Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2018 09:58 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Matej Toth je späť! Obujte si tenisky a držte mu palce!

Opäť zabojuje o zlato! Slovenský chodec Matej Tóth je späť a odhodlaný doplniť svoju zbierku zlatých medailí z vrcholových atletických podujatí. K zlatu z majstrovstiev sveta a olympiády pridať zlato z európskeho šampionátu. Na ME v Berlíne si Matej opäť obuje súťažné tenisky a ukáže svetu, kto je najlepší chodec na našom kontinente. Internetom sa šíri výzva, aby v ten deň bolo v teniskách celé Slovensko.

Údajný doping

Matej Tóth musel svoje súťažné tenisky nútene zavesiť na klinec po tom, o mu Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) zakázala v júni 2017 pretekať. Dôvod? Podozrenie z dopingu. Šok pre slovenskú verejnosť i atletický svet. Veď Matej mal za sebou 23 dopingových kontrol, ktorými prešiel bez problémov a malá odchýlka v hodnotách hemoglobínu znamenala šokujúci trest a nemožnosť štartu na majstrovstvách sveta.

Nevzdal sa

Nebol by to však Matej Tóth, keby sa vzdal. Vzdávaním sa nevyhrávajú olympiády a šampionáty. Prizval si na pomoc expertov a dokázal, že v jeho prípade ide iba o biologickú odchýlku a nie o snahu podvádzať. A prišlo víťazstvo. Disciplinárna komisia Slovenského atletického zväzu napokon 4. októbra 2017 rozhodla, že Matej Tóth neporušil antidopingové pravidlá a zrušila mu dočasný dištanc. Rozhodnutie napokon potvrdila aj IAAF. „IAAF sa rozhodla neodvolať sa na Športový arbitrážny súd vo i rozhodnutiu slovenskej disciplinárnej komisie o istiť Mateja Tótha z dopingového porušenia na základe jeho biologického pasu atléta. Atlét môže súťažiť,“ uviedla vo svojom stanovisku.

Boj o zlato

Teraz pre Mateja Tótha nastal pravý čas na odplatu a môže svetu ukázať, že je stále najlepší. Na majstrovstvách Európy v Berlíne môže prvýkrát vo svojej kariére získať zlatú medailu z európskeho šampionátu. A Matej si verí. „Čo sme si naplánovali s trénerom Matejom Spišiakom som zvládol. Náš medailový model, na ktorý sme si navykli pred Zürichom, Pekingom a Riom, dosiaľ fungoval a nič sme na ňom nemenili. Som veľmi spokojný, forma stúpala, tréningy sa mohli skvalitniť. Aj preto si môžem teraz povedať, že som v pohode a slušnej forme,“ povedal Matej, ktorý má za sebou náročnú prípravu. „Tých kilometrov som zvládol presne 566. Do Berlína pôjdem s tým cieľom, aby som skon il na medailovom stupni. Na túto rolu som si navykol, ja sám od seba takéto umiestenie očakávam, no jedným dychom pridávam aj pokoru, pretože 50 kilometrov si ju zaslúži. Všetko môže byť super, ale ak deň nesadne, nemusí to dopadnúť ideálne. Som však pripravený odovzdať čo najviac a i to bude sta iť na medailu, ukáže sa až v samotnom Berlíne.“ Ak do toho Matej Tóth pôjde naplno, bude z toho určite zlato.

SLOVENSKO FANDÍ MATEJOVI!

7. augusta sa všetci obujme do tenisiek a podporme Mateja na ceste za zlatom. Obujte si svoje obľúbené tenisky do práce alebo na výlet i kúpalisko a podporte chodca Mateja Tótha, ktorý bojuje o zlato na Majstrovstvách Európy. Prvýkrát od nezmyselnej dopingovej kauzy sa Matej predstaví na šampionáte a hneď je najvážnejším kandidátom na zlato. Ukážme mu, že sme s ním. Matej, do toho!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka