Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Podľa Fica na východe nič nie je, Pellegrini tam objavil klenot: V rámci Európy nemá porovnanie!

Vláda pod vedením Petra Pellegriniho (Smer-SD) rozdelila počas svojho utorkového výjazdového rokovania v Medzilaborciach milión eur. Ide o prostriedky z rozpočtovej rezervy pre okres Medzilaborce, ktorý patrí medzi najmenej rozvinuté okresy.

"Najväčšia čiastka, takmer 500 000 eur, pripadne mestu Medzilaborce, pretože vláda pomôže s dofinancovaním výstavby materskej školy v objeme 100 000 eur, dofinancuje výstavbu multifunkčnej ľadovej plochy v objeme 60 000 eur, pomôže zabezpečiť materiálno-technicky mestskú políciu," uviedol po rokovaní vlády Pellegrini. Vláda podľa neho prispeje na rekonštrukciu polikliniky, respektíve nemocnice v meste, ako aj na rekonštrukcie chodníkov a miestnych komunikácií v objeme 70 000 eur. "Pomôže aj s nákupom zdravotníckej techniky, konkrétne prispeje 50 000 eur na nákup röntgenu, ktorý bude slúžiť pacientom, plus budú rekonštruované ďalšie mnohé budovy v mestskej časti Vydraň, Borov a podporíme tiež folklórny súbor," dodal premiér.

Otvoriť galériu
Pre obce sú určené investície od 2 500 do 35 000 eur na menšiu výstavbu, rekonštrukcie objektov, ciest či chodníkov, ale aj protipovodňové opatrenia. Ako povedal Pellegrini, keďže ide o malý okres, každá obec bude participovať na zdrojoch, o ktorých rozhodla vláda.

"Sme v meste, kde máme jeden európsky klenot, a to je Múzeum moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW), ktoré má naozaj exkluzívnu stálu expozíciu. Nemá porovnanie so žiadnym iným múzeom ani expozíciou v rámci Európy, a preto je v rozhodnutí vlády navrhnutá investícia v objeme 25 000 eur na dovybavenie tohto múzea. Počas rokovania vlády sme rozhodli, že múzeum navštívia viacerí členovia vlády a požiadal som pána podpredsedu vlády (Richarda Rašiho,Smer-SD, pozn. TASR) a ministra financií (Petra Kažimíra, Smer-SD, pozn. TASR), aby sa pozreli, aké ďalšie potreby múzeum ešte potrebuje, aby naozaj mohlo aj vyzerať ako klenot tohto regiónu a Európy," doplnil Pellegrini s tým, že o ďalších peniazoch pre múzeum vláda rozhodne počas stredajšieho (4.7.) výjazdového rokovania v Bardejove.

 

Ako ďalej uviedol, podpredseda vlády Richard Raši (Smer-SD) pozval novovymenovaného riaditeľa MMUAW Martina Cubjaka na pracovnú cestu do Spojených štátov amerických. Raši okrem vystúpenia v Organizácii spojených národov navštívi aj Pittsburgh, kde sídli jedno z dvoch múzeí Andyho Warhola na svete. "Uvidíme, či novozvolený riaditeľ múzea prijme ponuku podpredsedu vlády a môže byť súčasťou jeho delegácie, aby mohol nadviazať spoluprácu priamo v Pittsburghu. Avizovali sa určité možnosti stretnutia podpredsedu vlády priamo s rodinnými príslušníkmi Andyho Warhola," dodal Pellegrini.

"Som veľmi rád, že pán predseda chce podporiť aj MMUAW. Rezonovala aj otázka zotrvania múzea v Medzilaborciach, keďže tam boli problémy s vedením. Toto všetko sa vyriešilo. Máme nového riaditeľa, ktorý chce pracovať pre múzeum tak, aby malo omnoho väčší cveng ako doteraz," doplnil primátor Medzilaboriec Vladislav Višňovský (Smer-SD).

Vláda zároveň schválila akčný plán okresu Medzilaborce, na základe ktorého tam má do roku 2022 vzniknúť celkovo 377 pracovných miest.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spice Girls
Foto
Spajsky opäť spolu? Spev, tanec a dobrá nálada: VIDEO od prominentného manžela hovorí za všetko
Ilustračné foto
V spojitosti s Navaľného nadáciou zadržali dvoch novinárov: Neuveríte, z čoho sú obvinení!
(ilustračné foto)
Rodinná dráma v Rohožníku: Milan († 47) mal mať viaceré bodné rany! Z bytu sa mal ozývať krik
Protipovodňové práce pokračujú po celom Maďarsku (ilustračná fotografia).
Pátracia akcia v Plzni: V rieke polícia niekoľko hodín hľadala človeka
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k zabitiu dvoch Ukrajincov: Polícia podozrieva ruského občana
Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!
Foto
Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu
Stašák spomína na svojho dobrého priateľa Grúňa († 81)
Foto
Stašák spomína na svojho priateľa Grúňa († 81): Prezradil, čím spolu dostávali ľudí do kolien
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Polícia v USA odstraňovala propalestínske tábory: Zadržala pri tom tisícky ľudí
Turisti môžu ísť do hôr len za svetla.
Váš Tip
Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia: TANAP pripravuje pre návštevníkov jedinečnú akciu!
Close up of legs of a woman
Biance infekcia zničila sexuálny život: Po tom, čo jej mal lekár povedať, nasledoval plač!