Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.02.2018 22:50 | Šport | Futbal
Video

Manchester City zdemoloval Bazilej: Tottenham strelil Juventusu dva góly!

Osemfinálová fáza futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 odštartovala v utorok dvomi zápasmi.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Manchester City vyhral na ihrisku FC Bazilej 4:0. Tento výsledok stavia anglický tím do luxusnej pozície z hľadiska boja o postup. V druhom zápase večera remizoval Juventus Turín doma s Tottenhamom Hotspur 2:2.

Liga majstrov - 1. zápasy osemfinále:
Juventus Turín - Tottenham Hotspur 2:2 (2:1)
Góly: 2. a 9. Higuain (druhý z 11 m) - 35. Kane, 72. Eriksen. Rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Benatia, Higuain, Betancur - Davies, Aurier
zostavy a striedania:
Juventus Turín: Buffon – De Sciglio, Benatia, Chiellini, Sandro – Khedira (66. Bentancur), Pjanič, Bernardeschi – Costa (90.+2 Asamoah), Higuain, Mandžukič (76. Sturaro)
Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies – Eriksen (90.+2 Wanyama), Dier, Dembele – Lamela (89. Moura), Kane, Alli (83. Son)

Pred zápasom Juventusu s Tottenhamom bolo otázne najmä to, ako sa turínsky výber vyrovná s absenciami argentínskeho útočníka Paula Dybalu, ktorý sa zotavuje zo svalového zranenia, či kolumbijského krídelníka Juana Cuadrada.

Všetky otázniky však už čoskoro odtajnil Gonzalo Higuain. Argentínsky kanonier najskôr v 2. minúte krásnym volejom zakončil po nacvičenom signáli prihrávku Pjaniča po priamom kope. O štyri minúty neskôr Davies fauloval Bernardeschiho a z následnej penalty Higuain zvýšil už na 2:0. Brankár Lloris si na loptu siahol, ale strela útočníka Juventusu bola dostatočne prudká.

 

"Kohútov" rýchle góly zaskočili, no postupne sa otriasli a začali byť nebezpeční. V 26. minúte hlavičkoval Kane iba do Buffona, domáci odpovedali strelou Higuaina. Jeho strela iba tesne preletela vedľa bránky hostí. V 35. sa hráči anglického klubu dočkali, keď Alli vysunul Kanea a ten znížil na 1:2. To už sa Tottenham úplne prebral a siahal po vyrovnaní. Na konci polčasu však jeho obrane utiekol Costa, Aurier trafil v šestnástke jeho nohy a rozhodca Brych ukázal opäť na biely bod. Higuain však pohrdol možnosťou vrátiť "starej dáme" dvojgólový náskok, loptu napálil iba do brvna.

V druhom polčase sa hral rovnako solídny futbal z oboch strán, prvú šancu mal Bernardeschi. Jeho strelu musel Lloris s námahou odvrátiť na roh. Angličania sa však tiež tlačili dopredu a v 72. minúte po faule na Alliho vyrovnali. Pred šestnástkou si loptu k priamemu kopu postavil Eriksen a po zemi povedľa múru prekonal Buffona. Zaslúženú deľbu bodov už nezvrátili ani príležitosti Bernardeschiho, či nepríjemný center Auriera.

FC Bazilej - Manchester City 0:4 (0:3)
Góly: 14. a 53. Gündogan, 18. Silva, 23. Agüero. Rozhodoval: Eriksson (Švéd.), ŽK: Xhaka, Serey Die - Fernandinho, Gündogan
zostavy a striedania:
FC Bazilej: Vaclík – Lacroix, Xhaka, Suchý – Lang, Frei, Serey Dié, Riveros - Elyounoussi (85. Bua), Stocker (71. Ajeti) – Oberlin
Manchester City: Ederson – Walker, Kompany, Otamendi, Delph – De Bruyne (53. D. Silva), Fernandinho, Gündogan – B. Silva, Agüero (85. Danilo), Sterling (57. Sane)

Citizens nastúpili v Bazileji bez štvorice Benjamin Mendy, Gabriel Jesus, Fabian Delph a Leroy Sané, na kvalite ich výkonu to však vôbec neubralo. Od úvodu mali častejšie loptu na svojich kopačkách a mali aj prvú šancu, Gündogan však hlavou mieril iba do brankára Vaclíka. Domáci čakali na svoju možnosť z protiútokov, tá prišla v 6. minúte. Oberlino však nemieril presne.

V 14. minúte zatočil De Bruyne loptu z rohového kopu na hlavu Gündogana a hostia viedli 1:0. O štyri minúty zvýšil strelou z pravej strany Silva na 2:0 a plodnú deväťminútovku zverencov trénera Pepa Guardioulu zavŕšil strelou spoza šestnástky Agüero. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, v 53. minúte zvýšil Gündogan svojim druhým gólom v zápase už na 4:0. Švajčiari potom mohli zaznamenať aspoň čestný úspech, ale s výsledkom už nedokázali nič urobiť ani príležitosti Oberlina a Elyounoussiho.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?