Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.01.2018 13:35 | Šport | Hokej

Šatana teší rozhodnutie SZĽH: Verí v jednu vec!

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) schválil vo štvrtok na svojom mimoriadnom zasadnutí preloženie troch februárových kôl Tipsport Ligy.

Vedenie klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica na základe tohto rozhodnutia uvoľní svojho hlavného trénera Vladimíra Országha pre potreby reprezentácie. Riadiaca organizácia najvyššej súťaže Pro-Hokej najskôr rozhodla vo štvrtok 18. januára, že TL bude aj počas ZOH pokračovať podľa pôvodného plánu. "Keďže sa rozhodlo, že sedem zápasov ligy sa počas olympiády nebude prekladať, nemohli sme si dovoliť pustiť na olympiádu nášho trénera," povedal vtedy prezident Banskej Bystrice Juraj Koval. Prezident SZĽH následne obvolal všetky kluby a získal od nich súhlas na to, že niektoré kolá počas ZOH preložia.

"Pro-Hokej sa uzniesol na tom, že tri kolá počas olympijského turnaja presunieme. Ide o 47. kolo, ktoré sa presunie na 30. januára, 48. kolo sa odohrá 28. februára a 49. kolo 6. marca. Toto je výsledok spoločného riešenia, ktoré umožní reprezentácii dosiahnuť také plány, aké si predstavuje," uviedol šéf Pro-Hokeja Richard Lintner na štvrtkovom brífingu v Bratislave. a dodal: "Hokej a zvlášť vrcholový prináša situácie, ktoré sa musia riešiť za chodu. Opäť sa však ukázalo, že aj tie najkomplikovanejšie sa dajú riešiť vzájomnou diskusiou, ak je spoločný záujem. Viem, že aj v budúcnosti prídu nejaké témy, ale ja za ligu môžem sľúbiť, že sa bude k akýmkoľvek rozhodnutiam stavať čo najkonštruktívnejšie."

Súčasťou realizačného tímu pod piatimi kruhmi tak napokon predsa len bude aj Vladimír Országh. Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan sa so svojim tímom môže od tohto momentu nerušene pripravovať na štart pod olympijskými kruhmi. "Ja sa chcem v mene fanúšikov poďakovať Pro-Hokeju, VV a zástupcom klubov za to, že urobili rozhodnutie v prospech slovenského hokeja. Niektoré veci sa možno mohli riešiť predvídavejšie a vopred a menej pred zrakmi verejnosti. Ale je to podobné ako keď v zápase hráč urobí chybu a musí ju spoluhráč napraviť. Všetci ľudia, ktorí majú čo povedať k slovenskému hokeju pochopili, že je treba nájsť riešenie. To sa podarilo a to ma teší. Verím, že sa tým nastavil aj nejaký precedens do budúcnosti," uzavrel Šatan.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov