Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.05.2018 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Známy dídžej Robert Burian: Ožratý za volantom! Havaroval v Petržalke

Opitý na mol! Známy slovenský dídžej Robert Burian (36) to prehnal s alkoholom a v podguráženom stave si neváhal sadnúť do auta.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Policajti mu v dychu namerali až 1,9 promile a bez mihnutia oka voči nemu vzniesli obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Spoluautor hitu Žijeme len raz už pozná aj svoj trest za tento nerozvážny čin, Novému Času prezradil, čo sa v osudný deň stalo a prečo si vypil.

Dídžej a producent Robert Burian je na hudobnej scéne známym pojmom a spolupracoval napríklad s Dominikou Mirgovou, Igorom Kmeťom, Darou Rolins či Kalim. Je tiež tvorcom hudby a producentom Egovho letného hitu Žijeme len raz. V duchu tohto hesla sa bol pred dvoma týždňami v bratislavskej Inchebe zabaviť na akcii, ktorú organizoval jeho kolega z brandže DJ Mairee. „Bol tam súkromne, bol sa len zabaviť s ostatnými,“ prezradil zdroj z hudobníkovho okolia.

Prvomájová zábava sa však vyvinula neželaným smerom. Burian si totiž opitý sadol za volant. „Na mieste bol 36-ročný vodič vozidla podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Tou mu bola nameraná hodnota 0,91 mg/l alkoholu, čo predstavuje hodnotu 1,9 promile,“ povedal Novému Času bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že voči zadržanému vodičovi bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Trest prijal s pokorou

 

Celá záležitosť bola riešená v takzvanom super rýchlom konaní a škody boli vyčíslené na 500 eur. Burian totiž pri vychádzaní z areálu narazil do betónového kvetináča a bezpečnostnej závory. Pri jazde pod vplyvom alkoholu sa zákon s vinníkmi nemazná. „Páchateľovi v takom prípade hrozí odňatie slobody až na jeden rok alebo zákaz činnosti. Trest zákazu činnosti môže byť uložený na jeden až desať rokov,“ vysvetlil právnik Marek Benedik.

Samotný dídžej si je vedomý, že si svojím počínaním poriadne zavaril. „Dvadsať rokov fungujem v noci na rôznych spoločenských akciách a nikdy v živote predtým som si nesadol za volant pod vplyvom alkoholu. Rozhodol som sa zavčasu ráno iba preparkovať svoje auto. Narazil som a poškodil som cudzí majetok. Neohrozoval som ľudí, ale napriek tomu to považujem za svoj životný omyl,“ vysvetlil Novému Času hudobník, ktorý už za svoje nerozumné správanie pyká. „Pre vysoké promile alkoholu v krvi som dostal zákaz šoférovať auto na štyri roky. Tento trest som s pokorou prijal, pretože moje správanie bolo v tej chvíli nezodpovedné a nelogické,” vyčíta si Burian.

Kolegovia mlčia

Nový Čas oslovil ohľadne incidentu Roberta Buriana aj hudobníkov, ktorí s ním spolupracovali. Všetci však do uzávierky držali spoločného bobríka mlčanlivosti.

  • Igor Kmeťo mladší (39), spevák - skladby O Khamoro a Veľký pán
  • Dara Rolins (45), speváčka - tanečná skladba Tvoj hlas
  • Dominika Mirgová (26), speváčka skladba Závislí
  • Michal „Ego“ Straka (34), raper - letný megahit Žijeme len raz

 

Celebrity, ktoré tiež nafúkali

Petra Vajdová (33), herečka -  2,4 ‰

Otvoriť galériu

- Policajti ju prichytili minulý rok v auguste na Hradskej ulici v Bratislave. Za bieleho dňa nafúkala za volantom 2,4 promile. Trest ju neminul. Peňažná pokuta tisíc eur a odňatý vodičský preukaz na dva roky.

Roman Luknár (52), herec -  1,73 ‰

Otvoriť galériu
Roman Luknár.
Zdroj: tv joj

- Začiatkom roka 2014 si pod vplyvom sadol za volant aj herec Roman Luknár. Tomu s 1,73 promile odobrali vodičský preukaz na 14 mesiacov a dostal pokutu 500 eur.

Milan Ondrík (38), herec -  1,92 ‰

Otvoriť galériu

- V októbri 2013 ho chytila hliadka neďaleko nitrianskeho divadla. Namerali mu 1,92 promile. Dostal pokutu 1 000 eur a ročný zákaz šoférovania.

Eva Varholíková (40), boháčka -  1,50 ‰

Otvoriť galériu

- Slovenka na diaľnici M3 na 44. kilometri v smere na Budapešť 21. augusta 2012 narazila do auta, ktoré po náraze do zvodidiel začalo horieť. Traja ľudia v aute zomreli, štvrtá žena vyliezla z auta, no dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v nemocnici v Budapešti. Varholíková mala 1,5 promile v krvi a dodnes sedí za mrežami v Maďarsku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Magdaléna Magdová, Lucia Špaňúrová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


young woman on beach with suntan lotion
Chcete mať pokožku ako čokoláda? Tieto ZLATÉ pravidlá pri opaľovaní musíte dodržať: Je to jednoduché
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!