Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Dohra nedeľných zhromaždení: Humenné žiada ospravedlnenie od organizátorov protestov Za slušné Slovensko

Mesto Humenné očakáva ospravedlnenie od organizátorov miestnych zhromaždení Za slušné Slovensko za ich nepravdivé výroky.

Odmieta spájanie akýchkoľvek názorov ľudí na sociálnych sieťach o týchto akciách s primátorkou mesta alebo samosprávou. Uvádza sa to vo vyhlásení mesta, ktoré TASR zaslala Mária Míčková z tlačového referátu. Podľa neho mesto a ani jeho facebookový profil doteraz nikdy neinformovali o žiadnom z týchto zhromaždení. Poukazuje aj na to, že na sociálnych sieťach sú desiatky stránok, ktoré majú vo svojom názve slovo Humenné a mesto nemá žiaden dosah na to, čo uverejňujú. "Potom aj napriek našim upozorneniam tieto klamstvá šírili organizátori pochodov prostredníctvom ďalších médií. Mrzí nás, že na žiadnom zhromaždení Za slušné Slovensko neodznelo ospravedlnenie za to, že nie mesto Humenné, ale jedna zo stránok, ktorá má v názve slovo Humenné, zverejnila hoax," vysvetľuje mesto.

Otvoriť galériu
Zároveň verí, že sa organizátori mestu a jeho slušným občanom čo najskôr ospravedlnia "za všetky takéto klamstvá a polopravdy", voči ktorým sa chce brániť. "Nikto predsa nemôže bez akýchkoľvek dôkazov ohovárať a poškodzovať dobré meno mesta Humenné a spochybňovať dôveryhodnosť jeho oficiálnej stránky," uvádza sa ďalej vo vyhlásení. Mesto podľa neho nemá problém s usporadúvaním občianskych mítingov, čo podľa neho potvrdzuje aj to, že im pri organizovaní protestov expresne udelilo potrebné povolenia.

Organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko Prešovského a Košického kraja v tejto súvislosti upozornili, že to, ktoré sa uskutočnilo v nedeľu (15.4.) v Humennom, sa nieslo v pokojnej atmosfére. "Radi by sme zdôraznili, že ak odznela nejaká kritika, opäť podotýkame, bez akýchkoľvek hrubostí, aj na adresu vedenia samotného mesta, je to tak len na základe mnohých osobných výpovedí samotných Humenčanov. Hodnotiť ich objektivitu síce nie je v našich možnostiach, no je isté, že ak sa akákoľvek skupina občanov vo svojom komunálnom priestore cíti nevypočutá či priam odmietaná pri snahe o svojich problémoch komunikovať a hľadať riešenie, niečo asi smerom k občanom tohto mesta nefunguje správne," uvádza sa v ich oficiálnom stanovisku pre TASR s tým, že je ich povinnosťou na takéto pochybenia poukázať.

 

Otvoriť galériu
"Preto veríme, že ktorýkoľvek z predstaviteľov mesta prijme slová, ktoré na nedeľnom zhromaždení odzneli, ako konštruktívnu kritiku a pokúsi sa nastaviť také spoločenské a kultúrne prostredie v meste, ktoré jeho občanov nebude rozdeľovať, ale spájať," pokračujú organizátori, ktorí zároveň žiadajú primátorku Janu Vaľovú, aby "názory občanov na jej reakcie na organizátorov a účastníkov zhromaždení Za slušné Slovensko neinterpretovala ako útoky na mesto Humenné". Nikto z nich totiž podľa ich slov na mesto neútočil.

"Odborom zodpovedným za vybavenie administratívnych náležitostí chceme vyjadriť vďaku za ich promptnosť vo vybavení všetkého potrebného, a to nielen naposledy v Humennom, ale rovnako tak na všetkých protestoch, ktoré sme robili v mestách Slovenska," uvádzajú organizátori.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka