Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2018 00:15 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Vojna taxikárov v hlavnom meste: Vráti sa Uber do Bratislavy? Spoločnosť podá odvolanie

Kto vyhrá vojnu taxikárov? Koncom marca sa spoločnosť Uber na základe rozhodnutia súdu rozhodla pozastaviť svoju aplikáciu v hlavnom meste.

Tento krok uvítali bratislavskí taxikári, ktorí proti zdieľanej prepravnej službe bojovali niekoľko rokov. Spokojní však neboli klienti Uberu. A hoci to pre spoločnosť spočiatku vyzeralo beznádejne, teraz im svitla nová nádej - pre chybu súdu totiž podajú proti rozhodnutiu o zrušení odvolanie.

V januári podalo Občianske združenie koncesovaných taxikárov žalobu na Uber. Podľa ich názoru ignoruje slovenskú legislatívu, má podpriemerné ceny a získava tak nenáležitú výhodu. V aplikácii je za viac ako dva roky pôsobenia na slovenskom trhu zaregistrovaných vyše 100 000 používateľov. Po dvoch mesiacoch od podania žaloby a po niekoľkých rokoch protestov im koncom marca Okresný súd Bratislava I. dal za pravdu. Firme Uber zakázal prevádzkovať taxislužbu prostredníctvom osôb, ktoré k tomu nemajú príslušné povolenie alebo nemajú vhodné vozidlo.

„Rozhodnutie sa stalo právoplatným už 22. marca tohto roku,“ potvrdil hovorca súdu Pavol Adamčiak. „Veríme, že Uber bude toto rozhodnutie rešpektovať a prestane poskytovať svoje služby prostredníctvom vodičov, ktorí nespĺňajú požiadavky dané zákonom,“ povedal predseda Občianskeho združenia koncesovaných taxikárov Matej Krampl. Hlavu v smútku však mali zákazníci Uberu. „Bežní ľudia sa teraz nemôžu za normálnu cenu odviezť a sú odkázaní na odpovede dispečera - zavolajte si o pätnásť minút,“ posťažoval sa nám Lukáš (28) z Bratislavy.

 

Aj keď zástupcovia Uberu tvrdili, že rozhodnutie súdu nedostali, svoje služby 27. marca pozastavili. Nakoniec je však všetko inak. „Súd nás informoval, že nám rozhodnutie nebolo doručené správne, preto máme teraz možnosť sa proti nemu odvolať. V tejto chvíli analyzujeme rozhodnutie súdu a odvoláme sa hneď, ako to bude možné,“ povedala v piatok Pajtinková. Občianske združenie koncesovaných taxikárov informáciu zaregistrovalo a počká, ako sa situácia vyvinie. „Avšak tvrdiť, že sa odvoláte proti niečomu, čo je právoplatné, je vcelku odvážne tvrdenie,“ dodal Krampl.

Miro (54), Bratislava

Otvoriť galériu

- Od pozastavenia Uberu určite pociťujeme vyššie zisky, no týka sa to hlavne mojich kolegov, ktorí jazdia v noci. O tom, že im opäť povolia jazdu, mi radšej ani nehovorte.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pb, sla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!