Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2018 09:00 | Šport | Futbal
Foto

Vieme, prečo problémový futbalista vypenil: Klame Hapal alebo Weiss?!

Najnovšia ošemetná kauza futbalistu Vladimíra Weissa ml. (28) naberá na obrátkach.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Problémový reprezentant odišiel počas pondelkového zápasu Ligy národov proti Česku v Prahe (0:1) pred koncom z lavičky do útrob štadióna. Následne sa neoficiálne vyjadril, že odmieta hrať v slovenskom drese pod trénerom Pavlom Hapalom (49). Nový Čas zistil dôvod, prečo kontroverzný futbalista na striedačke vypenil.

„Už na tlačovej konferencii som povedal, že počas zápasu som si vôbec nevšimol, že Vlado opustil lavičku, koučoval som mužstvo. Dozvedel som sa to, keď som prišiel do šatne. Tam mi podal ruku a odišiel. Chápem frustráciu z toho, že nedostal šancu. Voči mužstvu, nám trénerom i realizačnému tímu neprejavil rešpekt a to určite nie je v poriadku. Ďalších päť, šesť hráčov mohlo urobiť to čo on, ale neurobili tak, pretože si uvedomovali, že to nie je namieste. Ak sa niekde vyjadril, že v reprezentácii končí, predo mnou tak neurobil. Loptička je teda na jeho strane, musí sa vyjadriť a vysvetliť, čo sa stalo. Rozhodne nechcem robiť unáhlené závery,“ komentoval celú situáciu pre futbalsfz.sk Hapal.

Podľa informácií Nového Času z okolia Weissovej rodiny bol problém vo vzájomnej komunikácii. Hapal Weissovi pred zverejnením nominácie na dvojzápas s Ukrajinou a Českom údajne povedal, že je pre neho kľúčový hráč a že na ihrisko nastúpi v oboch stretnutiach. Dusno začalo byť po zápase s Ukrajinou, keď sa mal Hapal na tréningoch Weissovi vyhýbať. Odmietal s ním dokonca nadviazať čo i len očný kontakt.

 

Celá situácia napokon eskalovala po treťom striedaní federálneho derby. „Nič som mu nesľuboval! Povedal som mu len, že s ním počítam. Neskôr sme museli spraviť také rozhodnutia, aké sa mu asi nepáčili,“ uzavrel Hapal celú situáciu pre denník Šport. Otázkou teda zostáva, kto z nich dvoch klame?

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik zatiaľ reaguje na situáciu, ktorá nastala v závere zápasu s Českom a tesne po ňom, veľmi stručne. Médiám odkázal, že rozhodnutie Vladimíra Weissa berie na vedomie a v tejto chvíli k nemu nemá viac čo povedať.

Vlado by mal odísť z Kataru, a nie z repre

Nešetril kritikou! Bývalý tréner slovenskej reprezentácie Dušan Galis (68) má o najnovšom výstrelku Vladimíra Weissa svoj názor.

„Chce odísť z repre? Tak nech odíde! Čo teraz?! Všetci sú nahraditeľní či hráči, alebo tréneri. Vlado by mal v prvom rade odísť z Kataru a prísť hrať do Európy. Je to výborný hráč, ja mu držím palce. Musí ale hrávať v inom klube. Na to je ešte príliš dobrý, aby hrával v Katare. Je jedno, či by prišiel do Nemecka, Anglicka alebo Belgicka... V jeho veku je to zlé rozhodnutie,“ povedal Galis pre Nový Čas.

Na margo trénera Hapala podotkol: „Ja som hráčom dopredu nič nesľuboval, kto bude hrať a kto nie. Mal som, ale podobný problém so Šebom. Tiež odišiel z lavičky a skončil. Viete, sú dobrí hráči, lepší a niektorí si myslia, že sú najlepší. Čo som mal s tým robiť? Tak to proste chodí,“ uzavrel Galis.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste