Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.02.2018 09:30 | Šport

Kuzminová sa zmierila s nevydareným útokom na zlatý hetrik: Prvý nezdar rýchlo predýcham!

Zlatá séria sa skončila. Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová (33) po triumfoch v šprinte na 7,5 km na ZOH 2010 vo Vancouveri a ZOH 2014 v Soči skončila v Pjongčangu trinásta.

Premrznutá v cieľovej rovinke aj napriek sklamaniu povedala, že nevydarený útok na zlatý hetrik dokáže „predýchať“. A hoci v dnešných stíhacích pretekoch vybehne s 54-sekundovou stratou na vedúcu Nemku Lauru Dahlmeierovú, cíti šancu na úspech.

? Útok na zlatý hetrik v olympijskom šprinte vám nevyšiel. Ako hodnotíte svoj prvý štart v Pjongčangu?

- Nebolo to to, na čo sme sa tešili a čo som očakávala aj ja sama. V prvom rade to bol veľký boj s vetrom na strelnici, v ktorom sa mi nepodarilo uspieť. Tri chybné rany v šprinte nie je ani zďaleka najlepší výkon. Na druhej strane, môj bežecký čas nebol zlý, takže si myslím, že z toho netreba robiť veľkú tragédiu. Ideme ďalej.

 

? Čo vám ukázal prvý chybný výstrel, po ktorom ste si upravili mieridlá?

- Že môj spôsob premeriavania rán v tom vetre nefungoval. Ďalšie rany padli, no štvrtá na ležke bola hrana, čo bola smola.

? Hovorili ste si pred stojkou, že už treba zastrieľať bezchybne?

- Áno, hoci na druhej strane som sa snažila nerozmýšľať nad výsledkom. Strieľala som pomaličky, neponáhľala som sa, chcela som každú jednu ranu dokonale namieriť. Bohužiaľ, posledná mi nespadla.

? Robil vám vietor problém aj pri behu?

- Dosť často bránil v pohybe a v niektorých častiach trate vedel pretekára doslova zastaviť. Bolo s ním treba bojovať všade.

? Ako vidíte svoje šance v dnešnej stíhačke?

- Všetko sa dá. Biatlon je práve o tom, že pokiaľ športovec vládze bežať a darí sa mu na strelnici, tak je stíhačka veľmi nádejná. Pred nami je rozhodne ďalšia šanca a som nastavená tak, že šprint treba predýchať, spraviť analýzu a uvidíme.

 

Pre úspech sa celkom vypla!

Jeden terč ju delil od boja o medaily. Paulína Fialková (25) v šprinte biatlonistiek na 7,5 km potvrdila pozíciu „čierneho koňa“. S 11. miestom bola napokon spokojná, no v dnešnej stíhačke je odhodlaná ísť výrazne vyššie. Pre úspech robí všetko, už niekoľko dní má vypnutý mobilný telefón a vypla sa zo sociálnych sietí. Číta knihy, čo je v dnešnej dobe u mladších generácií asi unikát.

Staršia zo sestier Fialkových mala po prílete do dejiska ZOH 2018 smolu, keď ochorela a niekoľko dní strávila v posteli. Celkovo vynechala až tri tréningy a v závere sobotňajších pretekov jej už z tohto dôvodu dochádzali sily. Je o nej známe, že je „teplomilným“ typom pretekárky, no aj s kórejským mrazom a silným vetrom si poradila výborne. Netrafila len štvrtý terč v ležke. „Som spokojná, mám na čom stavať. Moji tréneri Anka Murínová s Martinom Bajčičákom odviedli skvelú prácu a nastavili to tak, aby som mohla po chorobe štartovať. Verím, že mi bude už len lepšie a stále budem fyzicky silnejšia,“ povedala Paulína Fialková.

Po šprinte okrem jedného tréningu predovšetkým oddychovala a relaxovala pri knihe. Práve čítaniu sa venuje v olympijskej dedine vraj najčastejšie. „Mobil mám vypnutý a niekde pohodený. Vypla som sa aj zo sociálnych sietí, aby ma to nerozptyľovalo. Robím všetko pre olympiádu,“ vysvetlila najlepšia Slovenka sobotňajších pretekov. „Samozrejme, že ma to teší, ale ambície treba mať väčšie. Základ do stíhačky mám dobrý, možné je všetko. Určite chcem bojovať aspoň o prvú šestku, teda tzv. malé pódium, a keď pôjde všetko dobre, tak aj o veľké,“ dodala odhodlane Paulína.

 

Hlásia víchricu

Reprezentačná trénerka a bývalá úspešná biatlonistka Anna Murínová varuje, že dnes budú ešte ťažšie poveternostné podmienky ako v sobotu: „Hlásia víchricu, takže na strelnici to bude opäť o reakcii a šťastí. Paulína i Nasťa majú dobrú východiskovú pozíciu. Je tam síce strata okolo 50 sekúnd, ale pôjde sa štyrikrát na strelnicu a Paulína už vlani dokázala poskočiť až o 30 miest!“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste