Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.02.2018 15:35 | Šport | Futbal

Kováčik má smelé plány do budúcna: Slovensko sa má na čo tešiť!

Jánovi Kováčikovi vyslovilo dôveru všetkých 86 delegátov piatkovej volebnej konferencie Slovenského futbalového zväzu (SFZ), na čele ktorého bude stáť ďalšie štyri roky.

Keďže staronový šéf zväzu nemal protikandidáta, nebolo pochýb o tom, že futbalové hnutie povedie už v treťom funkčnom období za sebou a verejné hlasovanie v Hoteli Senec túto tézu potvrdilo. Kováčik si stanovil dva ciele - po dobudovaní Národného futbalového štadióna (NFŠ) v Bratislave sa bude uchádzať o právo organizácie zápasu o európsky Superpohár a po roku 2000 by na Slovensko rád dotiahol druhýkrát v histórii kontinentálny šampionát hráčov do 21 rokov.

"Cítim obrovský záväzok a rešpekt. Som rád, že budeme spoločne s mojím tímom pokračovať v trende, ktorý sme nastavili. Ani neviem, čo viac mám k tomu v tejto chvíli povedať. Športové výsledky garantovať neviem, môžem však všetkých ubezpečiť, že nás čaká obdobie, ktoré bude pre rozvoj futbalu na Slovensku jedno z najlepších. A to z hľadiska budovania infraštruktúry a vytvárania podmienok pre mládežnícke akadémie a útvary talentovanej mládeže, ale aj čo sa týka budovania tréningových ihrísk v mestách a v malých dedinách, pretože to je tá najdôležitejšia vec. Budeme sa usilovať aj o vytvorenie takých podmienok pre všetky reprezentácie, aby sme boli úspešní od 'áčka' až po mládežnícke kategórie," povedal Kováčik bezprostredne po zvolení do funkcie prezidenta SFZ.

Za veľkú devízu považuje, že futbalové hnutie pod Tatrami dokázal zjednotiť, hoci po športovej stránke sa nie všetko podarilo. Uplynulá kvalifikácia MS 2018 nepriniesla vytúžený postup reprezentácie na finálový turnaj do Ruska, na Slovensku však napriek tomu nezavládla vo futbale "blbá nálada". "Za sedem a pol roka som navštívil všetky oblastné futbalové zväzy. Stretávam sa s ľuďmi z futbalového prostredia, s ktorými som zažil veľmi veľa. Poznám sa hádam so 70 percentami starostov slovenských miest a obcí, je to každoročne veľa ciest a stretnutí, preto som sa aj im poďakoval za kamarátstva, ktoré nevznikli z týždňa na týždeň. Na druhej strane som však iba šéfom tímu, s ktorým má zmysel spolupracovať. Verím, že urobíme počas ďalších štyroch rokov ďalší kus roboty a posunieme futbal na Slovensku dopredu. Pre mňa je najväčším zadosťučinením záujem ľudí. Keby mi niekto pred piatimi rokmi povedal, že na ME 21 do Poľska príde na zápasy nášho tímu 11.700 divákov a na duel kvalifikácie MS s Maltou v Trnave 17.500 divákov, tak sa pousmejem a nebudem mu veriť. Neradi by sme prišli o tento kapitál," dodal Kováčik, ktorý vidí veľký zmysel investovať peniaze do dievčenského futbalu. "Verím tomu, že je dôležité pritiahnuť dievčatá k futbalu, pretože tie budú neskôr ako matky motivovať svoje deti, aby hrali futbal."

 

Od nástupu do funkcie prezidenta SFZ v septembri 2010 je cieľom Kováčika zviditeľniť Slovensko na európskej futbalovej mape. "Snažíme sa hľadať si priestor, čo Európska futbalová únia oceňuje. V roku 2013 sa u nás konali majstrovstvá Európy do 17 rokov a v roku 2016 majstrovstvá Európy žien do 19 rokov. Najbližšie sa 26. februára v Bratislave uskutoční Kongres UEFA, kde sa zíde európska špička a mal by prísť aj prezident FIFA Gianni Infantino. Keď budeme mať dokončené štadióny v Košiciach, Prešove, Trenčíne a Nitre, hneď sa budeme uchádzať o usporiadanie majstrovstiev Európy do 21 rokov, a keď bude stáť národný štadión v Bratislave, budeme sa uchádzať o organizáciu Superpohára," predostrel Kováčik svoje plány.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie