Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2018 13:20 | Šport | Hokej

Tréner Ramsay oznámil nomináciu hokejistov do Pjongčangu: Niektoré mená vás prekvapia

V slovenskej nominácii na olympijský hokejový turnaj je 25 hráčov, z toho len dvaja mimo najvyššej domácej či českej súťaže.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Generálny manažér Miroslav Šatan v stredu oznámil, že vo výbere je aj 38-ročný veterán Ladislav Nagy. Šéftréner Craig Ramsay bude mať v Pjongčangu k dispozícii aj 175-násobného reprezentanta Dominika Graňáka.

"Na 95 percent sme sa pri menách zhodli s asistentmi trénera a samozrejme, že konečné slovo mal hlavný kouč Craig Ramsay," povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

"Bolo to jedno znajťažších rozhodnutí v mojej kariére a to som už v hokeji mnoho rokov. Výber bol ťažký, no verím, že bude najlepší," dodal tréner Craig Ramsay.

Spoliehať sa bude na trojicu brankárov Ján Laco, Patrik Rybár a Branislav Konrád. Generálny manažér a tréner vytvorili mix skúsených hráčov s mladými. Po Graňákovi má najviac štartov na konte obranca Tomáš Starosta (140), najskúsenejší útočník je Tomáš Surový (118).

Najmladší hráč je Matúš Sukeľ (21 rokov). Najlepší strelec je s 30 gólmi Ladislav Nagy. Počet hokejistov z českej a slovenskej ligy je aktuálny stav, ktorý sa môže do sezónnej uzávierky prestupov zmeniť.

Momentálne je mimo tohto zoznamu len Michal Čajkovský z KHL. Patrik Lamper, ktorý ešte pred týždňom nastúpil za bratislavský Slovan v tej istej súťaži, odohral medzitým tipsportligový zápas za Banskú Bystricu.

"Tento rok je výnimočná olympijská sezóna, máme dva vrcholy. Z pôvodnej skupiny asi 100 hráčov sme to zúžili na 40 alebo 50, ktorých sme pozorne sledovali. Mali sme možnosť vyskúšať ich v prípravných zápasoch na troch akciách. Zoznámili sa so systémom a tréner sa zoznámil s nimi, okrem toho, že ich počas sezóny pozorne sledoval v zápasoch. Asi na 95 percent sme diskutovali viacerí, Ľubomír Višňovský, Michal Handzuš, Vladimír Országh a Ján Lašák, čo sa týka brankárov. Hlavný bol názor trénera. Je na koučoch, aby si vybrali hráčov, ktorí budú najlepšie napĺňať systém, akým chcem hrať. Nominovali sme podľa toho, ako hrali v tejto sezóne. Verím, že tí, ktorí nás presvedčili, si zachovajú výkonnosť a trénerom odplatia nomináciu," dodal Šatan.

 

Nominácia na ZOH 2018:

Brankári: Ján Laco (HC Sparta Praha/ČR), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR), Patrik Rybár (HK Hradec Králové/ČR).

Obrancovia: Ivan Baranka (HC Vitkovice Ridera/ČR), Michal Čajkovský (HC Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Dominik Graňák (HC Škoda Plzeň/ČR), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (HK Dukla Trenčín), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň/ČR), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha/ČR).

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Miloš Bubela (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Marcel Haščák (HC Kometa Brno/ČR), Lukáš Cingeľ (HK Hradec Králové/ČR), Tomáš Marcinko (HC Oceláři Třinec/ČR), Patrik Lamper (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Ladislav Nagy (HC Košice), Tomáš Surový (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Peter Ölvecký (HK Dukla Trenčín), Michal Krištof (HK Nitra), Matej Paulovič (HK Nitra), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Marek Hovorka (HC Košice).

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rag, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy