Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2018 18:49 | Šport | Futbal

Trnava pred derby v ťažkej situácii: Chudý verí v podporu divákov

Futbalisti Spartaka Trnava sa po nevydarenom vstupe do nového ročníka Fortuna ligy potrebujú herne a najmä bodovo naštartovať. Momentálne im patrí v tabuľke 9. miesto s priepastným 15-bodovým mankom na lídra súťaže Slovan Bratislava, s ktorým sa stretnú v sobotňajšom šlágri 10. kola najvyššej súťaže.

Zverenci Radoslava Látala si v stredu splnili povinnosť a po víťazstve 3:1 nad Mostom pri Bratislave postúpili do 5. kola Slovnaft Cupu. Spartak nastúpil v improvizovanom zložení, opory mali voľno a šetrili sa na najväčšie slovenské derby. "Derby sú vždy špecifické, ale pripravujem hráčov na každý zápas rovnako, či ide o Senicu, Slovan, alebo Fenerbahce. Aj hráči berú súboj so Slovanom špeciálne, netreba ich extra motivovať," uviedol Látal na piatkovom brífingu.

Jeho tím dal v lete na piedestál boje v predkolách Ligy majstrov, resp. v play off Európskej ligy, domáca súťaž sa ocitla na vedľajšej koľaji. Naposledy v nej Spartak získal všetky body ešte 11. augusta, keď doma zdolal Michalovce 1:0.

"Andelom" sa vzdialila nielen obhajoba titulu, ale aj miestenka v hornej polovici tabuľky, ktorá bude hrať na jar o titul, resp. účasť v európskych súťažiach. "Zápasy išli za sebou v rýchlom slede. Pribúdala únava i zranenia hráčov, neboli sme schopní nastupovať do každého zápasu v plnej sile. Uvedomujeme si ťažkú situáciu, v ktorej sme sa ocitli, ale bojujeme s tým a chystáme sa zodpovedne na každého súpera. V sobotu príde Slovan, o ktorom vieme, že má obrovskú útočnú silu. V krídelných priestoroch sú nebezpeční Čavrič a Moha, na hrote Šporar. Na nich si musíme dať najväčší pozor," poznamenal Látal.

 

Brankára Martina Chudého by potešilo, keby sa mužstvo práve proti odvekému rivalovi "nakoplo", pomôcť k tomu by mu mohli aj fanúšikovia: "Keby ich zajtra prišlo desať-dvanásťtisíc, veľmi by nám pomohli a boli by náš dvanásty hráč. Čaká nás náročný zápas, Slovan je na čele tabuľky, nám zasa Fortuna liga uchádza pre účinkovanie v Európe. Na druhej strane by sme to však nemenili, lebo v nej dosahujeme fantastické úspechy. Rešpektujeme silu Slovana, ale hráme doma a potrebujeme to zvládnuť, začať zbierať body a šplhať sa v tabuľke nahor. Zápasy s ťažkými súpermi nám v tejto sezóne vychádzajú a verím, že zajtra to potvrdíme."

Slovan má po vypadnutí v 3. predkole Európskej ligy s Rapidom Viedeň i z domáceho pohára pred sebou jediný cieľ - zisk majstrovského titulu. "Belasí" v tomto ročníku ligy ešte nenašli premožiteľa, hoci herne zaostávajú za očakávaniami vedenia klubu. "Slovan sa dal dokopy, začal hrať tímovejšie a stabilizoval defenzívu. Rozstrieľal sa Šporar a celkovo jeho útočná fáza predstavuje veľkú silu," myslí si Chudý.

Zápas Trnava - Slovan má na Štadióne Antona Malatinského úvodný výkop v sobotu 29. septembra o 18.00 h. Po ňom čaká na Spartak duel D-skupiny Európskej ligy na pôde Fenerbahce Istanbul (vo štvrtok 4. októbra o 18.55 SELČ).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!