Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.03.2018 14:00 | Šport | Šport mix
Foto

Pred Volkom to dokázal iba jeden Slovák: Biela myška medzi šprintérskymi dravcami

Slovami z titulku označila v návale emócií svojho zverenca trénerka Naďa Bendová, ktorá spolu s Róbertom Kresťankom (45) brúsi tento šprintérsky talent už tretí rok.

 

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Ján Volko (21) na halových MS v Birminghame opäť dosiahol to, čo zo Slovákov pred ním dokázal len Alojz Sokol v roku 1896. Prebojoval sa do finále vo svetovej konkurencii!

Šieste miesto Jána Volka z Birminghamu sa zapísalo do histórie slovenskej atletiky zlatými písmenami. Veď sa postaral o historický prelom slovenského šprintéra do svetovej finálovej elity tým, že je aktuálne najrýchlejším Európanom!

„Prekonal všetky očakávania, šieste miesto vo finále berieme všetkými desiatimi. Bol síce sklamaný z času 6,59, ale vzhľadom na celú náročnosť šampionátu sa teraz nemôžeme na časy pozerať. Dôležité je umiestenie, či už pri jeho postupoch, alebo vo finále. Možno chcel byť rýchlejší, no sily si odčerpal. Do polovice to bolo na štvrtom-piatom mieste v poriadku a potom sa dostavila únava,“ hodnotila svojho zverenca Naďa Bendová, ktorej vôbec neprekáža, že jej Janko tentoraz neprekonal slovenský rekord.

 

„Bolo to o stotinách, vydal zo seba všetko a opäť na vrcholnom podujatí nesklamal, to si na ňom veľmi cením, vždy zo seba dostane všetko, na čo má v danom okamihu,“ pokračovala Bendová, ktorá dodala: „Je taká biela myška medzi šprintérskymi dravcami. Na to si musí zvyknúť. A ešte niečo je pre mňa dôležité: že aj bieli muži vedia behať.“

Povzbudená skvelým výsledkom ale odmietla robiť veľké plány na leto. „Jeden okamih vás môže pripraviť o všetko. Aj tu sme videli zopár malých tragédií. Janko je tiež človek, nie stroj. Ciele si dávať budeme, pripravíme sa najlepšie, ako vieme, ale nebudeme mať veľké vyhlásenia a vytvárať na neho tlak. Čím väčší sa vytvorí, tým je to horšie, o tom sme sa už presvedčili,“ vyhlásila Naďa Bendová.

Bilancia halových MS 2018: jeden svetový halový rekord, šesť rekordov HMS, 12 najlepších svetových výkonov sezóny, jeden vyrovnaný, osem obhájených titulov. Najúspešnejšími jednotlivcami, presnejšie jednotlivkyňami, s dvoma zlatými sa stali Genzebe Dibabová z Etiópie (1 500 a 3 000 m) a Courtney Okolová z USA (400, 4 x 400 m).

Najväčšia senzácia: Poliaci

Ak mala niektorá disciplína jasného favorita, tak to bezpochyby bola štafeta 4 x 400 m mužov. Američania ju vyhrali na predošlých šiestich halových svetových šampionátoch a od prvého úseku mierili za siedmym titulom. Lenže finišmana Norwooda v cieľovej rovinke prevalcoval posledný muž kvarteta Poľska Jakub Krzewina a zrodila sa najväčšia senzácia HMS 2018! Triumfovali Poliaci, ktorí Američanom vzali nielen zlato, ale aj svetový rekord. Ten aktuálny 3:01,77 min. zabehlo poľské kvarteto: Zalewski, Omelko, Krawczuk a Krzewina.

 

 

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec