Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.09.2018 16:55 | Šport | Cyklistika
Video

Ďalší skvelý výsledok Petra Sagana na Vuelte: Od víťazstva ho delilo málo

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval druhý vo 8. etape 73. ročníka Vuelty a zopakoval tak výsledok z piatka.

Jazdca stajne Bora-Hansgrohe zdolal na 195,5 km dlhej trati z Linaresu do Almadénu v špurte do kopca iba domáci matador Alejandro Valverde z Movistaru.

Sobotňajšia etapa mala zvlnený profil s jedinou horskou prémiou 3. kategórie ešte v prvej polovici trate, no posledné kilometre i dojazd do cieľa boli opäť mierne do kopca a tak sa okrem špurtérov mohli presadiť aj klasikári. Medzi favoritov patrili opäť aj Peter Sagan a Alejandro Valverde, druhý a tretí z piatkovej etapy.

Ihneď po štarte sa do úniku dňa dostala trojica Tiago Machado (Kaťuša-Alpecin), Jorge Cubero (Burgos-BH) a Hector Saez (Euskadi-Murias). Tí mali po 20 km náskok štyri minúty a po prejazde jedinej vrchárskej prémie Alto de Espanares (3. kat., 10,3 km, 3,4%) 120 km pred cieľom už dvanásť minút. Tempo pelotónu začalo stúpať až po prejazde bufetu, 90 km pred koncom malo trio na čele stále vyše desať minút k dobru. Na čele balíka pracovali najmä pretekári Treku, Bory, Quick-Stepu a Cofidisu, postupne sa striedali aj ďalšie tímy a tak 55 km pred koncom klesol náskok trojice na 5:40 min.

 

Vtedy však prišla komplikácia pre Petra Sagana, ktorý mal mechanické problémy a nabral asi minútovú stratu na pelotón. Po pár kilometroch sa však dolepil späť. Tempo medzitým neustále stúpalo a šance trojice v úniku na úspech naopak klesali. Tridsať km pred cieľom mali k dobru už len niečo vyše 2:30 minúty a bolo takmer isté, že ich snaha k triumfu nepovedie. Sedem a pol km pred cieľom to Cubero so Saezom už vzdali a tak si išiel Machado aspoň sám pre cenu pre najaktívnejšieho jazdca etapy. Vydržal ešte necelé dva kilometre, ale potom ho už pohltil pelotón a všetko smerovalo k hromadnému dojazdu.

V ňom mal Sagan výbornú pozíciu a svoj útok si načasoval na záverečné desiatky metrov, zdalo sa, že príde do cieľa prvý, no v súboji o každý centimeter ho nakoniec zdolal Valverde. Domáci favorit vyhral už druhú etapu na tohtoročnej Vuelte a v piatok finišoval v podobnom závere tretí práve za Slovákom.

výsledky 8. etapy (Linares - Almadén, 195,5 km):
1. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) 4:35:54 h, 2. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 3. Danny von Poppel (Hol./LottoNL-Jumbo), 4. Ion Izagirre (Šp./Bahrain-Merida), 5. Giacomo Nizzolo (Tal./Trek-Segafredo), 6. Jesus Herrada (Šp./Cofidis), 7. Simon Yates (V.Brit./Mitchelton-Scott), 8. Björg Lambrecht (Belg./Lotto Soudal), 9. Ivan Garcia (Šp./Bahrain-Merida), 10. Steven Kruijswijk (Hol./LottoNL-Jumbo) všetci rovnaký čas

celkové poradie:
1. Rudy Molard (Fr./Groupama-FDJ) 31:20:34 h, 2. Valverde +37 s, 3. Emanuel Buchmann (Nem./Bora-Hansgrohe) +48, 4. S. Yates +51, 5. Tony Gallopin (Fr./AG2R) +59, 6. Michal Kwiatkowski (Poľ./Sky) +1:06, 7. I. Izagirre +1:11, 8. Nairo Quintana (Kol./Movistar) +1:14, 9. Kruijswijk +1:18, 10. Enric Mas (Šp./Quick-Step) +1:23, ... 99. SAGAN +42:43

bodovacia súťaž:
1. Valverde 76 b, 2. SAGAN 63, 3. Kwiatkowski 50

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského
8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová
V koncerne VW pracoval niekoľko rokov v rámci rôznych značiek.
Foto
Jozef Kubáň prerazil vo svete automobilového dizajnu: Čínske fára bude navrhovať Slovák!
Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom oblečení.
Nový zákon Šimkovičovej vyvoláva vášne: Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené