Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2018 22:12 | Správy | Zahraničné správy
Video

Holanďan obvinený z brutálnej bitky čašníka v Prahe: Šokujúca spoveď z väznice

Holanďan, ktorý spolu s ďalšími šiestimi mužmi v apríli brutálne zbil čašníka v pražskej reštaurácii, sa za svoj čin ospravedlnil.

Armin N. tak urobil prostredníctvom rozhovoru, ktorý vo väznici v Prahe-Ruzyni poskytol novinárom z holandského denníka Algemeen Dagblad (AD), a listu adresovaného Holanďanom. Informoval o tom v utorok portál Novinky.cz.

Skupina siedmich mužov z holandského Haagu prišla do Prahy preto, aby oslávila blížiacu sa svadbu jedného z nich. Medzi nimi bol aj 28-ročný Armin N. a jeho brat Arash. Rozlúčku so slobodou odštartovali v piatok, pokračovali v sobotu a skončili s fľašami piva a tvrdého alkoholu v parku. Potom sa podľa Armina N. vydali hľadať reštauráciu. Údajne chceli nájsť nejakú taliansku, pretože si to prial budúci ženích. Medzitým všetci stále popíjali, uviedol portál Novinky.cz.

Dvaja muži potom vstúpili do reštaurácie v centre Prahy. S pivom v rukách si v podniku našli stôl a chceli sa usadiť. Pristúpil k nim muž, podľa Armina N. manažér reštaurácie, ktorý ich upozornil, že by bolo lepšie, keby odišli. Stôl bol rezervovaný. Armin N. potvrdil, že jeho priatelia nechceli odísť a vzápätí sa začala hádka s personálom. Novinárom tvrdil, že všetko pozoroval s odstupom a nechcel do hádky zasahovať. Napätie však stúpalo.

 

Otvoriť galériu
"Spomínam si, že som bol veľmi šokovaný. Myslel som si, že sú môj brat a kamaráti ohrození. Cítil som alkohol a adrenalín. Už si nespomínam, s kým som mal fyzický kontakt a kto sa začal biť. Zrazu som mal čierno pred očami. Potom si už len spomínam, že obeť ležala na podlahe," povedal Armin N. novinárom svoju verziu udalosti. Neskôr sa od policajtov dozvedel, že čašníka udrel osem- až desaťkrát a že zostal ležať na zemi v bezvedomí. Armin N., ktorý sa živí ako fitnesový tréner, uviedol, že si myslel, že ho udrel dvakrát či trikrát. Dodal, že si vraj nepamätá na nič, píše portál Novinky.cz.

Po bitke skupina Holanďanov z miesta utiekla. Armin N. povedal, že si vôbec neuvedomili, čo spôsobili, a potvrdil, že išli do hotela. Podľa jeho slov mal hlavnú vinu na celej záležitosti alkohol. O sebe povedal, že nie je žiadny skúsený pijan. Navyše málo jedol a z toho dôvodu podľa neho alkohol omnoho viac pôsobil. Ďalej dodal, že "sa nikdy s nikým nebil", a tak "nepoznal svoju silu".

Na konci rozhovoru Armin N. prevzal plnú zodpovednosť za to, čo sa stalo: "To nemôžem poprieť. Je mi to ľúto, hlboko sa hanbím a ospravedlňujem sa. Keď som počul, že má dieťa, zlomilo mi to srdce. Má ľudí, ktorí sú od neho závislí." Zároveň prostredníctvom novinárov Armin N. zaslal Holanďanom list, v ktorom sa ospravedlňuje za incident a hanbu, ktorú spôsobil. "Je ťažké vyjadriť, ako veľmi je mi ľúto to, čo sa stalo, ako veľmi sa hanbím za to, že som svojimi rukami zranil človeka a že muselo byť svedkami tohto nezmyselného násilia toľko nevinných ľudí," napísal. Armin N. v liste dodáva, že by rád vrátil čas a jeho "prioritou je teraz podporovať obeť tak, aby sa mohla plne zotaviť". "Tiež mám v úmysle finančne podporiť rodinu obete," uzavrel podľa NLTimes.nl.

Polícia skupinu zadržala v pondelok 23. apríla na letisku, keď sa chystala vrátiť domov. Troch mužov súd potrestal podmienkou a vyhostením, dvaja hlavní aktéri - bratia Armin a Arash - sú obvinení z ťažkého ublíženia na zdraví a čakajú vo väzbe na proces. Hrozí im až desaťročné väzenie, dodáva portál Novinky.cz.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu