Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.02.2018 00:00 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Starý Smokovec: Najkrajšia tatranská lyžovačka

Doprajte si dovolenku plnú zimných dobrodružstiev a zažite rozprávkové Tatry s najkrajšou slovenskou lyžovačkou.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Lyžujte v top strediskách v Tatranskej Lomnici, v Starom Smokovci a na Štrbskom Plese, užite si modernú 15 miestnu kabínkovou lanovku na Skalnaté pleso, zjazdovky s prekrásnymi panorámami a fantastickou atmosférou, výlety lanovkou na druhý  najvyšší vrch Tatier – Lomnický štít a  nechajte sa unášať vírom aprés-ski zábavy alebo zrelaxujte v tatranských wellness.

Vyvezte sa pozemnou lanovkou na Hrebienok a pozrite si jedinečné mrazivé dielo vysekané zo 190 ton čistého ľadu - Tatranský ľadový dóm. Najväčšia tatranská atrakcia vás tento rok uchváti svojou dokonalosťou a majstrovským prevedením v štýle pocty rodine – Sagrada Familia od katalánskeho architekta Antonia Gaudího.

Lyžiarsky raj v najmenších veľhorách sveta

Tatry nie sú len synonymum božského pokoja, čarovnej zimnej rozprávky s dokonalou idylkou praskajúceho ohňa v krbe horskej chaty, ale najmä zážitkom a eufóriou z perfektnej lyžovačky v najlepších slovenských lyžiarskych strediskách. Romanticky slnkom zaliate veľkorysé zjazdovky pod Lomnickým štítom, trate vhodné pre rodiny s deťmi, individuálnych jazdcov, odvážnych freeriderov sú príťažlivým magnetom a tou pravou čerešničkou na dovolenkovej torte.

Fantastická lyžovačka pre rodiny s deťmi

 

Lyžiarske zmysly vo Vysokých Tatrách poteší aj túto zimnú sezónu 20 lanoviek a vlekov, 24 km zjazdových tratí pre náročnejších lyžiarov, ale aj pre rodiny s deťmi. Pod jednou strechou tak lyžiari nájdu štýlové športové obchody, požičovňu a servis lyží, lyžiarsku škôlku Maxiland, gastronómiu a zábavu na svahu v podobe najväčšieho aprés-ski baru s ponukou pochutín a štýlovej hudby. Buďte na zjazdovkách prví a vyskúšajte ranný Fresh Track – modernú lyžovačku na nedotknutom panenskom snehu ešte pred oficiálnym spustením prevádzky strediska.

Lyžiarske stredisko Štrbské Pleso ocenia najmä menej zdatní lyžiari. Najväčším zážitkom v tejto nádhernej lokalite je jazda lanovkou na Solisko do výšky 1840 m n.m., odkiaľ vidno prekrásne vysokotatranské končiare, ale i celý masív Nízkych Tatier od Kráľovej hole až po Chopok. Priamo pod samotným Soliskom sa nachádza 9 kilometrov ľahkých a stredne ťažkých zjazdoviek. Ak chcete svoje ratolesti naučiť lyžovať, zverte ich do rúk odborníkov. Lyžiarska škôlka Maxiland s vlastným pásovým vlekom je ideálnym riešením pre prvé stretnutie s lyžami alebo snowboardom. Nemusíte sa zaťažovať nosením vlastnej lyžiarskej výstroje, v požičovni Tatry Motion vám poskytnú kvalitné vybavenie lyží, snowboardow, či bežeckej výstroje priamo na svahu. Nenáročné zjazdovky sú pre rodiny s deťmi aj v stredisku v Starom Smokovci. 

Lyžiari majú od tejto zimnej sezóny opäť dôvod na úsmev, pretože im ich vernostný program GOPASS uľahčuje nákup skipasu a doslova bezdotykový prístup na zjazdovku v top lyžiarskych strediskách na Slovensku, v Českej republike a najnovšie aj v susednom Poľsku. 

GOPASS – skipas, karta plná zliav, odmien a výhod

Multifunkčnú vernostnú kartu GOPASS sa oplatí mať, pretože je vstupenkou na lyžiarsky svah, lístkom na lanovku, detailnou mapou prelyžovaných kilometrov, permanentkou do aquaparkov a zábavných parkov, či zárukou výhodného nákupu značkového športového tovaru, eventov alebo možnosťou lacnejšej výpožičky lyžiarskej výstroje, či konzumácie v reštauračných zariadeniach. GOPASS už niekoľko rokov nahrádza bežný skipas v českom stredisku Špindlerův Mlýn a v slovenských strediskách Jasná Nízke Tatry, Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. Využiť GOPASS na lyžovačku v tejto sezóne je možné aj vo vynovenom poľskom stredisku Szczyrk. 

Bezkonkurenčný skipas z obývačky

Zaobstarať si výhodný skipas priamo z pohodlia svojho domova je vždy veľmi jednoduché a to prostredníctvom e-shopu. Stačí sa zaregistrovať v danej krajine cez www.gopass.sk, nakupovať a užívať si členstvo vernostného klubu s množstvom zliav, odmien a výhod. Vďaka najmodernejším technológiám a inteligentným telefónom je nákup skipasov možný aj cez mobilnú aplikáciu GOPASS. 

Samoobslužná pokladňa GOPASS point priamo v stredisku

Novinkou tohtoročnej tatranskej zimy je nákup skipasu novým spôsobom, online prostredníctvom e-shopu GOPASS viac dní dopredu alebo priamo na mieste v samoobslužnej pokladni GOPASS POINT. Vo všetkých strediskách vo Vysokých aj Nízkych Tatrách sú špeciálne vyhradené a označené miesta – GOPASS POINTY so samoobslužnými dotykovými pokladňami. Pri samoobslužných pokladniach je vyškolený personál, ktorý pomáha s kúpou najlacnejšieho skipasu, radí, usmerňuje, podáva informácie a upriamuje pozornosť na najvýhodnejšie skipasové ponuky.

Na takýto nákup najlacnejšieho skipasu je potrebné mať pri sebe platnú GOPASS kartu resp. sa na mieste zaregistrovať a zaplatiť za najlacnejší skipas bezhotovostne (bankomatovou kartou). V prípade, že lyžiar svoju GOPASS kartu ešte nemá, nevadí. Na mieste v samoobslužnej pokladni GOPASS POINTu, vie túto kartu po zaregistrovaní sa do GOPASSu získať zadarmo a ešte si aj pohodlne na počkanie dobyť  svoj najlacnejší skipas.

Lyžiar si sám vyberá, akú cenu za skipas zaplatí

Lyžiari za skipas a tatranskú dovolenku ušetria, len ak si budú lyžovačku plánovať a nakupovať skipasy vždy online, a to najmenej tri dni vopred. Viac informácií na www.gopass.sk alebo www.vt.sk.

Vysoké Tatry:

  • - 3 lyžiarske strediská Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica a Starý Smokovec
  • - 24 km zjazdoviek
  • - 20 vlekov a lanoviek z toho najmodernejšia nová 15-miestna gondola, 29 zjazdoviek
  • - 60 km bežeckých tratí
  • - Kamzíkovo – zábavno-náučné centrum na Skalnatom plese pre deti vo výške 1751 m n.m.
  • - GOPASS e-shop, GOPASS Point, mobilná aplikácia GOPASS
  • - 6 športových obchodov
  • - 4 požičovne lyží s lyžiarskou školou a servisom
  • - Vďaka technickému zasnežovaniu garancia snehu 5 mesiacov v roku
  • - možnosť nočnej lyžovačky, sánkovačky
  • - profesionálna starostlivosť v lyžiarskej škole, požičovňa kvalitných lyží a výstroja
  • - skibus – regionálna doprava
  • - viacdňové skipasy v Tatrách s bonusom lyžovačky v ostatných strediskách
  • - pobytové ski balíky so zľavami na skipasy
  • - viacdňové skipasy umožňujú nevylyžovaný deň využiť na kúpanie sa v aquaparku Tatralandia alebo vo vodnom parku Bešeňová

Kde sa ubytovať? Výnimočnú polohu má horský Hotel FIS*** priamo pod svahmi a skokanskými mostíkmi na Štrbskom Plese. Historickú atmosféru ponúkajú tatranské grandhotely: Grandhotel Starý Smokovec****, a Grandhotel Praha****, v Tatranskej Lomnici.

Kde sa zabaviť? Ak vás lyže dostatočne neunavili a máte chuť „žiť“ aj po lyžovačke aprés-ski bar a Humno music club a  v Tatranskej Lomnici vám zaručí zábavu až do rána.

Kde sa dobre najesť? Navštívte modernú samoobslužnú reštauráciu Slalom Club priamo pod svahom Interski na Štrbskom Plese alebo reštauráciu Pizza&Pasta Štart s talianskymi jedlami v budove stanice lanovky Štart v Tatranskej Lomnici.

Kam za teplom aj v zime? Leto v zime - leto v každom počasí! Poďte do najväčšieho vodného sveta, Aquaparku Tatralandia, ktorý vás pohltí tropickou klímou a prekvapí dokonca aj morskou vodou v  Tropical Paradise.

Aktuálny cenník skipasov v pokladni strediska/ v GOPASS Pointe/ cez E-shop

                                      dospelí         juniori/seniori         deti

1 deň                  39 €/34 €/31 €       31 €/27 €/25 €       27 €/24 €/22 €

2 dni                   77 €/67 €/62 €       62 €/54 €/50 €       54 €/47 €/43 €

Pozn.: Cenník je platný do 3. apríla 2018. Deti do 6 rokov majú v sprievode dospelej osoby cestovné zdarma, detský lístok je pre deti narodené od 6 do 12 rokov, juniorsky pre osoby narodené od 12 do 18 a držiteľov kariet ISIC, ITIC, EURO26, GO26, seniorsky je od veku 60 rokov.

Prevádzková doba

denne: 8.30 – 16.00 h

Najbližšie akcie a podujatia

Apréski program :

Pondelok – Degustačná ochutnávka Rudolf Jelínek – Starý Smokovec

Utorok, piatok, sobota – nočná sánkovačka z Hrebienka

Streda, sobota – Tatranská večera zážitkov

Štvrtok, sobota – Fresh Track –Štrbské Pleso

Piatok, nedeľa – Fresh Track – Tatranská Lomnica,

Piatok, sobota - Humno music pub Tatranská Lomnica

Tatranský ľadový dóm na Hrebienku - otvorený do Veľkej noci

16.2. - Talk show Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej – Grandhotel Praha

17.2. Vernisáž slovenskej snowboardovej a freeski fotografie – Tatranská Lomnica

17.3. Hero Season Trophy – Tatranská Lomnica

24.3. Hero Season Trophy – Štrbské Pleso

1.4. Veľkonočná lyžovačka

Kontakty

Infolinka (Tatr. Lomnica): +421 903/112 200

E-mail: info@vt.sk

Infolinka (Štrbské Pleso): +421 917/682 260

E-mail: strbske@vt.sk

Web: www.vt.sk

Súťaž

Chcete zažiť lyžovačku v strediskách Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso s rodinou alebo partiou zdarma? Stačí, ak správne odpoviete na súťažnú otázku do štvrtka 15. februára. Meno výhercu uverejníme v piatok 16. februára.

Výhercami skipasov do lyžiarskeho strediska Winter Park Martinky sa stali Silvia Mašírová a Ján Kucbel.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!