Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2018 10:00 | Správy | Domáce správy

Najsmutnejší deň pre rodinu Martinky († 27): Pochováme ju v svadobných šatách!

So smrťou svojej dcéry Martinky Kušnírovej († 27) a jej snúbenca Jána Kuciaka († 27) sa nevyrovná do konca života.

Martinkina mama Zlatica milovala oboch rovnako, lebo Janka už považovala za svojho syna. Mladí zaľúbenci nestihli svoju lásku zavŕšiť svadbou, ktorú plánovali v máji. Preto ich aspoň symbolicky pochovajú v svadobných šatách.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

 

Pohreb Martinky bude už dnes, s Jánom sa rozlúčia v sobotu. „Pochováme ju v svadobných šatách a aj jeho v svadobnom obleku, aby sa takto symbolicky dočkali spoločnej budúcnosti,“ povedala Zlatica. Je presvedčená, že pozná čas, keď jej dcéru a nádejného zaťa zavraždili. „V stredu podvečer medzi piatou a šiestou im priniesol sused nabíjačku na batériu do auta, ktoré mali odstavené v Galante. Povedal nám, že Martina sa usmievala a mala dobrú náladu. Janko mal prísť domov o siedmej. Martinka sa chystala, že pôjde po neho. Desať minút pred 20.00 s ňou ešte hovorila sestra. O 20.15 som jej volala ja. Asi po desiatich minútach znova. Nedvíhala. O 20.45 som volala Jankovi. Tiež nedvíhal. A toto sa nestávalo nikdy. Keď nezdvihli okamžite, o chvíľu volali späť,“ rozpráva užialená mama Zlatica.

Upokojovala sa, že sú len unavení a že im zavolá na druhý deň. Celý štvrtok im volala a písala, ale bez odpovede. To už boli podľa nej mŕtvi. Konšpiračným teóriám o troch šálkach kávy a podobne neverí. Dúfa, že vyšetrovanie bude spravodlivé. „Žiadam o vyvodenie zodpovednosti všetkých. A tiež to, aby prípad vraždy nevyšetrovala naša polícia, ale nezávislá - medzinárodná, bez prepojenia na našich politikov,“ vyzýva ťažko skúšaná žena.

Otvoriť galériu

Pitva nepotvrdila tehotenstvo

Priznáva, že má strach o najbližších. „Ja sa nebojím, mne už je to všetko jedno. Môžu prísť. Pozriem im do tváre. Poviem im svoje a potom nech do mňa strelia ako do Martiny. Obávam sa len o svoju a Jankovu rodinu,” podotkla Martinkina mama. Vyzýva celé Slovensko aj zahraničie na mobilizáciu. „Pomôžte nám, rodičom, ktorí sme ťažko porodili a vychovali tie deti. Mali sme z nich nesmiernu radosť. A moja dcéra si toto zaslúžila? A politici? Nech si obhajujú svoje svedomie a pozície. Nech sa neobávajú toho, že sa pod nimi trasú stoličky, ale nech to berú ako ľudia, ak majú ešte nejaké svedomie, keď im ho ešte nevyoperovali. Nech nechajú pravdu vyplávať na povrch. A vcítia sa do toho, čo my, matky zavraždených detí, prežívame,“ pripomenula skormútená žena. Nepáči sa jej gesto premiéra Fica s miliónom na stole. „Bol to hnus! Vedia, že na Slovensku ľudia nemajú peniaze. Že si za peniaze môžu chudobní, čo nemajú čo do úst, povymýšľať a poudávať kdekoho. Potom by mali obetného baránka,“ nazdáva sa Zlatica.

Vyvracia tvrdenia, že Martina bola tehotná. „Pred pár dňami sa jej na to v súvislosti s plánovaným zdravotníckym úkonom pýtala. Chcel vedieť lekár. Povedala, že nie. Ani v pitevnej správe sa to nepíše,“ prezradila uplakaná žena. „Počúvam od politikov, že polícia nespí, vyšetrovatelia nespia. Nás sa nikto nepýta, či spíme. Oni nebudú spať 3-4 dni. Ja už nebudem pokojne spať do konca života. Niektorí mi hovoria, buď ticho. Ale ja nemôžem byť ticho. To by si určite naši - Janko s Martinou, neželali. Nech si aspoň trochu spytujú svedomie. Oni na tomto majú podiel,“ uzavrela Zlatica.

Otvoriť galériu

Ak chcete vyjadriť rodinám sústrasť, môžete tak urobiť TU.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, nov

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili