Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.12.2018 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Bradatými mužmi sa to v šoubiznise len tak hemží: Odborník má na to jasné vysvetlenie

V minulosti bola neoholená tvár u mužov v šoubiznise výnimkou.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Spomeňme napríklad československú spevácku hviezdu 60. a 70. rokov Waldemara Matušku († 76), ktorý mal nielen úžasný hlas, ale práve pre svoju bradu bol v tých časoch nezameniteľný. Dnes sa to však celebritnými bradáčmi len tak hemží. Čo je za tým?

Martin Madej (31):  Pridáva mi zopár rokov

Otvoriť galériu
Martin Madej
Zdroj: Tibor Géci, Nový Čas

Spevák sa k brade dostal úplnou náhodou. „Asi pred piatimi rokmi som sa pripravoval na fotenie a fotograf mi povedal, nech si skúsim nechať narásť bradu. Skúsil som to a celkom sa mi to zapáčilo, lebo mi to pridalo zopár rokov. Dovtedy mi ľudia hádali o päť až sedem rokov menej, takže teraz konečne vyzerám na svoj vek! Vraj sa mi to aj hodí a priznám sa, že postupom času je to veľmi praktické, lebo krásne zakrýva moju plnú bradu,“ vysvetľuje.

Milan Zimnýkoval (40): Nechce sa mi holiť

Otvoriť galériu

Známy moderátor patrí tiež medzi bradatých mužov, ktorí nemajú nijaký špeciálny dôvod na to, aby nosili bradu. Hoci treba uznať, že Juniorovi to pristane. So svojím porastom je spokojný a nateraz nemieniť nič s výzorom robiť. Mať bradu mu vyhovuje a podľa vlastných slov je to najmä veľmi pragmatické. Na otázku, prečo si nechal narásť bradu, odpovedal: „Je to veľmi jednoduché, som lenivý a nechce sa mi holiť. Preto mám bradu,“ vysvetlil.

Matúš Kvietik (27):  Som lenivý

Otvoriť galériu
Matúš Kvietik
Zdroj: Tibor Géci, Nový Čas

Herec priznáva, že bradu si nechal narásť z pragmatického dôvodu. „Z mojej strany je to čisto lenivosť. Nemám na to absolútne žiadny iný dôvod. Nejde o módny trend, trendom nerozumiem a nevyznám sa v nich. Navyše je to praktické, pretože keď mám mať v inscenácii veľkú bradu, vtedy sa mi skĺbi lenivosť s profesionalitou a vyzerám ako profesionál,“ smeje sa.

Miko Hladký (46):  Bolo to spontánne

Otvoriť galériu
Miko Hladký
Zdroj: Dita Fiebigová

Líder skupiny Gladiator podľahol trendu nosiť bradu už pred rokmi. „Najskôr to bola len taká spontánnosť, mali sme s kapelou chvíľu voľna a nechcelo sa mi vôbec holiť. Potom som zistil, že mi to dodáva vážnejší výraz, a tak som si začal udržiavať tento porast a som s tým spokojný. Nosím to takto asi už desať rokov, ale zmena je život a nevylučujem, že sa ešte oholím úplne nahladko,“ prezrádza.

Juraj Šoko Tabaček (39):  Chcem byť ako otec

Otvoriť galériu
Juraj Šoko Tabaček
Zdroj: tv joj

Herec a zabávač nosí bradu asi pätnásť rokov. Aj keď si to vraj neoveruje, podľa ohlasov okolia vyzerá s bradou lepšie a brada akosi patrí k jeho tvári. A prečo si ju nechal narásť? „Prvý dôvod je ten, že si svojho tatu nepamätám bez brady. Celý život mal masívnu bradu. A keďže pre mňa bol tata naozaj veľký človek, tak aj výzor sa mi prirodzene pretavil do názoru, že brada k správnemu chlapovi patrí,“ myslí si Šoko.

Brada je symbolom mužskej spokojnosti

Američan Taylor Welden (35), majster sveta v brade a vo fúzoch

Otvoriť galériu
Taylor Welden
Zdroj: Facebook/Taylor Welden

„S bradou sa cítim najviac vo svojej koži. Viem, že mnoho ľudí sa čuduje, ako môžem takú bradu nosiť každý deň, pre mňa je to však viac ako prirodzené. Je pravda, že s bradou sa viacerí muži cítia viac mužní, no nemyslím si, že by bradáči na chlapov bez brady mali nazerať ako na menejcenných. Nosenie brady nie je o tom. Brada je symbolom mužskej spokojnosti a vyrovnanosti,“ hovorí šampión, ktorý vyhral celosvetovú súťaž v bradách World Beard and Moustache Championship v roku 2013 v Nemecku a tiež národné kolo tejto súťaže v roku 2016 v USA. „O svoju bradu sa starám ako o vlasy - používam šampón a kondicionér, a keď ju mám suchú, aj špeciálny olej na bradu. Nezaberá mi to veľa času,“ dodáva sympatický bradáč.

Brada hreje ako šál

Roland Kundrák, barber z The Barber Family

Otvoriť galériu
Roland Kundrák
Zdroj: anc

- Najčastejšie nosia bradu muži od 25 do 45 rokov. Samozrejme, sú jedinci, ktorí zarastajú od 17 rokov a chcú vyzerať staršie. Muži začali dbať o svoju bradu v čase, keď začali byť in pánske holičstvá - barbershopy. Obrovský boom bradáčov trvá asi tri roky. Najobľúbenejšie obdobie na rast brady sú jesenné a zimné mesiace. Zaujímavý je mesiac november pre charitatívnu zbierku Movember. Muži na celom svete si nechávajú rásť pod nosom fúzy, aby tak pomohli kampani, ktorá sa zameriava na rakovinu prostaty. Ďalšie zimné mesiace si muži nechávajú bradu, pretože ich hreje a používajú ju ako šál. Väčšina mužov nosí kratšie brady, pretože je im nepríjemná dĺžká fúzov pri konzumácii jedla a dlhé brady sú nepraktické na udržiavanie dobrého looku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, Nový Čas Nedeľa, KŠ, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!
Vysídlení Palestínčania z mesta Rafah z juhu Pásma Gazy prichádzajú do mesta Dajr al-Balah v strednej časti Pásma Gazy.
Ľudia v panike utekajú z Rafahu, boja sa útoku Izraela: Hrozivé slová z OSN
Sebastianova diagnóza vystrašila celú rodinu.
Foto
Sebastian sa vycikal vo vani a vodu sfarbila krv: Z toho, čo spravili lekári, mame trhalo srdce!
(ilustračné foto)
Na toto odborníci čakali 10 rokov: Merania v okolí bane Turów prekvapili aj ministra
Bratia sú rozhádaní a Harry (vľavo) navštevuje domovinu len vtedy, keď musí.
Foto
Kráľ Karol III. spravil to, na čo jeho synovia čakali: Harry pukne od závisti!
Ilustračné foto
S odbitím polnoci rátajte s VÝSTRAHOU: Meteorológovia upozorňujú hneď niekoľko krajov a okresov!
Švédsky premiér Ulf Kristersson.
Toto Putin určite dosiahnuť nechcel: Švédsky premiér to povedal na plné ústa
Na hrobe politika Wolfganga Schäubleho niekto vykopal jamu.
Desivý nález pri hrobe exministra Schäubleho: Ľudia sú zhrození, rieši to polícia
Pri nehode vlaku a auta prišli o život dvaja ľudia
Aktualizované
Vážna nehoda: Vo Veľkom Mederi sa zrazil kamión s vlakom, hlásia ranených!
Na snímke maďarský minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó.
Maďarský minister Szijjártó: Európa má v tejto oblasti vážny problém!
Banskobystrickí policajti odhalili počas dopravno-preventívnej kontroly kamiónov z nedele (12. 5.) na pondelok 20 správnych deliktov.
Kamionisti pod drobnohľadom: Muži zákona si posvietili na priestupky! Toto vodiči zanedbali najčastejšie