Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.01.2018 06:00 | Šport | Futbal

Prvý muž slovenského futbalu Ján Kováčik bol ONLINE: Priznal výšku svojho platu

Od jesene 2010 je na čele slovenského futbalu. Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik (55) sa vo voľbách na post prvého muža v našom futbale uchádza opäť.

V piatkových voľbách pravdepodobne nebude mať protikandidáta. Vo februári 2014 bol jednomyseľne zvolený na druhé štvorročné funkčné obdobie, ktoré sa mu práve končí.

Počas siedmich rokov v kresle prezidenta zväzu sa podarilo Kováčikovi nielen stabilizovať vzťahy v slovenskom futbale, ale aj dosiahnuť reprezentačné úspechy.

 

 

 

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
10:58 Mirko Dobrý deň pán prezident, čo by ste chcel prioritne riešiť v ďalšom štvorročnom období vášho predsedovania na zväze? Teda, ak vás zvolia za prezidenta...
Určite dokončiť projekt rekonštrukcie a výstavby štadiónov, hlavne v krajských mestách, vybudovať ďalšie tréningové plochy po celom Slovensku a vytvárať stále lepšie podmienky pre výchovu mladých futbalistov nielen na top úrovni, ale aj v kluboch v menších mestách a dedinách.
11:02 Rasto Dobry den pan Kovacik, Nemyslite, ze stavanie nových stadionov je az prehnane. Vsetci vidime, ze pan Galis nemal pravdu ked tvrdil, ze nove stadiony pritiahnu viacej fanusikov. V TT je stadion poloprazdny. Naplni ho len reprezentacia. Podla mna je zbytocne stavat narodny stadion v meste kde je najmensi zaujem o futbal a to podotykam dlhodobo. Stadion v TT mohol byt predsa narodnym a usetrene peniaze mohli ist do mladeze. Je to zbytocny luxus pretoze ligove zapasy tam stadion nikdy nevypredaju. Stavaju sa predsa pre futbal a ni pre hudobne koncerty. Posledna otazka ako vnimate nezaujem ludi v BA a okoli o futbal. Slovan je predsa najbohatsi klub a ani v lige si nevedie zle a napriek tomu uz niekolko sezon tam ludia nechcu chodit na futbal. Neverim tomu, ze hlavna pricina je stadion. Dakujem a prajem vsetko dobre.
Dobrý futbalový štadión potrebujeme v každom krajskom meste a o to viac v hlavnom. Štadióny sa nestavajú na obdobie 2-3 rokov, ale na desiatky rokov a som presvedčený, že momentálny menší záujem nebude dlho trvať a verím, že v priebehu niekoľkých rokov vzrastie záujem aj o ligové zápasy. Myslím si, že mnohí naši reprezentanti, ktorí hrajú v zahraničí, sa vrátia na záver svojej kariéry do slovenských klubov a to bude ďalší impulz, k tomu, prečo by ľudia mali chodiť pravidelne aj na našu ligu. Bratislava je samostatná kapitola a otázku prečo je tento stav taký je potrebné položiť niekomu inému.
11:05 Milan Dobrý deň konečne povedze pravdu koľko platí 1 ligový 2 ligový a 3 ligový klub pre zväz ročne myslím všetky výdaje ,štartovné,rozhodcov,discipl. a pod a koľko platí zväz daným klubom !!!
1. ligu riadi Únia ligových klubov, tak k štartovnému sa neviem vyjadriť. SFZ uhrádza už druhú sezónu náklady na delegované osoby v dvoch najvyšších súťažiach (rozhodcovia, delegíti, delegáti pozorovatelia).. To, koľko ktorý klub dostáva od SFZ na svoju činnosť, predovšetkým na mládež, je zverejnené na našej webstránke.
11:07 Pavol Dobry den.Chcem sa opytat p.Kovacik ako to bolo alebo je z dotaciami na obnovu stadionov.Mne sa dostala informacia ze na dotaciu stadionov nema narok klub ak ma atleticku drahu.(toto povedal primator mesta v jednej relacii pre regionalnu televiziu.Ide konkretne o Nové Mesto nad Váhom.Pritom co viem dotacia bola ponuknuta ci Dubnici,Skalici alebo B.Bystrice ktore maju atleticku drahu.Aka je teda pravda....Pritom viem ze o dotaciu na rekonstrukciu stadiona by bol v Novom Meste záujem.
Atletická dráha nie je a ani nebola prekážkou - tak ako sa to napokon stalo v Skalici a aj Dubnici nad Váhom.
11:08 nvck Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR - nie je Vám hanba, že sa školstvo, veda a výskum musia s Vami deliť o financie?
Ak by sme mali samostatné ministerstvo športu ako je to v niektorých krajinách, nemuseli by sa deliť. Ale podiel športu v rámci rpzpočtu tohto ministerstva je určite najmenší.
11:10 Milan Dobry den,mam otazku ohladne futbalu v Banskej Bystrici. Chysta sa rekonstrukcia stadiona a futbalu? BB s takou futbalovou tradiciou nema ani stadion,ani ligu. Prisli ste z tohto mesta,co mienite v tomto smere urobit?
Štadión v B. Bystrici sa bude rekonštruovať a stane sa z neho národný atletický štadión, ktorého súčasťou bude aj futbalová infraštruktúra. Bude to v gescii Ministerstva obrany, ktoré je jeho majiteľom.
11:11 Jozef Dobrý deň pán Kováčik,ako vidíte budúcnosť Slovenského futbalu?
Veľmi pozitívne.
11:14 Števo Dobrý deň pán prezident. Veľmi ma trápi nízka úroveň starostlivosti o žiacke výbery na úrovni okresných súťaží. Kluby nemajú o žiacke výbery záujem, sú na príťaž. Stretnutia sa hrajú v sobotu (o 12.00 hod.), kedy je najviac práce doma a ľudia po pracovnom týždni nemajú na deti čas. Pozrite sa koľko dedín už nemá žiacke mužstvá a to len preto, že niet ľudí ktorí by sa o ne starali. Neprichádza správna chvíľa na presun kompetencií pod základné školy a učiteľov telesnej výchovy ako to bolo v minulosti kedy sa hrali zápasy počas vyučovania.
Po prvýkrát v minulom roku a bude sa to už každoročne opakovať už budú pravidelne prichádzať peniaze aj do tých najmenších klubov a obcí. Toto by mohla byť dôležitá motivácia aby sa snažili udržať a vytvárať mládežnícke družstvá. Čo sa týka časov zápasov je to v kompetencii oblastných futbalových zväzov a keď sa väčšina dohodne na iných ako teraz obvyklých termínoch, dá sa to zmeniť. Ale nemôže to ísť nariadením zhora.
11:15 Časnocha Jozef Preco stale nemame v zilinskom kraji fut.zvez.a futbalove oddiely z kysuc a ziliny musia chodit do b.bystrice?
Súčasťou SFZ je Oblastný futbalový zväz Žilina a aj Oblastný futbalový zväz Kysúc.
11:16 Alrich Prečo nemáte vo voĺbách protikandidáta?
To nie je otázka pre mňa.
11:16 fatmagul Bude SFZ sídliť na novom štadióne?
Pravdepodobne nie.
11:17 gezino Ste spokojný s tým, že v našej lige hrá čoraz viac cudzincov, ktorí berú miesto mladým slovenským talentom?
Nie som s tým spokojný, ale keďže je to rozhodnutie majiteľov klubov, tak ho musím rešpektovať.
11:20 Z Prečo sa výstavba futbalových ihrísk,štadiónov,infraštruktúry nezačína na dedinách a malých mestách? Aj pyramídy sa stavali zospodu. Peniaze určené na infraštruktúru a umelé trávniky sú len drobné oproti susedným štátom.
Projekt veľkých ihrísk s umelou trávou sa dostáva aj do menších miest ako Stará Ľubovňa, Bánovce nad Bebravou, Kysucké Nové Mesto a aj väčšie štadióny sa rekonštruujú aj v menších mestách ako Skalica, Žiar nad Hronom, Podbrezová. Budeme sa snažiť v tomto trende pokračovať aj keď sme limitovaní finančnými prostriedkami, ktoré máme v porovnaní s ČR alebo Maďarskom na neporovnateľne nižšej úrovni. A po prvýkrát v histórii samostatnej SR ide 6 miliónov EUR na rozvoj futbalovej infraštruktúry pre amatérske kluby aj v tých tých najmenších obciach.
11:20 Maťo Zdravim pan Kováčik.Zaujima ma váš mesačný plat.Dakujem za odpoveď. Maťo.
0, slovom nula EUR, funkcia prezidenta SFZ je čestná funkcia.
11:21 Cuky Nemal byť z morálneho hĺadiska hráč Weiss vylúčený z reprezentácie na viac ako len dva zápasy?
Nominovanie hráčov je plne v kompetencii reprezentačného trénera.
11:23 ganzel Stavajú alebo opravujú sa štadióny, ale na ligu stále chodí málo ĺudí. Prečo?
Bez modernizácie štadiónov by nebola žiadna šanca, aby mohli návštevy v budúcnosti rásť. Nevyhnutným predpokladom bude, aby liga získavala na svojej kvalite, aby fanúšikovia mali dôvod prísť na moderný štadión pozrieť na futbalové osobnosti, tak ako tomu bolo v minulosti. Je dôležité aby sa naše kluby dokázali presadiť aj európskych súťažiach.
11:25 Peter, NZ Zdravím p. Kováčik, keď hrala naša repre prípravný zápas v Nemecku na krásnom modernom štadióne v Augsburgu, postavenom mimo mesto,kde sme Vás aj ostatných členov výboru SFZ videli na námestí v meste, dočítal som sa na internete že výstavba tohto štadióna s kapacitou niečo viac ako 30 tisíc, stála 44 mil eur. Nemyslíte si že výstavba nášho národného štadióna s menšou kapacitou ktorá stojí okolo 70 mil. je prehnaná?
Ťažko sa mi vyjadruje, keďže nepoznám detaily. SFZ a aj UEFA sú v prípade štadióna v Bratislava iba v pozícii konzultantov, ktorí sa vyjadrujú k splneniu požiadaviek, ktoré vyžaduje UEFA pre kategóriu 4.
11:27 jendo Je podĺa vás správne, že naše kluby vlastnia oligarchovia?
Ja by som ich nenazýval oligarchovia a pánboh zaplať, že ich máme, pretože mohli svoje peniaze míňať aj iným spôsobom ako na futbal.
11:30 Ján z Liptova Z členského ide na mužstvo v jednotlivých kluboch okolo 170,-€, peniaze by mali ísť prevažne na mládež. No realita je aká je. Nemalo by sa klubom určiť presne a konkrétne na čo peniaze míňať? Povedať, že napr. na nákup PHM je všeobecný. Presne klubu určiť na čo peniaze použije. Ak môžem, navrhujem to urobiť tak, že klub pri prevzatí finančnej čiastky jasne uvedie, čo pre klub- mládež nakúpi. (dresy, tepláky ...) Samozrejme potom by mala prísť aj kontrola, či sa použili peniaze tam, kde klub deklaroval.
Nami nastavený systém, prostredníctvom webshopu, minimalizuje možnosť zneužitia poskytnutých prostriedkov. Je jasný, prehľadný a odbremeňuje samotné kluby od administratívy a byrokracie.
11:30 Miro Dobrý deň. Zaujímalo by ma, ako funguje finančná fair play na Slovensku. Náklady nesmú presiahnuť príjmy? Kde toľko zarobil Slovan, keď naň chodí 301 ľudí? Ďakujem.
To nie je otázka pre mňa.
11:31 macik Ako vnímate nový hrací systém Fortuna ligy?
Veľmi pozitívne.
11:31 roman Čo sú vaše priority do ďalšieho volebného obdobia?
Už som odpovedal.
11:32 Marek z BB Čo robí SFZ, aby stúpla návštevnosť na štadiónoch (počas zápasov) ? :)
SFZ robí to, čo mu prináleží, snaží sa pre divákov zabezpečiť neporovnateľne väčší komfort akž bol na starých, častokrát už sa rozpadávajúcich sa štadiónoch. Kvalita kádra je v kompetencii samotných klubov.
11:33 M. Dobry den p. Kovacik, mohli by ste prosim verejnosti povedat, kolko zaplati stat za odkup NFS? V mediach sa cim dalej, tym castejsie objavuje povodna cena cca 27mil EUR, nema to ale v skutocnosti az niekolko nasobne viac? Dakujem
Túto otázku musíte adresovať MŠVVaŠ.
11:33 demo Má podľa vás šancu vzniknúť spoločná česko-slovenská federálna futbalová liga?
Myslím si, že nie. Hlavným dôvodom je nezáujem klubov z ČR.
11:35 Rudi Ako sa cíti pán prezident ako kat bystrického futbalu, po chrbte ktorého sa dostal do SFZ ?
Dukla B. Bystrica počas môjho pôsobenia zažila najúspešnejšie svojej histórie, ale keďže ľudia majú krátku pamäť, tak na toto veľmi rýchlo zabudnú.
11:36 viera Dobrý deň pán Kováčik, rada by som videla v našej reprezentáci ešte Miňa Stocha. Je to výborný futbalista,aj napriek všetkému,čo sa popísalo. Myslíte,že by to bolo možné??
