Medzi exponátmi, ktoré môžu návštevníci ochutnať a pričuchnúť k nim, je šťava z ovčích očí, býčie žľazy, syr s červíkmi či americké koreňové pivo. Všetky vymenované "pochutiny" sú v niektorých kultúrach považované za lahôdky. V snahe predísť nežiadúcim reakciám útrob zvedavcov majú vstupenky do nezvyčajného múzea formu sáčkov na zvracanie.
Kurátor Samuel West dúfa, že návštevníci si vďaka výstave uvedomia, že to, čo ľudia považujú za pochúťku, alebo naopak za nepožívateľné, je naučená reakcia, ktorá sa dá zmeniť. Cieľ výstavy vidí tiež v tom, že po jej absolvovaní ľudia skôr siahnu po udržateľnejších potravinových produktoch, napríklad po hmyze alebo laboratórne pestovanom mäse.
"Znechutenie je jednou zo šiestich základných ľudských emócií a jeho evolučnou funkciou je ochrániť nás od jedla, ktoré by mohlo byť nebezpečné - či už niečím kontaminované, jedovaté alebo skazené," rozviedol West. "Znechutenie máme zakotvené ako emóciu, ale to, čo považujeme za nechutné, je dané kultúrou" dodal.
Medzi 80 položkami výstavy návštevník môže naraziť na býčie penisy, peruánsky koktail zo žiab, víno z myších mláďat či švédsku špecialitu surströmmingu, čiže fermentovaného sleďa, ktorý podľa niektorých páchne ako odpadky, na ktoré pražilo niekoľko dní slnko.
Ďalšia špecialita, zvaná Baluty, pochádza z Filipín. Jedná sa o oplodnené kačacie vajcia, ktoré sa varia alebo smažia s už čiastočne vyvinutým embryom. Ovčí syr casu marzu z talianskej Sardínie je vlastne ovčí syr napadnutý živými larvami hmyzu. Jeho meno znamená "zhnitý syr" a lokálne sa mu hovorí "červí syr".
Kurátor priznal, že doteraz sa mu podarilo ochutnať len polovicu z vystavených exponátov. "Stáva sa to každý deň," odpovedal na otázku, či už niekoho počas prehliadky zradili útroby. Niektoré z vystavených delikates vydávajú natoľko mocný zápach, že musia byť uložené v pohároch.