Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.01.2018 19:39 | Správy | Zahraničné správy

Americká televízia CNN prišla s obrovskou senzáciou: Oprah Winfrey prezidentkou USA?!

Americká televízna moderátorka, herečka, producentka a filantropka Oprah Winfrey (63) "aktívne uvažuje" nad tým, že sa bude v roku 2020 uchádzať o prezidentský úrad.

Pre spravodajskú televíziu CNN to uviedli jej dvaja blízki priatelia, ktorí si neželali byť menovaní. Obaja priatelia poskytli informácie po Winfreyovej výnimočnom príhovore na 75. ročníku odovzdávania cien Zlaté glóbusy v nedeľu večer v hoteli Beverly Hilton. Práve tento prejav rozprúdil špekulácie o jej kandidovaní vo voľbách v roku 2020.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Niektorí Winfreyovej dôverní známi na ňu v súkromí naliehajú, aby kandidovala, uviedli spomínané zdroje. Podľa jedného zo zdrojov sa takéto úvahy vedú už niekoľko mesiacov. Zdroj zdôraznil, že Winfrey sa ešte nerozhodla. Hovorca moderátorky zatiaľ nereagoval na žiadosť tlačovej agentúry AP o vyjadrenie.

Zápas o prezidentskú kandidatúru v Demokratickej strane sa oficiálne začne najskôr po "midterm" voľbách (priebežných voľbách) v novembri 2018, ale mnohí prípadní kandidáti sa už teraz tlačia na tento post.

 

"Prezidentka Winfrey" sa stala stredobodom špekulácií v zábavnom priemysle po tom, čo si táto televízna osobnosť v kalifornskom Beverly Hills za búrlivého potlesku prevzala na Zlatých glóbusoch cenu Cecila B. DeMilla za celoživotné dielo. A otázka "Bude Oprah prezidentkou?" sa stala hlavnou témou pondelkového ranného televízneho vysielania.

Hlavným bodom Winfreyovej príhovoru bolo hnutie #MeToo, ktoré vzniklo ako reakcia na sexuálne obťažovanie žien vplyvnými mužmi, okrem iného aj v šoubiznise. Avšak Winfreyovej optimistické posolstvo v prejave - "Na obzore sa črtá nový deň" - by sa dalo uplatniť tiež ako heslo volebnej kampane. Takto jej príhovor určite vnímali mnohé liberálne orientované celebrity a diváci. A možno presne to Winfrey chcela, napísala v pondelok agentúra AP.

Oprah, ktorá dostala cenu Cecila B. DeMilla ako vôbec prvá Afroameričanka, povedala: "Hovoriť pravdu je vôbec najsilnejším nástrojom, aký máme. Príliš dlho sa ženy nepočúvali alebo sa im neverilo, keď sa odvážili hovoriť pravdu zoči-voči moci týchto mužov, ktorých čas však už vypršal. Ich čas vypršal!"

 

Niektorí politickí stratégovia poukázali vlani na to, že vďaka sláve a bohatstvu by bola z Winfrey rešpektovaná kandidátka Demokratickej strany. Ale zasvätenci majú aj pochybnosti: naozaj by Američania zvolili televíznu hviezdu za prezidenta druhý raz po sebe? Zatiaľ sa o tom len hovorí. Ale po jej príhovore fanúšikovia na Twitteri a Facebooku ukázali, že je to ich zbožné želanie. Winfreyovej dlhoročný partner Stedman Graham po jej príhovore povedal, že uchádzanie sa o prezidentský úrad určite prichádza do úvahy. "Závisí to od ľudí," povedal Graham novinárovi z denníka Los Angeles Times.

Oprah robila v roku 2008 kampaň v prospech Baracka Obamu a v roku 2016 podporila Hillary Clintonovú. Moderátorkini fanúšikovia ju vnímajú ako dokonalú protitrumpovskú kandidátku. Na sociálnych médiách sa v pondelok ráno šírili videá a prepisy jej príhovoru na Zlatých glóbusoch.

Denník Washington Post citoval herečku Meryl Streepovú, podľa ktorej Winfrey prejavom "vystrelila raketu". "Chcem, aby kandidovala za prezidentku," uviedla Streepová pre Washington Post. "Podľa môjho názoru nemala v úmysle (oznámiť to). Ale teraz už nemá na výber," dodala Streepová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec