15.11.2018, 19:18 | Správy | Domáce správy

Nicholsonová reaguje na Dankovo vyhlásenie: Ukázal, ako vyzerá politický suterén, jeho plán je jasný!

Plán predsedu NR SR a SNS Andreja Danka je jasný - vyvolať koaličnú krízu, vydierať Most-Híd, ktorý sa už nikdy nemusí ocitnúť v slovenskom parlamente, a na mimoriadnej schôdzi sa nechať potvrdiť vo funkcii predsedu NR SR.

Tak reagovala na štvrtkové Dankovo vyhlásenie podpredsedníčka NR SR a poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová na svojom facebooku. Danko povedal, že podporí otvorenie schôdze, na ktorej sa ho opozícia pokúsi odvolať, keďže dôvera v koalícii je naštrbená, bude sa tak uchádzať aj o dôveru koaličných poslancov.

"Bez dôvery koaličných partnerov sa pracovať nedá. Slovenská národná strana (SNS) podporí otvorenie schôdze Národnej rady SR, ktoré plánuje zvolať opozícia s cieľom odvolať ma z funkcie. Vyzvem aj koaličných partnerov, aby hlasovali za schválenie programu," povedal vo štvrtok večer Danko.

Danko podľa Nicholsonovej ukázal, ako vyzerá politický suterén, ktorý v politických dejinách Slovenska nemá obdobu. "Môže sa pokúsiť mocensky ovplyvniť závery komisie UMB, ktorá má preskúmať jeho rigoróznu prácu," napísala Nicholsonová. Danko tvrdí, že sa k svojej rigoróznej práci vyjadrí až potom, čo stanovisko zaujme aj komisia na UMB. Tá má čas do začiatku januára.

Nicholsonová ďalej pripomenula, že premiérom bol ešte nedávno Robert Fico, ktorý si odmietal priznať politickú zodpovednosť, ale z funkcie ho vyhnala ulica. "Myslím, že nastal čas rovnakým spôsobom naložiť s Andrejom Dankom," dodala Nicholsonová.

"Chcem zopakovať, že svoju prácu som vypracoval s najlepším vedomím a svedomím, podľa vtedajších pravidiel. Rozhodnutie môžu stále vynášať iba súdy, alebo odborné komisie," povedal vo štvrtok Danko. Podľa stanoviska koaličnej strany Most-Híd má Danko prijať osobné rozhodnutie. Smer-SD uviedol, že Danko je legitímny predseda Národnej rady SR, ktorej zloženie vzišlo zo slobodných demokratických volieb. Danko čelí podozreniam, že jeho rigorózna práca z roku 2000 je plagiátom. Presný termín mimoriadnej schôdze parlamentu ešte nie je známy.

Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania... Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov .

Na snímke 57. schôdza NR SR v Bratislave 21. januára 2020.
Aktualizované
Andrej Danko vykázal z rokovacej sály poslancov, ktorí blokovali schôdzu
(ilustračné foto).
Na Slovensko sa valí silný vietor: Výstraha platí pre dva okresy
David Armstrong-Jones so svojou tetou Alžbetou II. a jej manželom princom Philipom.
Ďalšia rana pre Alžbetu II.: Rozvod v britskej kráľovskej rodine
Speváčka Anita Soul sa stala mamou 4. septembra 2019.
Anita Soul ukázala synčeka Marcusa: Malý šibal poriadne vyrástol
Predseda parlamentu Andrej Danko.
Andrej Danko otvoril mimoriadnu schôdzu, poslanci sa majú venovať štyrom návrhom
(ilustračné foto).
Kočnerova Threema: Praženková navrhla disciplinárne stíhať sudkyne Maruniakovú a Cvikovú
Na streche Auparku  znášajú včely med.
Na Slovensku sa bude diskutovať a budúcnosti včelárstva
Odsonne Edouard (vľavo) spálil obrovskú šancu.
Útočník Celticu sa iba za hlavu chytal, spálil obrovskú šancu
Pavol Topoľský
Topoľský si ide zarobiť do Oteckov: Prečo mu Markíza dohodila lukratívny flek?
Verzia s vysokou podrážkou.
Naj bizarnosť Fashion Weeku v New Yorku: Dáte si kuracie crocsy?
Dele Alli (vpravo) sa v zápase vyznamenal nešportovým správaním sa.
Dele Alli to naozaj prehnal: Takto si uťahoval z koronavírusu!
Milan Jagnešák kandidoval za šéfa SOV.
NAKA zadržala pri raziách 24 ľudí: Šéf bobistov Jagnešák medzi nimi nie je!