Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.06.2018 22:05 | Šport | Futbal
FotoVideo

Chorvátsko vyprevadilo Island z MS: Na koho narazia ďalej?

Futbalisti Chorvátska zvíťazili v utorňajšom zápase D-skupiny MS 2018 v Rostove nad Islanďanmi 2:1 a s plným počtom bodov postúpili z prvého miesta do osemfinále. V ňom sa stretnú s Dánmi, pre Islanďanov sa premiérový svetový šampionát skončil.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii
Milan Badelj otvoril skóre, Gylfi Sigurdsson vyrovnal z jedenástky a Ivan Perišič rozhodol o výsledku v 90. minúte. Chorvátsko inkasovalo prvýkrát v skupinovej fáze, predtým si poradilo s Nigériou 2:0 aj Argentínou 3:0. Island skončil na štvrtej priečke, získal bod za remízu s Argentínou 1:1, Nigérii podľahol 0:2.

D-skupina, 3. kolo:
Island - Chorvátsko 1:2 (0:0)
Góly: 76. G. Sigurdsson (z 11 m) - 53. Badelj, 90. Perišič. ŽK: Hallfredsson, Finnbogason, Saevarsson - Pjaca, Jedvaj, rozhodovali: Mateu Lahoz - Cebrian, Diaz (všetci Šp.), 43.472 divákov.
Island: Halldorsson - Saevarsson, Ingason, R. Sigurdsson (70. Sigurdarson), Magnusson - Gunnarsson, Hallfredsson - J. Gudmundsson, G. Sigurdsson, Bjarnason (90.+4 Traustason) - Finnbogason (85. A. Gudmundsson)
Chorvátsko: Kalinič - Jedvaj, Čorluka, Čaleta-Car, Pivarič - Kovačič (81. Rakitič), Badelj - Pjaca (70. Lovren), Modrič (65. Bradarič), Perišič - Kramarič

Chorvátsko už malo istotu postupu a dovolilo si deväť zmien v základnej zostave, v ktorej však zostal Modrič a okrem neho Perišič. Island po nevydarenom zápase s Nigériou poslal od začiatku troch nových hráčov do duelu, v ktorom musel zvíťaziť na zachovanie postupovej nádeje. V prvých minútach si ani jedno mužstvo nevypracovalo čistú príležitosť, no Chorváti kontrolovali stred poľa a určovali tempo. S ofenzívnymi akciami sa príliš neponáhľali a radšej početnými prihrávkami nepúšťali protivníka k lopte. Islanďania sa preto nevedeli usadiť na súperovej polovici a ich jediné šance v úvodnej polhodine sa črtali po dlhom autovom vhadzovaní a rohovom kope. Napriek tomu mohli krátko pred prestávkou otvoriť skóre, keď sa im podarilo odzbrojiť Chorvátov pri rozohrávke a Finnbogason len tesne minul bránku Kaliniča. Úspešné osobné súboje a štandardné situácie boli najväčšia zbraň severanov, po ďalšom rohu mohol otvoriť skóre Bjarnason, ale jeho dorážka neprepálila spleť tiel pred bránkou. V nadstavenom čase ešte Gunnarsson otestoval brankára Kaliniča, ktorý výborným zákrokom vyrazil jeho nebezpečnú strelu.

Gól z toho nebol a Island naďalej nutne potreboval niečo vymyslieť. Proti Chorvátsku sa mu však nedarilo zhostiť tvorivej úlohy, na akú ani nebol zvyknutý. Spoliehal sa na to isté ako v prvom polčase, ale nedočkal sa ani z ďalších rohových kopov. Naopak, Chorvátsko mohlo hrať uvoľnene a Badelj tvrdým pokusom opečiatkoval brvno. Badelj sa predsa len presadil v 53. minúte, keď si nabehol do šestnástky a "koníčkom" prekonal Halldorssona. Island sa však odmietol vzdať a zápas vďaka tomu nabral na obrátkach. Kalinič vyškriabal hlavičku Ingasona, ktorý vzápätí po rohu trafil hlavičkou brvno. Chorváti po vyše hodine hry stiahli Modriča a severania sa to snažili využiť. Osamotený Bjarnason ešte zblízka nezužitkoval center Finnbogasona, no onedlho sa pískal pokutový kop po ruke striedajúceho Lovrena v šestnástke. G. Sigurdsson napálil loptu pod brvno a vyrovnal na 1:1. Islanďanom sa však obrat nepodaril, naopak, v poslednej minúte riadneho hracieho času stratili loptu a Perišič zakončil protiútok na konečných 2:1.

 Konečná tabuľka D-skupiny:
 1. Chorvátsko 3 3 0 0 7:1 9*
 2. Argentína  3 1 1 1 3:5 4*
      
3. Nigéria    3 1 0 2 3:4 3
4. Island     3 0 1 2 2:5 1
      *postup do osemfinále

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?