Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.07.2018 12:00 | Šport | Futbal

Juraja Halenára († 35) našli so smrteľnými bodnoreznými zraneniami v lesoparku: Pochybnosti o samovražde!

Futbalová rodina sa nevie spamätať zo šoku! Päť týždňov po samovražde trénera Milana Malatinského († 48) sa pobral do futbalového neba druhý rodený Trnavčan.

Ešte stále aktívneho hráča Juraja Halenára († 35) našla polícia v sobotu popoludní v bratislavskom Vrakunskom lesoparku mŕtveho. Mal hlbokú reznú ranu na ľavom zápästí, ale údajne aj ďalšie zranenie, pri ktorom je otázne, či si ho spôsobil sám. Či si futbalista siahol na život, alebo mu na druhý svet niekto pomohol, môže odhaliť dnešná pitva.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Minulý štvrtok slávil Juraj Halenár 35. narodeniny. Po oslave bol od piatka nezvestný, čo polícii nahlásila jeho sestra Kristína, u ktorej býval. Deň nato objavili jeho telo vo Vrakunskom lesíku náhodní okoloidúci. Ležalo len pár sto metrov od známeho baru Harley... „Potvrdzujeme správu o nájdení mužského tela vo Vrakunskom lesíku. Osoba bola nezvestná od 29. júna. Lekár nevylúčil cudzie zavinenie. Viac informácií nebudeme počas vyšetrovania poskytovať,“ uviedla polícia vo svojom stanovisku.

Krátko po náleze tela futbalistu sa začali šíriť zaručené informácie o jeho samovražde a hľadali sa možné motívy. Podľa našich informácií vlastnil Halenár v hlavnom meste 4 až 5 bytov. Údajne po zlých investíciách sa dostal do dlhov a v poslednom čase trpel veľkými depresiami. Od nevydareného angažmánu v druholigových Borčiciach sa uzavrel do seba a na verejnosti ho nebolo často vídať.

Otvoriť galériu

 

Synček Nicolas

Bývalý skvelý kanonier bezhranične miloval svojho synčeka Nicolasa (4,5). Mal ho s modelkou Romanou Procházkovou, s ktorou však už dlhšie nežil v spoločnej domácnosti. Na svojom synovi doslova visel, čo možno odčítať aj z posledného videa z minulého mesiaca, ktoré zavesil na sociálnu sieť. „Môj svet. Moja láska. Moja hviezda. Môj život,“ písal s otcovskou hrdosťou pod spoločné fotografie. Už žiadne ďalšie takéto fotky ani videá neurobí. A Nicolasko bude vyrastať bez otca, ktorý ho nadovšetko ľúbil.

Strašnú stratu pociťuje aj Halenárova sestra Kristína, ktorá mu v tejto ťažkej životnej chvíli poslala rozlúčkový status na sociálnej sieti: „Ľúbim ťa najviac na svete a nikdy na teba nezabudnem, môj veľký brat. Chýbaš mi neskutočne.“

Otvoriť galériu

Zažiaril v Petržalke

So 125 gólmi najlepší strelec v histórii slovenskej ligy bol jedným z mála hráčov, ktorí obliekli dresy všetkých troch bratislavských klubov – Interu, Petržalky a Slovana. Najviac zažiaril v Artmedii, ktorej pomohol hetrikom k senzačnému vyradeniu Celticu Glasgow v druhom predkole Ligy majstrov a k postupu do základnej skupiny.

Naposledy pôsobil v rakúskom štvrtoligovom klube SV Har­reither Gaflenz. Aj tam potvrdzoval svoje zakončovateľské schopnosti a so 17 gólmi bol v uplynulej sezóne top kanonierom tímu. „Gaflenz stráca nielen jedného z najvýznamnejších hráčov posledných rokov, ale aj neobyčajného človeka a priateľa. Veľmi nám bude chýbať!“ napísal klub na svojej stránke.

Otvoriť galériu

Zarmútený Ďurica

„Dnes je veľmi smutný deň pre slovenský futbal. Úprimnú sústrasť rodine Juraja Halenára,“ reagoval na úmrtie Halenára prvý muž slovenského futbalu Ján Kováčik. Zdrvený je aj Ján Ďurica, jeho spoluhráč z Petržalky v pamätnej sezóne 2005/2006. „Stále som v šoku. Dozvedel som sa to za volantom. Celý som stuhol. Po tele mi behali zimomriavky. Môj brat s ním hrával niekoľko rokov v Petržalke. Neviem si to vysvetliť. Je nám to všetkým ľúto. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť rodine, aby bola silná a zvládla to. Juraja si vždy budem pamätať ako usmiateho a pozitívneho človeka.“ Útočník Róbert Vittek bol jedným z najlepších kamarátov Halenára: „Bože, prečo? Myslím na teba, kamarát Hali. Tak veľa som chcel napísať, ale nemám síl, iba že takto sa cítim,“ zmohol sa na pár slov. Viacerí futbalisti zaplavili siete spomienkovými statusmi. Nik si nevie jeho nečakanú tragickú smrť vysvetliť.

 

Juraj Halenár († 35)

Otvoriť galériu

Miesto narodenia: Trnava

Post: Útočník

Kluby:

2001 – 2005: Inter Bratislava

2005 – 2008: Artmedia Petržalka

2008 – 2015: Slovan Bratislava

2015: Spartacus Nyíregyháza

2015: Sigma Olomouc

2016: Iskra Borčice

2017 – 2018: SV Harreither Gaflenz

Reprezentácia SR: 3 zápasy

  • so 125 gólmi historicky najlepší strelec slovenskej ligy
  • v sezóne 2005/2006 zažiaril v drese Petržalky, keď hetrikom v predkole Ligy majstrov odpálil slávny Celtic Glasgow
  • majstrovský titul získal s Artmediou i so Slovanom
  • držiteľ bronzovej medaily z ME hráčov do 19 rokov
  • v seniorskej reprezentácii debutoval 17. novembra 2007 v Prahe v stretnutí s Českom (1:3) a odohral v nej tri zápasy
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rk, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!