Máme zaužívaný postup. Funkcionári (ja a výkonný výbor) vyberieme trénera. Tréner vyberá a nominuje hráčov. Navzájom si do svojich kompetencií nezasahujeme. Ale možné je všetko, len to musí mať zmysluplný dôvod.
11:37 ferino Čo si myslíte o tom, že Slováci od budúcej sezóny neuvidia Ligu majstrov vo verejnopravnej TV?
Neuvidia ju ani v českej ani nemeckej verejnoprávnej TV... Keďže to nemôžem ovplyvniť, môžem len skonštatovať, že je mi to ľúto.
11:39 Miro, Trnava Pán prezident ako by ste v priemere odhadli skorumpovanosť v slovenskom futbale. Od hráčov, rozhodcov, klubových funkcionárov až po zväzových funkcionárov. V priemere. Či bere každý 10-ty, alebo dvadsiaty, alebo druhý? Váš odhad poprosím.
Na túto otázku nedokážem odpovedať. Futbal je odrazom spoločnosti, preto keď sa v nej vyskytuje korupcia, môžeme ju riešiť len vtedy, keď je konkrétna a keď sú k dispozícii dôkazy. Tak sme v minulosti niekoľkokrát a veľmi razantne konali.
11:41 Mirec, Trnava Pán prezident, prečo sa do futbalu dávajú také nehorázne milióny, keď na futbal ani do nových štadiónov nikto nechodí. Je to zábava pre fanatikov a ožranov. Skôr treba podporiť budovanie športovísk pre amatérov, aby mládež ale aj v podstate všetky vekové kategórie športovali a nesedeli za počítačom.
Na zápas našej 21-ky v Žiari nad Hronom bol plný štadión, na zápas s Maltou prišlo viac ako 17 000 ľudí, určite nesúhlasím s Vašim tvrdením. Na futbal chodia aj slušní a inteligentní ľudia.
11:43 Peter Simek Planujete uskutocnit majstrovstva 21 na slovensku stadiony na to budu. Investujete peniaze do nizsich sutazi.
Investujeme peniaze aj do nižších súťaží, predovšetkým čo sa týka infraštruktúry. Po dokončení štadiónov v Košiciach, Prešove, Nitre a Trenčíne sa budeme uchádzať o usporiadanie záverečného turnaja ME do 21 rokov.
11:45 Gardoš Ľuboslav Dobrý deň, chcem sa opýtať kedy spravíte poriadok z VSFZ myslím organizovanie súťaží bezmyšlienkovité rozširovanie líg bez ohľadu na umiestnenie len na základe prihlášky.Príkladom je 2.liga U19 východ alebo v predošlých ročníkoch žiacke ligy organizované zväzom. ďakujem za odpove´d a prajem vľa úspechov slovenskému futbalu.
Každý regionálny zväz má svoju právnu subjektivitu, volených funkcionárov a vlastné stanovy. SFZ do týchto kompetencií nezasahuje, keď je niekto s ich rozhodnutím nespokojný, máme orgány, ktoré majú svoju právomoc a nezávislosť a tie sa takýmito prípadmi zaoberajú.
11:46 johny Dobrý deň p. Kováčik, chystá sa Slovnaft Cup rozšíriť ešte na nižšie úrovne súťaži, alebo 5. liga je z kapacitných dôvodov strop ? Myslím, že to je najlepší krok od SFZ v dejinách pre podporu amatérskeho futbalu na SVK. Ďakujeme ;)
Najbližší ročník sa bude konať v modeli, ktorý poznáte.
11:47 Medved P.Kovacik preco reprezentacia chodi do senca a dalej preco si neda stretnutie niekde na zahori v okoli malaciek maju tu tolko moznosti dakujem za odpoved.
V Senci máme vlastné tréningové centrum a toto prostredie dôverne poznáme.
11:48 fricko Zdravim Vas pan Kovacik, chcel by som sa opytat preco sa nerobia vybery najlepsich a najsikovnejsich hracov z 2,3,4,5 ligy.Mozno neuverite ale v tychto ligach su velmi sikovny ci uz mladi resp.starsi chalani a tieto zapasy by boli zaujimave nielen pre divakov ale aj pre trenerov,ktori potrebuju sikovnych hracov,ktori by sa chceli niekde uplatnit. Dakujem :)
Výber z hráčov 3., 4. resp. 5. ligy majú na starosti regionálne futbalové zväzy, ktoré sa potom stretávajú v rámci Region´s Cupu, čo je súťaž UEFA.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?