streda 23. 10.
Alojzia
9°C  Hmla  |  Bratislava
15.11.2018, 19:18 | Správy | Domáce správy

Nicholsonová reaguje na Dankovo vyhlásenie: Ukázal, ako vyzerá politický suterén, jeho plán je jasný!

Plán predsedu NR SR a SNS Andreja Danka je jasný - vyvolať koaličnú krízu, vydierať Most-Híd, ktorý sa už nikdy nemusí ocitnúť v slovenskom parlamente, a na mimoriadnej schôdzi sa nechať potvrdiť vo funkcii predsedu NR SR.

Tak reagovala na štvrtkové Dankovo vyhlásenie podpredsedníčka NR SR a poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová na svojom facebooku. Danko povedal, že podporí otvorenie schôdze, na ktorej sa ho opozícia pokúsi odvolať, keďže dôvera v koalícii je naštrbená, bude sa tak uchádzať aj o dôveru koaličných poslancov.

"Bez dôvery koaličných partnerov sa pracovať nedá. Slovenská národná strana (SNS) podporí otvorenie schôdze Národnej rady SR, ktoré plánuje zvolať opozícia s cieľom odvolať ma z funkcie. Vyzvem aj koaličných partnerov, aby hlasovali za schválenie programu," povedal vo štvrtok večer Danko.

Danko podľa Nicholsonovej ukázal, ako vyzerá politický suterén, ktorý v politických dejinách Slovenska nemá obdobu. "Môže sa pokúsiť mocensky ovplyvniť závery komisie UMB, ktorá má preskúmať jeho rigoróznu prácu," napísala Nicholsonová. Danko tvrdí, že sa k svojej rigoróznej práci vyjadrí až potom, čo stanovisko zaujme aj komisia na UMB. Tá má čas do začiatku januára.

Nicholsonová ďalej pripomenula, že premiérom bol ešte nedávno Robert Fico, ktorý si odmietal priznať politickú zodpovednosť, ale z funkcie ho vyhnala ulica. "Myslím, že nastal čas rovnakým spôsobom naložiť s Andrejom Dankom," dodala Nicholsonová.

"Chcem zopakovať, že svoju prácu som vypracoval s najlepším vedomím a svedomím, podľa vtedajších pravidiel. Rozhodnutie môžu stále vynášať iba súdy, alebo odborné komisie," povedal vo štvrtok Danko. Podľa stanoviska koaličnej strany Most-Híd má Danko prijať osobné rozhodnutie. Smer-SD uviedol, že Danko je legitímny predseda Národnej rady SR, ktorej zloženie vzišlo zo slobodných demokratických volieb. Danko čelí podozreniam, že jeho rigorózna práca z roku 2000 je plagiátom. Presný termín mimoriadnej schôdze parlamentu ešte nie je známy.

Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Ringier Axel Springer Slovakia, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 00 678 155, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 19/B na účely spätného kontaktovania ... Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.

Aktuality.sk Správy Ťažký týždeň s J. Gorduličom Podcasty Prémiové čítanie Šport TV program Počasie Horoskopy
Monika Jankovská
Jankovská odišla s vyšším odstupným, než sa rátalo. Na odmenách vzala vyše 20-tisíc Aktuality.sk
Najčítanejšie
3h
24h
Petra Kutiša
Peter si s Novým Časom trhol 300 €: Za výhru pôjdem na výlet do Viedne
Zuzana Zelinová
Vnučka maliara Hložníka († 78) na výstave 100 najlepších diel starého otca: Obrazy si dedko vybral pred 22 rokmi
Najchladnejšia
Užite si babie leto, počasie sa čoskoro radikálne zmení: Pripravte sa na teplotný šok
Komička Evelyn
Evelyn po rozchode opäť šťastná: Aha, ako ju nový frajer rozmaznáva
Euan chce, aby
Euan fotí zubatých kamošov pekne zblízka: Šestka vľavo dole!
(ilustračné foto).
Cestovanie v hlavnom meste komplikujú kolóny a nehody: Týmto úsekom sa radšej vyhnite
Hokejista Bostonu
Pastrňák prekonal hranicu 300 bodov, jeho parádny gól nemal chybu
Konatelia novej
V Trnave majú najväčšiu STK na Slovensku: Auto skontrolujú aj hlboko v noci
Sväťo s Petrou sa
Malachovská ukázala staršieho synčeka: Timo je celá mama
Katarína Saganová.
Katarína Saganová na známych miestach v Tatrách: Spomína na Peťa?
Pavol Rusko
Nečakaný hosť na krste knihy: Keď ho Pavol Rusko uvidel, ostal poriadne prekvapený
Pocity, ktoré
Katka pomáha svojím emotívnym gestom desiatkam chorých: Pacientom s rakovinou to venuje zadarmo