piatok 26. 4.
Jaroslava
18°C  Oblačno  |  Bratislava
15.11.2018, 19:18 | Správy | Domáce správy

Nicholsonová reaguje na Dankovo vyhlásenie: Ukázal, ako vyzerá politický suterén, jeho plán je jasný!

Plán predsedu NR SR a SNS Andreja Danka je jasný - vyvolať koaličnú krízu, vydierať Most-Híd, ktorý sa už nikdy nemusí ocitnúť v slovenskom parlamente, a na mimoriadnej schôdzi sa nechať potvrdiť vo funkcii predsedu NR SR.

Tak reagovala na štvrtkové Dankovo vyhlásenie podpredsedníčka NR SR a poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová na svojom facebooku. Danko povedal, že podporí otvorenie schôdze, na ktorej sa ho opozícia pokúsi odvolať, keďže dôvera v koalícii je naštrbená, bude sa tak uchádzať aj o dôveru koaličných poslancov.

"Bez dôvery koaličných partnerov sa pracovať nedá. Slovenská národná strana (SNS) podporí otvorenie schôdze Národnej rady SR, ktoré plánuje zvolať opozícia s cieľom odvolať ma z funkcie. Vyzvem aj koaličných partnerov, aby hlasovali za schválenie programu," povedal vo štvrtok večer Danko.

Danko podľa Nicholsonovej ukázal, ako vyzerá politický suterén, ktorý v politických dejinách Slovenska nemá obdobu. "Môže sa pokúsiť mocensky ovplyvniť závery komisie UMB, ktorá má preskúmať jeho rigoróznu prácu," napísala Nicholsonová. Danko tvrdí, že sa k svojej rigoróznej práci vyjadrí až potom, čo stanovisko zaujme aj komisia na UMB. Tá má čas do začiatku januára.

Nicholsonová ďalej pripomenula, že premiérom bol ešte nedávno Robert Fico, ktorý si odmietal priznať politickú zodpovednosť, ale z funkcie ho vyhnala ulica. "Myslím, že nastal čas rovnakým spôsobom naložiť s Andrejom Dankom," dodala Nicholsonová.

"Chcem zopakovať, že svoju prácu som vypracoval s najlepším vedomím a svedomím, podľa vtedajších pravidiel. Rozhodnutie môžu stále vynášať iba súdy, alebo odborné komisie," povedal vo štvrtok Danko. Podľa stanoviska koaličnej strany Most-Híd má Danko prijať osobné rozhodnutie. Smer-SD uviedol, že Danko je legitímny predseda Národnej rady SR, ktorej zloženie vzišlo zo slobodných demokratických volieb. Danko čelí podozreniam, že jeho rigorózna práca z roku 2000 je plagiátom. Presný termín mimoriadnej schôdze parlamentu ešte nie je známy.

Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Ringier Axel Springer Slovakia, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 00 678 155, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 19/B na účely spätného kontaktovania ... Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.

Aktuality.sk Správy Eurovoľby 2019 Šport TV program Počasie Horoskopy
Ropovod Družba
Slovensko zastavilo dodávky ropy z Ruska Aktuality.sk
Najčítanejšie
3h
24h
Privilégium
Najväčšie lákadlo Bratislavských mestských dní: Prísne strážený 728-ročný dokument
Príbuzní pri tele
Poprava priamo na sídlisku: Ozbrojenci zabili ženu, ktorá očkovala deti proti obrne
Ondrej Nepela.
Obrovská pocta pre Slovensko: Ocenili krasokorčuliarsku legendu
Veľvyslanec
Veľvyslanec USA o Pellegriniho stretnutí s Trumpom: Bude to míľnik medzi našimi krajinami
The Sad Boy With
Chlapec († 9) z Palestíny záhadne zmizol z azylového centra: Potvrdili sa najhoršie predpoklady
Boat going down
V Karibskom mori sa potopila loď s 35 pasažiermi: Záchranári pátrajú po nezvestných
Petra Vlhová
Rivalka Vlhovej ukázala postavu: Takto ju na svahu neuvidíte
Wendi Miller
Žena nasadla do auta so sexi exhokejistom: Hororový nález v jeho luxusnom apartmáne!
Deviata
Je toto vôbec možné? Gruzínska strelkyňa ide na deviatu olympiádu
Polícia
Českí policajti spacifikovali odporcov nacionalistov: Fašisti, vypadnite! kričali pred zásahom