Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.06.2018 19:40 | Šport | Tenis

Senzácia na Roland Garros: Nenasadený hráč postúpil do semifinále, bývalý šampión končí!

Taliansky tenista Marco Cecchinato sa senzačne prebojoval už do semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

Nenasadený 72. hráč svetového rebríčka si vo štvrťfinále poradil so šampiónom z roku 2016 Novakom Djokovičom zo Srbska 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11). V boji o finále sa stretne so siedmym nasadeným Rakúšanom Dominicom Thiemom. Ten sa rovnako ako vlani i predvlani prebojoval v Paríži medzi elitnú štvorku. Vo štvrťfinále si poradil s dvojkou "pavúka" Alexandrom Zverevom z Nemecka hladko 6:4, 6:2, 6:1.

Cecchinato doteraz na grandslamoch neprešiel ani raz cez prvé kolo a Djokovič bol v súboji s ním jasný favorit. Prvé dva sety tomu však vôbec nezodpovedali. Talian v prvom nedovolil nasadenej dvadsiatke prakticky nič, výborne podával i menil rytmus hry a po brejku vo štvrtej hre ho vyhral 6:3. Djokovič sa nedostal k žiadnemu brejkbalu a predviedol iba tri víťazné údery. V závere setu i po jeho skončení si nechal ošetrovať krčné svalstvo. 

Ani vstup do druhého dejstva mu nevyšiel a rýchlo prehrával 0:2. Srb potom otočil na 3:2 vo svoj prospech, ale jeho súper stále držal krok. Hral mimoriadne variabilne, za stavu 6:6 odvrátil tri setbaly Djokoviča a v následnom tajbrejku zvrátil skóre z 3:4 na 7:4. Tretí set už bol jasne v réžii Djokoviča. Cecchinato v ňom nevyhral ani jedno svoje podanie, jediný gem získal v druhej hre na príjme. Od stavu 1:1 srbský tenista ťahal šnúru ôsmich víťazných hier a po zisku tretieho dejstva 6:1 viedol vo štvrtom sete už 3:0. Djokovič mal potom aj náskok 5:2 a zdalo sa, že všetko smeruje do rozhodujúceho setu. Cecchinato sa však nevzdal, vyrovnal na 5:5 a vynútil si ďalší tajbrejk. V nervydrásajúcej a divácky atraktívnej skrátenej hre najskôr Talian nevyužil mečbal, potom mal tri setbaly Djokovič, no bez úspechu. Maratónsky tajbrejk získal Cecchinato, ktorý za stavu 12:11 využil štvrtý mečbal. Duel trval 3:26 hodiny.

 

Talian sa v semifinále stretne s Thiemom. Ten od úvodu zápasu so Zverevom na dvorci dominoval, skvele podával, mal navrch vo výmenách. Nemec po dvoch päťsetových maratónoch nebol vo svojej koži, chýbali mu fyzické sily i úderová istota. Až šesťkrát stratil vlastné podanie, čo bola voda na mlyn Thiema, ktorý sa prezentoval pestrou škálou víťazných úderov z forhendu i bekhendu. Rakúšan demonštroval, že antuka je jeho najsilnejší povrch a tento rok patrí v Paríži medzi adeptov na titul.

"Bol to z mojej strany výborný zápas, v dôležitých momentoch som zahral správne údery. Je skvelé byť v Paríži tretíkrát za sebou v semifinále. Keď som bol ešte junior, nemyslel som si, že sa mi to niekedy podarí. Tento turnaj milujem. Teraz urobím všetko, aby som sa dostal ešte o krok ďalej a postúpil v Paríži až do finále," uviedol Rakúšan v prvom pozápasovom rozhovore s bývalou francúzskou tenistkou Marion Bartoliovou - wimbledonskou šampiónkou z roku 2013.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania