Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.07.2018 17:40 | Šport | Cyklistika | Tour de France
Video

Hororová etapa na Tour de France: Peter Sagan škaredo spadol! Pozrite sa, v akom stave došiel

Najkratšia horská etapa viedla z Bagnéres-de-Luchon do Lary-Soulan a merala len 65 kilometrov. Aj napriek nie početnej porcii kilometrov sa toho dialo viac než dosť!

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V najkratšej horskej etape predviedol najlepšie nohy kolumbijský vrchár Nairo Quintana, ktorý dosiahol vôbec prvý etapový triumf na Tour de France. Na druhom mieste prišiel Ír Daniel Martin, pódium uzatváral v žltom drese jazdiaci Geraint Thomas.

V klesaní 20 km pred cieľom mal slovenský jazdec Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) pád. Podľa informácií vo vysielaní RTVS však neutrpel žiadne vážne zranenia, do cieľa dorazil s odreninami pravej časti tela a mankom 26:29 minúty, čím splnil limit. Sagan teraz podstupuje lekárske vyšetrenia.

Otvoriť galériu
Najkratšia etapa na TdF za uplynulých tridsať rokov vzbudzovala vysoké očakávania. Na pretekárov čakal netradičný štart, zoradili sa do skupín podľa umiestnenia v celkovej klasifikácii. V líderskej skupine sa nachádzalo prvých dvadsať jazdcov.

 

Na pretekárov čakali tri ťažké kopce, prvý Montée de Peyragudes mal dĺžku 14,9 km a sklon 6,7 percenta. Pred prvým stúpaním sa hneď po štarte dostali do úniku Tanel Kangert (Astana) a Nicolas Edet (Cofidis), za nich sa však zavesila silná početná skupina v ktorej nechýbal víťaz utorňajšej etapy a líder vrchárskej súťaže Julian Alaphilippe z tímu Quick-Step Floors a Saganov tímový kolega Rafal Majka.

Na kopci bol prvý Kangert, na ktorého vzápätí čakal 12,5-kilometrový zjazd zakončený šprintérskou prémiou. Sagan na nej body nezískal, v pelotóne šetril sily na náročný záver etapy. Pred druhým 7,4 km dlhým stúpaním na Col de Val Louron-Azet so sklonom 8,3 percenta sa na Kangerta dotiahli Alaphilippe a Kristijan Durasek (SAE Team Emirates), v tej chvíli už zaostával Edet.

Otvoriť galériu

V zjazde postupne odpadol aj Durasek, vedúca dvojica mala náskok dvoch minút na pelotón. V ňom sa o tempo staral tím Sky, v pokoji v ňom jazdil aj Sagan. Práve v následnom zjazde slovenský jazdec utrpel pád, ale vzápätí pokračoval v etape.

Pred záverečným stúpaním na Saint-Lary-Soulan, ktoré bolo dlhé 16 km a malo sklon 8,7 percenta, Alaphilippe opustil Kangerta, estónsky jazdec sa ocitol na čele sám. V tej chvíli sa prebudil aj pelotón, kde sa chceli odpútať Primož Roglič (Lotto NL Jumbo) a Chris Froome (Sky), ale ich snaha bola márna.

Pred hlavným balíkom však zostávala skupina z úvodu, ktorá sa postupne trhala, Kangerta stíhala trojica Majka, Nairo Quintana a Alejandro Valverde (obaja Movistar). Dopredu sa postupne dostal Quintana, Kangert s Valverdem sa prepadli až do pelotónu. Záver ešte priniesol atak Rogliča a Thomasa v žltom drese, ale na etapovom vavríne pre Quintanu sa nič nezmenilo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, jf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!