Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2018 16:02 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Bývalý superstárista predstavil intímnu pieseň: Odpadnete, keď zistíte, ktorý politik k nej napísal text

Finalista 2. ročníka speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar Matej Koreň sa vracia na hudobnú scénu s novinkou Ešte na to mám.

Autormi skladby sú Henrich Leško a Marek Maďarič, bývalý minister kultúry. Na spoločnom konte autorskej dvojice je napríklad muzikál Prekliaty básnik, ktorý mal premiéru v roku 2013 vo zvolenskom divadle, ako aj pesničky na album Marcela Palondera Posledné tango.

Pre Mateja Koreňa je to v jeho doterajšej kariére niečo nové. Doposiaľ nahral niekoľko skladieb, na ktorých sa priamo autorsky podieľal. V roku 2006 to bola skladba Mohla by si (s hudbou Roba Grigorova), ďalej Hľadá sa láska a naposledy Pod obraz boží, Kocka Pána Rubika či Na dotyk. Účinkoval v muzikáloch Fontána pre Zuzanu a Rent. Šesť rokov bol spevákom párty kapely Replay band hrajúcej hitový domáci i svetový repertoár.

„Keď som dostal ponuku, či by som nechcel naspievať piesne autorskej dvojice Henrich Leško - Marek Maďarič, mal som len jedinú podmienku. Chcel som oboch autorov najprv spoznať. Bolo pre mňa dôležité zistiť, či sa naše predstavy o hudbe a textoch kryjú,“ vysvetľuje Matej Koreň a dodáva: „Celá táto spolupráca ma veľmi teší. Henrichova hudba je emotívna a dovoľuje mi používať také spevácke polohy, ktoré milujem, ale ako autor si ich jednoducho nedokážem hudobne sformulovať. Marekove texty sú zas natoľko autentické, že sa v nich pravidelne nachádzam. Čo sa mi vlastne doteraz nikdy nestalo." Z piesne Ešte na to mám sa teší. ,,Celá tá vec je taká snová, veľmi intímna. Je zapamätateľná a iná,“ povedal.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

 

Marek Maďarič vznik skladby a neskôr nahrávky videl takto: „K napísaniu textu Ešte na to mám ma inšpirovala už hotová Henrichova hudba. Prvoplánovo by sa možno k tejto melancholickej, pomalej skladbe hodil rovnako smutný text. Ale mne sa zdalo zaujímavejšie otextovať ju protichodne, slovami, v ktorých je naopak povzbudenie a odhodlanie. Matej sa ukázal ako ideálny interpret, pretože jeho hlasu a mentalite sedí tento typ hudby, táto poloha mu je vlastná a zároveň je v ňom aj dostatok mladistvej energie na to, aby mu človek uveril, že ešte na to má. Pre náš spoločný projekt ho objavil Henrich a od prvej chvíle som videl, že sme na rovnakej tvorivej vlne. Okrem toho, má dobrý hlas a jasný názor, čo a ako chce spievať.“

Ešte na to mám je prvou lastovičkou spolupráce autorsko-interpretačnej trojice Leško – Maďarič – Koreň s ich spoločnou ambíciou tvoriť skladby, ktoré sa ,,oplatí počúvať pozorne".

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou