Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2018 23:41 | Správy | Zahraničné správy

Na jazere v Missouri sa potopila turistická loď: Nešťastie si vyžiadalo 17 obetí

Najmenej 17 ľudí vrátane detí prišlo o život po stroskotaní a potopení turistickej lode počas búrky na jazere v americkom štáte Missouri. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

K nehode došlo v noci na piatok na jazere Table Rock Lake. Podľa miestneho zdravotníckeho centra siedmich zranených ľudí hospitalizovali, pričom dvaja dospelí sú v kritickom stave. Obete sú vo veku od jedného do 70 rokov.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Miestne médiá informovali, že na palube turistickej lode sa nachádzalo približne 30 ľudí. Potopená loď zostala pod hladinou jazera a na mieste okrem záchranárov zasahovali aj potápači.

"Máme (zatiaľ) osem potvrdených obetí," uviedol šerif Dough Radar vo vyjadrení, ktoré odvysielali miestne médiá. "Niekoľko ľudí je stále nezvestných," dodal. Miestna rozhlasová stanica KYTV krátko na to informovala, že podľa šerifa sa počet obetí zvýšil na desať.

 

Ako šerif potvrdil, záchranné operácie stále prebiehajú a situáciu označil za "náročnú". Odmietol však uviesť, či medzi obeťami boli aj deti.

Table Rock Lake je umelo vytvorené jazero južne od mesta Springfield, v blízkosti hraníc s Arkansasom.

Na 17 mŕtvych stúpol počet obetí, ktoré prišli o život po stroskotaní a potopení turistickej lode počas búrky na jazere v americkom štáte Missouri. V jazere totiž objavili telá posledných štyroch osôb, ktoré boli po nehode nezvestné, oznámila podľa agentúry AP v piatok miestna polícia. 

Kelli Jones, hovorkyňa guvernéra štátu Missouri Mikea Parsona, neskôr informovala, že až deväť z obetí na životoch pochádza z jednej rodiny, ktorej dvaja ďalší členovia nehodu prežili. Úrady incident vyšetrujú, pričom za pravdepodobnú príčinu nešťastia označili nepriaznivé počasie. Doposiaľ nie je známe, či mali pasažieri lode v čase nehody oblečené záchranné vesty, ani to, či boli okná lode otvorené.

V oblasti vydali varovanie pred búrkou a zaznamenali tam vietor s rýchlosťou vyše 100 kilometrov za hodinu. Video, ktoré nakrútil svedok nehody, odhaľuje, že v rozbúrených vodách jazera sa v inkriminovanom čase plavili až dve turistické lode. Jednej z nich sa podľa záznamu podarilo doplaviť do bezpečia, druhá také šťastie nemala. Informáciu o dvoch lodiach neskôr potvrdila i polícia.

Potopená loď zostala pod hladinou jazera a na mieste zasahovali aj potápači. Kapitán lode nehodu prežil, jej kormidelník však zahynul, informovala stanica BBC. Šerif missouriského okresu Stone Doug Rader uviedol, že úradom sa už podarilo potopenú loď lokalizovať a čoskoro by ju mohli vyloviť. Americký prezident Donald Trump pozostalým prostredníctvom Twitteru vyjadril sústrasť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť!
Foto
Česká expertka si rýpla do Slafkovského: Riešite ho, akoby neexistovali iní hráči!
Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?
78. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN.
Valné zhromaždenie OSN schválilo prelomovú rezolúciu: To by mohlo zmeniť život Palestíne
Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO