Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.04.2018 15:50 | Šport | Hokej

Slováci zabojujú cez víkend proti striebroným olympionikom, Šatan: Nebude to ľahké!

Slovenských hokejových reprezentantov čaká cez víkend druhá previerka v rámci Euro Hockey Challenge v záverečnej príprave na majstrovstvá sveta.

Tréner Craig Ramsay so svojím realizačným tímom nominoval na dvojzápas so striebornými olympionikmi z Pjongčangu z Nemecka dokopy 25 hráčov, ktorí si chcú vylepšiť renomé po nevydarenom úvode vo Švédsku.

Slováci prehrali na severe Európy obe stretnutia, v prvom podľahli "tre kronor" 3:6 a v druhom utrpeli debakel 1:7. Ďalšie zápasy odohrajú s Nemeckom v sobotu a v nedeľu 14. a 15. apríla o 17.45, respektíve 17.00 h v mestách Weisswasser a Drážďany.

V nominácii prišlo oproti prvému týždňu záverečnej prípravy k niekoľkým zmenám. Pribudlo trio útočníkov z Nitry Michal Krištof, Matej Paulovič a Tomáš Mikúš, obranca Rouenu Richard Stehlík a dvojica z Hradca Králové Patrik Rybár a Lukáš Cingel, ktorá sa pripojila k tímu až v piatok. V bránke okrem Rybára dostane priestor rovnaké duo ako v zápasoch vo Švédsku - Denis Godla a Dávid Hrenák. V príprave na víkendové zápasy bol aj brankár z "dvadsiatky" Jakub Kostelný, ten však do Nemecka necestoval.

 

"Teším sa, že tu môžem byť. Nestáva sa často, že je v reprezentácii celý útok, ktorý pôsobil aj v klube, takže mám o to väčšiu radosť. Teším sa aj na zápasy s Nemeckom, keďže sú to finalisti zo zimnej olympiády v Pjongčangu," povedal Mikúš, ktorý si v A-tíme Slovenska pripíše prvé reprezentačné štarty.

Po štyroch rokoch si dres národného tímu oblečie obranca Richard Stehlík, ktorý získal titul vo francúzskej lige s klubom Rouen Dragons. Jeho tím vo finále triumfoval nad víťazom základnej časti Grenoblom hladko 4:0 na zápasy. "Nominácia ma prekvapila, ale veľmi sa teším. Mal som dobrú sezónu, takže som rád, že si ju ešte predĺžim. Neviem na ako dlho, ale už keď som dostal pozvánku do reprezentácie, tak budem bojovať a uvidíme," uviedol Stehlík.

"Hrajú taký silový hokej, aj na olympiáde sa tým presadili, všetko to boli výsledky o jeden gól. My musíme hrať najmä dobre zozadu, ak nedostaneme góly, tak určite môžeme vyhrať," povedal k najbližšiemu súperovi Krištof.

Slováci sa naposledy stretli s Nemcami vlani na Nemeckom pohári, kde ich zdolali jasne 3:0, pred rokom na majstrovstvách sveta v Kolíne nad Rýnom s nimi prehrali tesne 2:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Celkovo majú so svojím najbližším súperom mierne pozitívnu bilanciu, keď z 54 duelov vyhrali 29, jeden remizovali a 24 prehrali so skóre 137:126. "Je čo zlepšovať. Nebude to ľahké, videli ste sami, ako hrali Nemci na olympiáde. Tento súper nás preverí, mužstvo sme obmenili, je tam zhruba 5-6 nových hráčov. V týchto prvých dvoch týždňoch na výsledkoch až tak nebazírujeme, skôr ide o to, aby viacerí hráči dostali šancu a presvedčili trénera o svojich kvalitách," povedal Šatan.

Nominácia SR na zápasy Euro Hockey Challenge proti Nemecku 14. a 15. apríla:

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ. NCAA/USA), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové/ČR)

obrancovia: Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (HV 71 Jönköping/Švéd.), Martin Gernát (Lausanne/Švaj.), Mário Grman (Piráti Chomutov/ČR), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Peter Trška (HC Vítkovice/ČR), Richard Stehlík (Rouen Hockey Elite 76/Fra.)

útočníci: Martin Bakoš (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič, Tomáš Mikúš (všetci HK Nitra), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Michel Miklík, Ladislav Nagy, Marek Hovorka (všetci HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové/ČR)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?