Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.03.2018 20:23 | Správy | Domáce správy

Koalícia pripravuje veľký sociálny balík, OĽaNO reaguje: V krajine naďalej vládne Robert Fico!

Koalícia pripravuje veľký sociálny balík.

Už po Veľkej noci sa v tejto súvislosti uskutoční stretnutie s ministrom financií Petrom Kažimírom (Smer-SD). Po skončení rokovania Koaličnej rady to oznámil predseda Smeru-SD Robert Fico. Konkrétnosti k balíku nepovedal.

"Ideme veľmi rázne ďalej. Po Veľkej noci sa stretneme s ministrom financií a ideme hovoriť o obrovskom sociálnom balíku pre slovenskú verejnosť. Bude to balík realizovaný predovšetkým v roku 2019. Budú to veci, ktoré budú vyplývať z faktu, že tejto krajine sa darí," vyhlásil na tlačovej konferencii Fico, ktorý chce vnášať do fungovania vládnej koalície silný sociálny rozmer a stabilitu.

Veľa konkrétností k balíku nepovedal, spomenul, že by malo ísť o výrazné zvyšovanie minimálnej mzdy i platov v štátnej správe. "Toto s vysokou pravdepodobnosťou bude gro veľkého sociálneho balíka," poznamenal Fico. Zároveň potvrdil zámer znižovať deficit verejných financií. K jeho zníženiu by malo dôjsť podľa Fica aj v roku 2019. "Sme na ceste ďalšieho poklesu deficitu," doplnil šéf Smeru-SD.

 

Expremiér zablahoželal vláde Petra Pellegriniho (Smer-SD), ktorá v pondelok (26.3.) získala dôveru parlamentu. Poukázal, že získala o dva hlasy viac ako tá jeho spred dvoch rokov. Zároveň vyhlásil, že neexistuje alternatíva voči tejto vláde. Zdôraznil, že ide o stabilitu Slovenska. Fico je rád, že sa podarilo politickú krízu vyriešiť demokratickým spôsobom a nie štátnym prevratom, o ktorý sa niekto pokúšal.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár priznal, že predčasné voľby, o ktorých ešte donedávna Most-Híd hovoril ako jedinom riešení politickej krízy, neboli najlepším riešením. "Prešli sme skúškou demokracie. Nie je isté, či ju zvládla aj opozícia, ktorá zneužívala vraždu dvoch mladých ľudí a kydala špinu na koaličných poslancov, ale určite skúšku zvládla vládna koalícia, lebo ústavným spôsobom navrátila riadenie štátu," povedal Bugár.

Predseda SNS a NRSR Andrej Danko poďakoval tým, ktorí prispeli k ukončeniu vládnej krízy. Skúška čaká vládne strany podľa neho v najbližších parlamentných voľbách. Vyzdvihol schopnosť koalície robiť kompromisy, čo opozícia podľa neho nedokáže.

Partneri sa dotkli aj prípadu otráveného ruského agenta v Spojenom kráľovstve, pre ktorý viaceré štáty vyhostili ruských diplomatov. Slovensko sa k nim nepripojilo. Prezident SR Andrej Kiska žiada v súvislosti s kauzou jasný postoj Slovenska. Fico vyzval všetkých, aby si zachovali zdravý rozum. Hlave štátu odkázal, nech sa upokojí a že Slovensko je suverénny štát. Potrebné sú podľa neho jasné dôkazy. "Hurá systém" odmieta aj Danko. "Oceňujem, že sme jeden z 12 štátov, ktoré vážne analyzujú situáciu," uviedol a opäť priznal dobrý vzťah s Ruskom. Fico potvrdil, že Rusko je pre Slovensko dôležitý partner.

Podľa opozičnej parlamentnej strany OĽaNO koaličná rada ukázala, že v krajine naďalej vládne Robert Fico, keďže na koaličnej rade premiér ani nevystupoval. "Vládna koalícia sa nás snažila presvedčiť o akejsi stabilite, čo však vôbec nie je pravda, keďže sme práve prežili tretiu vážnu koaličnú krízu za posledné dva roky," uviedla predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová. Podľa jej slov za nefungujúce zdravotníctvo, školstvo či korupciu nemôže opozícia, ale strany, ktoré sú pri moci.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?