Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.01.2018 14:00 | Šport | Futbal
Video

Ondrej Duda hral prvý raz od októbra v základe Herthy: Pochvala po dvoch kiksoch!

Dočkal sa! Po štvrťroku opäť zažil, aké je to nastúpiť od začiatku zápasu. Stredopoliar Ondrej Duda (23) vybehol naposledy v základnej zostave Herthy Berlín koncom októbra minulého roka.

 

Odvtedy sedel iba na lavičke náhradníkov alebo sa nedostal ani na zápasovú súpisku mužstva. Zmena prišla proti Dortmundu (1:1). Slovenský reprezentant strávil na ihrisku 77 minút.

Jeho návrat však nedopadol celkom šťastne. Bol pri dvoch kľúčových momentoch, ktoré rozhodli o výsledku. Po hodine hry mohla Hertha viesť už o dva góly, keby sa Duda nedotkol lopty smerujúcej na bránku. V momente strely či prihrávky Salomona Kaloua stál totiž v ofsajde. Tesne nato pokazil vedľa vlastnej šestnástky prihrávku a Dortmund vyrovnal.

„Mám zmiešané pocity. Mohli sme vyhrať. Aj bod proti Dortmundu je dobrý,“ tvrdí Duda. Maďarský tréner Pál Dárdai ho v minulosti často kritizoval. Teraz, aj napriek dvom chybám, urobil výnimku.

 

„Ondrejov spôsob hry na jeden dotyk, jeho prehľad i uvoľnenie sa zo zhusteného priestoru, s tým som veľmi spokojný. Nechcem z neho robiť negatívnu postavu zápasu. Mladí hráči robia chyby. Aj on sa musí ešte učiť,“ povedal pre nemecké médiá.

Príležitosť po dlhej prestávke a vidina druhého bundesligového gólu ovplyvnili reakciu Dudu, keď sa rozhodol dorážať loptu do siete. „Možno ani nešla do bránky,“ zapochyboval Dárdai. Takmer 100 dní nechal slovenského reprezentanta dusiť sa vo vlastnej šťave. Pracovať na zlepšení kondície a chodiť do fitnescentra častejšie než na trávnik.

„Dobre trénoval. Máme s ním trpezlivosť. Veríme mu. Pred vyrovnávajúcim gólom podcenil situáciu. Hráči v Bundeslige vedia takéto prihrávky vopred prečítať. Tu pomôžu len skúsenosti. To sa nedá natrénovať,“ vyhlásil Dárdai na obranu Slováka. „Bol všade. Proti Dortmundu ukázal, aký môže byť pre Herthu dôležitý. Svoj dobrý výkon však nekorunoval,“ reagoval denník Berliner Kurier.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Poslanci začali mimoriadnu schôdzu: Opozícia chce odvolať Zuzanu Dolinkovú
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Rokovanie o návrhu na odvolanie Martiny Šimkovičovej sa blíži: O čom rozhodli poslanci už teraz