Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2018 20:05 | Šport | Hokej

Ak to takto pôjde aj na MS, máme sa na čo tešiť: Forma Slovákov stúpa!

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v 6. zápase záverečnej prípravy pred MS nad Lotyšmi 4:1.

Na zaplnenom zimnom štadióne v Poprade sa o slovenské góly postarali premiérový reprezentačný strelec Martin Fehérváry, Marek Hovorka, Andrej Kudrna a Ladislav Nagy. Pre zverencov Craiga Ramsayho to bolo štvrté víťazstvo za sebou.

Slovensko - Lotyšsko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 9. Fehérváry (Graňák, Paulovič), 40. Hovorka (Bakoš, Čajkovský), 60. Kudrna (Hovorka), 60. Nagy (Čajkovský) - 25. Bukarts. Rozhodovali: Kubuš, Orolin - Gajan, Smrek, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4253 divákov

Slovensko: Godla - Valach, Grman, Jánošík, Ďaloga, Trška, Čajkovský, Graňák, Fehérváry - Svitana, Buc, Bondra - Kudrna, Hovorka, Bakoš - Cingel, Šimun, Nagy - Paulovič, Krištof, Sukeľ - 

Lotyšsko: Gudlevskis - Balinskis, Zile, Siksna, Rubins, Salija, Galvins, Jevpalovs, Ševčenko - Redlihš, Pavlovs, Rob. Bukarts - Indrašis, Abols, Karsums - Meija, Batna, Cipulis - Razgals, Bičevskis, Krastenbergs

 

 

Do zostavy slovenského tímu sa vrátil útočník Ladislav Nagy, v kádri už nefiguroval Michel Miklík. Prvá tretina herne aj výsledkovo patrila slovenskému tímu. Bakoš v 1. minúte a Šimun v 8. však ešte svoje šance nepremenili. V 9. minúte najskôr Čajkovský nezakončil ofenzívny výpad, ale krátko nato sa strelou od modrej čiary presadil Fehérváry, pre ktorého to bol prvý gól v seniorskej reprezentácii. Lotyši neboli v prvej časti ofenzívne nebezpeční, no v 11. minúte mohli vyrovnať, keď Indrašisovu sľubnú šancu zmaril brankár Godla.

Druhá tretina priniesla väčšiu aktivitu Lotyšov a Godla musel viackrát dávať pozor. V 25. minúte však kapituloval, keď nestačil na Bukartsovu strelu v presilovke - 1:1. Lotyši si v 28. minúte utvorili tlak aj zásluhou viacerých slovenských chýb v rozohrávke, Pavlovs ani Indrašis však Godlu neprekvapili. Aj na druhú prestávku išli spokojnejší domáci reprezentanti po tom, ako v 40. minúte Hovorka usmernil prihrávku Čajkovského - 2:1.

Tretia tretina bola najmä o taktickej hre slovenského tímu, ktorý sa snažil o kontrolovanie výsledku. Slováci viackrát zamkli súpera v jeho pásme, ale do výhodných streleckých pozícií sa dostávali iba zriedkavo. Tesný náskok nezvýšili ani v dvoch presilovkách, v ktorých mali sľubné šance Hovorka i Kudrna. Ten si však všetko vynahradil v 60. minúte, keď pri power play Lotyšov skóroval do prázdnej bránky. Na konečných 4:1 uzavrel dve sekundy pred koncom Nagy, ktorý využil výbornú prihrávku Čajkovského. Tímy si po riadnom hracom čase opäť vyskúšali aj samostatné nájazdy. V nich sa zo slovenského tímu presadili Hovorka a Svitana.

 

Craig Ramsay, tréner SR: "Myslím si, že s týmto zápasom môžeme byť spokojní. V prvej tretine to bol z našej strany dobrý výkon, no neskôr sme sa opäť nevyhli viacerým vylúčeniam. Máme ešte na čom pracovať, najmä naše presilovky by mali byť lepšie."

Ladislav Nagy, kapitán SR: "V prvej tretine sme hrali dobre, boli sme lepší, no v druhej sme upustili od našej hry. Lotyši sa dostali do zápasu aj presilovkami, boli nepríjemní. V tretej časti sme to však na konci rozhodli." 

Marek Hovorka, autor víťazného gólu: "S dvoma víťazstvami nad Lotyšskom sme spokojní, ale vieme, že sú činnosti, na ktorých musíme pracovať v ďalších dňoch. Dôležité je, že sme vyhrali, bol plný dom, ľudia sa bavili, takže čo viac si priať? Som rád, že sa zápasy konali v mestách, kde ľudia prišli na hokej a mohli si ho užiť."

Denis Godla, brankár SR: "Potešili nás výsledok aj výkon. Pri inkasovanom góle som puk nevidel ideálne, ale, našťastie, nás ten gól nemusel mrzieť."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?