu aj tentokrát bude mať detská vianočná pošta, cez ktorú sa priania najmenších budú môcť dostať priamo až k Ježiškovi. Tak neváhajte a navštívte obľúbené a rokmi overené vianočné trhy v Inchebe. Dni Vianoc sa konajú už po 29.-krát!

Dni Vianoc v Inchebe trvajú od 30. 11. do 19. 12. 2018. Otvorené budú od pondelka do štvrtka v čase od 11:00 – 19:00, v piatok a sobotu od 10:00 – 20:00 a v nedeľu od 10:00 –19:00.

Tento článok vznikol v spolupráci s Inchebou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní