Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.07.2018 15:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Primátorovi Bratislavy dýchajú pred voľbami na krk Mika aj Mrva: Ako chceme poraziť Nesrovnala!

Žiadne prekvapenie sa zatiaľ nekoná. Ak by sa komunálne voľby konali na prelome júna a júla, post primátora hlavného mesta by obhájil Ivo Nesrovnal.

Vyplynulo to z prieskumu agentúry Focus, ktorý si objednal volebný tím kandidáta Matúša Valla. Ostatní kandidáti nemali v prieskume výraznú stratu, ale do novembrových volieb je ešte ďaleko.

Prieskum prebiehal od 20. júna do 2. júla a na otázku, koho by si dnes obyvatelia hlavného mesta volili za primátora, odpovedalo 1 012 Bratislavčanov. Podľa Martina Slosiarika z agentúry Focus súboj o post primátora bude otvorený až do konca. „Dnes by som si ani ja nevedel tipnúť na víťaza. Veľká časť ľudí sa rozhodne tesne pred voľbami, dokonca môžu zmeniť svoju preferenciu,“ povedal.

Podľa neho nie sú percentuálne rozdiely medzi prvými štyrmi kandidátmi až také výrazné a bližšie k voľbám sa budú naďalej zmenšovať. Zároveň dodal, že Nesrovnal a Mrva majú výhodu, keďže sú známi a pôsobia vo verejných funkciách. „U nich pôjde skôr o zaujatie voličov novými a zaujímavými riešeniami pre mesto,“ dodáva. To, že Mika a Vallo vo verejnej politike doteraz nepôsobili, môže byť podľa neho aj výhoda, keďže sa dnes veľa ľudí zaujíma o kandidátov mimo politického života. „Mika je známy, dnes musí ešte presvedčiť o svojej kompetencii. Vallu ľudia až tak nepoznajú a musí sa dostať do ich povedomia ako kandidát na primátora,“ dodal na záver. Voľby sa budú konať 10. novembra a dovtedy sa preferencie obyvateľov môžu zásadne zmeniť.

 

Rozhodnú marketingové kampane

 

Ján Baránek, politológ

Čo sa týka výsledkov prieskumu, myslím si, že tu rozhodovala hlavne spontánna znalosť kandidátov, keďže je ešte veľmi skoro na prieskum k novembrovým voľbám. Kandidátka Líšková musí robiť hlavne informačnú kampaň, aby o nej ľudia vedeli. Čo sa týka ostatných kandidátov, je to hlavne o ich marketingu a vymedziť sa od Nesrovnala, prečo by mali Bratislavčania voliť práve ich a nie súčasného primátora.

 

Ivo Nesrovnal - 30,9 %

Verím si

Otvoriť galériu
Ivo Nesrovnal
Zdroj: anc

Výsledky prieskumu sú pre mňa povzbudením do ďalšej práce. O tom, kto bude primátorom hlavného mesta, však rozhodnú Bratislavčania v novembrových voľbách.

 

Václav Mika - 23,6 %

Cítim šancu

Otvoriť galériu

Cením si doveru Bratislavčanov ako aj skutočnosť, že ma považujú za relevantného kandidáta. Práve pre nich chcem totiž pomôcť zlepšiť naše hlavné mesto. V tejto chvíli ale považujem za veľmi predčasné hodnotiť prieskumy a brať ich ako bernú mincu, som pripravený uchádzať sa o dôveru Bratislavčanov a pomáhať nášmu mestu, pretože naše mesto je to hlavné.

 

Ján Mrva - 23,5 %

Nevdzávam sa

Otvoriť galériu

Sme len na začiatku kampane a ľudia ešte nepoznajú dobre doterajšie výsledky jednotlivých kandidátov v komunálnej politike a ani ich volebné programy. Tento prieskum je skôr prieskumom aktuálnej známosti kandidátov ako preferencií voličov pri voľbách. Výsledky sú dôkazom toho, že ak by KDH podporilo jednotného kandidáta pravicovej opozície Jána Mrvu, tak by mal výrazne vyššie šance na víťazstvo vo voľbách na primátora Bratislavy spolu so 45-člennou koaličnou kandidátkou na poslancov do mestského zastupiteľstva.

 

Matúš Vallo - 17,2 %

Som stále v hre

Otvoriť galériu
Matúš Vallo.
Zdroj: tasr

Sme jednoznačne v hre so 17,2%. Na začiatok veľmi dobrý výsledok. Keďže žiadny z ostatných kandidátov doteraz svoj program a ani tím nepredstavili, myslím si, že práve toto ľudia oceňujú a aj preto moja podpora a podpora môjho tímu výrazne rastie. Za posledných 5 mesiacov vzrástla moja poznateľnosť. Sme na dobrej ceste. Máme pred sebou ďalšie 4 mesiace kampane, zapíname motor číslo dva a budeme sa snažiť hlavne o to, aby sme v nej oslovili aj tých, ku ktorým sa náš Plán Bratislava a naša predstava lepšej Bratislavy zatiaľ nedostali.

 

Caroline Líšková - 4,8 %

Som nová tvár

Otvoriť galériu

Koncom apríla sa moje meno začalo objavovať v súvislosti s kandidatúrou a 4. 6. 2018 som oficiálne oznámila moju kandidatúru na post primátorky Bratislavy. Prieskum, ktorý prebehol, mi priznal takmer 5 %, čo vnímam ako vysokoefektívny štart mojej kampane. Posunúť sa z nuly na takmer 5 % za taký krátky čas je povzbudivý výsledok. Som nová tvár, nový príbeh pre Bratislavu. V najbližších dňoch budú o mne Bratislavčania stále viac počuť a častejšie sa so mnou stretávať.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, sla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament