Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2018 15:56 | Šport | Futbal

Hamšík môže proti Parížu prekonať rekord, Barcelona do Milána už s Messim

Dvaja slovenskí reprezentanti by mali zasiahnuť do hry v utorňajších šlágroch programu 4. kola základných skupín futbalovej Ligy majstrov 2018/2019.

SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom privíta v mimoriadne dôležitom dueli C-skupiny Paríž St. Germain, Milan Škriniar a jeho Inter Miláno nastúpi v B-skupine doma proti FC Barcelona. Vo Wembley v dueli Tottenham Hotspur - PSV Eindhoven sa v úlohe hlavného rozhodcu predstaví Slovák Ivan Kružliak. V utorok má šancu na postup do osemfinále kvarteto klubov - Borussia Dortmund i Atletico Madrid v "áčku" a Barcelona i Inter v "béčku".

Hamšík v piatok nefiguroval v zostave SSC Neapol v ligovom dueli proti Empoli (5:1), v utorok môže prekonať ďalší z klubových rekordov. Ak nastúpi, bude to už jeho 512. súťažný duel v drese tímu spod Vezuvu a zlepší tak zápis jednej z klubových legiend Giuseppeho Bruscolottiho. Pred dvoma týždňami sa v Parku princov vo vzájomnom súboji zrodila remíza 2:2, prehra by teraz znamenala výrazný škrt v postupových ambíciách pre oba tímy. "Je to nesmierne dôležitý zápas, v Neapole si nemôžeme dovoliť prehrať," vyhlásil kouč PSG Thomas Tuchel. Mužstvo pod jeho vedením vyhralo už dvanásť ligových zápasov za sebou, v piatok si poradilo s Lille 2:1.

Lídrom C-skupiny je FC Liverpool (6 bodov), nasledujú Neapol (5 bodov), PSG (4 body) a Crvena Zvezda Belehrad (1 bod). "Bude to ťažký boj," tvrdí kouč Neapola Carlo Ancelotti. "Proti Empoli som si mohol dovoliť v zostave pár zmien, máme dosť široký káder. Duel proti PSG nie je ako ostatné, ide o veľa a musíme ukázať to najlepšie, čo v nás je. Verím, že to bude v utorok dobrý futbal." Špeciálnu príchuť môže mať zápas pre uruguajského útočníka PSG Edinsona Cavaniho, ktorý sa po problémoch so stehnom zapojil v sobotu do tréningového procesu. V minulosti úspešne v Neapole pôsobil v troch sezónach.

 

"Dúfam, že nám v utorok pomôže. Vravel mi, že sa cíti dobre a je pripravený na sto percent. Ak zvládne aj pondelňajší tréning, bude v nominácii na zápas," uviedol Tuchel. Prvýkrát v drese PSG sa v Lige majstrov predstaví brankárska legenda Gianluigi Buffon.

V druhom dueli skupiny CZ Belehrad privíta doma lídra tabuľky Liverpool. Do Srbska preventívne neodcestoval s anglickým tímom Xherdan Shaqiri, pôvodom kosovský Albánec. "Počuli sme špekulácie a hovorili sme o tom, ako ho môžu v Belehrade prijať. Keďže sa chceme koncentrovať stopercentne iba na futbal, Shaq nie je v kádri na tento zápas. On to akceptoval a rozumie tomu. Je to náš hráč, máme ho radi a odohrá za nas ešte veľa zápasov, ale nie v utorok," vysvetlil tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Barcelona je v B-skupine bez straty bodu a v prípade víťazstva na Interi postúpi do vyraďovačky s istotou prvej priečky. Postup môžu oslavovať aj Milánčania v prípade, že vyhrajú a druhý zápas medzi Tottenhamom Hotspur a PSV Eindhoven sa skončí deľbou bodov. Inter sa naladil cez víkend hladkým triumfom 5:0 nad FC Janov a dosiahol tak už šieste ligové víťazstvo za sebou. V utorok chce Kataláncom odplatiť prehru 0:2 z Camp Nou spred dvoch týždňov, Škriniar mal vtedy prsty v oboch góloch súpera. "Nebude to ľahké, ale proti Barcelone to tak nie je nikdy," vyhlásil tréner Interu Luciano Spalletti.

Do kádra Barcelony sa expresne rýchlo po zlomenine ruky vrátil Lionel Messi a s výpravou už cestoval do Milána, hoci jeho štart v zápase stále nie je istý. Messi si 20. októbra v ligovom zápase s FC Sevilla zlomil ruku. "Leo Messi cestuje do Milána už bez zdravotných obmedzení," uviedol klub na sociálnej sieti v nedeľu. Barcelona bez neho hrala štyri zápasy a všetky vyhrala, naposledy aj so šťastím na ihrisku Raya Vallecana 3:2.
Šestica slovenských arbitrov sa predstaví v londýnskom Wembley, kde bude Tottenham Hotspur hostiť PSV Eindhoven. Duel povedie Ivan Kružliak, na čiarach mu budú pomáhať Tomáš Somoláni a Branislav Hancko. Štvrtým rozhodcom je Tomáš Mokoš a dodatočnými asistentmi Peter Kráľovič a Filip Glova. Tottenham i PSV stále čakajú na prvé víťazstvo v skupine, na konte majú iba po jednom bode.

Zatiaľ stopercentný Dortmund si víťazstvom v Madride nad Atleticom definitívne zabezpečí postup a prvenstvo v A-skupine. Domáci chcú odčiniť vysokú prehru 0:4 s rovnakým súperom spred dvoch týždňov a môžu mať aj osemfinálovú miestenku, ak získajú tri body a v ďalšom stretnutí skupiny medzi Monakom a FC Bruggy sa zrodí nerozhodný výsledok. Opory Diego Costa, Koke a Diego Godin chýbali v sobotu v ligovom dueli Atletica na ihrisku Leganes (1:1), ale v utorok by už mali byť k dispozícii. Líder Bundesligy Dortmund si ale verí aj na horúcej španielskej pôde. "Sme v tabuľke vo veľmi dobrej pozícii a chceme vyhrať každý zápas. Aj v Madride, hoci nás čaká silný súper," uviedol pre DPA dánsky stredopoliar Borussie Thomas Delaney.

Prvý tím tabuľky D-skupiny FC Porto sa na svojom štadióne stretne s Lokomotivom Moskva, ktorý ešte nezískal ani bod. V priamom súboji o druhú priečku v skupine Schalke 04 Gelsenkirchen privíta Galatasaray Istanbul.

4. kolo LM 2018/2019, utorok 6. novembra:
A-skupina
18.55 AS Monaco - FC Bruggy /rozhoduje: Dias (Port.)/
21.00 Atletico Madrid - Borussia Dortmund /Orsato (Tal.)/
tabuľka:
1. Borussia Dortmund 3 3 0 0 8:0 9
2. Atletico Madrid 3 2 0 1 5:6 6
3. FC Bruggy 3 0 1 2 2:5 1
4. AS Monaco 3 0 1 2 2:6 1

B-skupina
21.00 Inter Miláno - FC Barcelona /Marciniak (Poľ./
21.00 Tottenham Hotspur - PSV Eindhoven /KRUŽLIAK (SR)/
tabuľka:
1. FC Barcelona 3 3 0 0 10:2 9
2. Inter Miláno 3 2 0 1 4:4 6
3. Tottenham Hotspur 3 0 1 2 5:8 1
4. PSV Eindhoven 3 0 1 2 3:8 1

C-skupina
18.55 Crvena Zvezda Belehrad - FC Liverpool /Lahoz (Šp.)/
21.00 SSC Neapol - Paríž St. Germain /Kuipers (Hol.)/
tabuľka:
tabuľka:
1. FC Liverpool 3 2 0 1 7:3 6
2. SSC Neapol 3 1 2 0 3:2 5
3. Paríž St. Germain 3 1 1 1 10:6 4
4. CZ Belehrad 3 0 1 2 1:10 1

D-skupina
21.00 Schalke 04 Gelsenkirchen - Galatasaray Istanbul /Collum (Škót.)/
21.00 FC Porto - Lokomotiv Moskva /Massa (Tal.)/
tabuľka:
1. FC Porto 3 2 1 0 5:2 7
2. FC Schalke 04 3 1 2 0 2:1 5
3. Galatasaray Istanbul 3 1 1 1 3:1 4
4. Lokomotiv Moskva 3 0 0 3 1:7 0

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?