Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Najsmutnejšie dievča na Slovensku: Paťke zomrel braček († 10), pred Vianocami prišla ďalšia veľká rana!

Najsmutnejšie dievča na Slovensku Patrícia (15) prišlo už definitívne aj o otca Jána († 45).

Prosby do neba nepomohli a po tom, čo spadol do žumpy, kde našiel svoj koniec aj jej milovaný braček Janika († 10), ostal otec v bdelej kóme, z ktorej sa už nikdy neprebral a v nej ešte pred sviatkami aj skonal. O Patríciu sa stará strýko.

Otvoriť galériu

Tragédia sa stala v obci Modrany na konci prázdnin, z domácej žumpy vytiahli najskôr telo Jána, ktorý ešte dýchal, a bezvládne telo jeho synčeka. Ján bol v bdelej kóme až do 16. decembra, keď naposledy vydýchol. Z rodiny ostala len Patrícia, matka ich opustila už pred rokmi. Nešťastné dievča si musí zvykať na život bez svojich milovaných u rodiny Jánovho brata Štefana, kde našla nové zázemie.

Otvoriť galériu
Braček Janika († 10).
Zdroj: Michaela Farkašová, ap

„Robíme a urobíme všetko pre to, aby sme dali Patrícii pocit rodiny. Aj náš ďalší brat, zniesli by sme jej modré z neba, je ako naša vlastná dcéra,“ hovorí Štefan Édes, ktorý si neter ide osvojiť. Bratovi Jánovi pomáhal aj pokiaľ žil, bol totiž na invalidnom dôchodku a manželka ich opustila. „My sme veľmi súdržná rodina, Patrícia dostane všetko, už teraz ma volá otec a manželku mama,“ tisnú sa slzy do očí mocnému chlapovi. Sám už vychoval dve dcéry, Patrícia nebude ukrátená o nič. „Ona sama nechcela ísť k matke, je samozrejmé, že bude naša, veď aj je naša,“ nenachádza Štefan slov na to, aby vyjadril city, ktoré pociťuje k novej dcére.

 

Patrícia tento rok začala študovať na strednej škole v Kolárove. „Učí sa za kaderníčku, tak ako to sama chcela. Teraz v januári ide na lyžiarsky, boli sme aj na vianočných trhoch vo Viedni i v Budapešti. Nikdy jej ani na sekundu nedáme pocítiť, že nie je naša, veď je naša, je to moja dcéra,“ nezdrží sa Štefan emócií.

Ako došlo k nešťastiu

V ten osudný deň hľadala babka, ktorá s Jánovou rodinou žila v jednom dome, svojho syna a vnuka na obed. Nikde ich však nenašla, tak volala Štefanovi, ktorý videl na dvore mobil a vzadu otvorenú žumpu. „Počul som, ako v nej niekto chrčí a vnútri bol brat. Vliezol som dnu, nebolo tam veľa vody, pár dní predtým žumpu vyťahovali,“ spomína na tragické chvíle Štefan. Hneď volal aj tretiemu z bratov Ladislavovi. Ten upozornil na to, že malý Janika nikde nie je. „Vliezol som znova dnu a nahmatal som jeho telíčko. Žiaľ, pomoci mu už nebolo,“ len ťažko sa derú bratovi slová z úst.

Ako sa otec a syn dostali do žumpy, je ťažko povedať, ale Štefan si je takmer istý tým, čo sa mohlo stať. „Brat bol epileptik, mával silné záchvaty. Už dlhšie chcel dať žumpu opraviť, myslím si, že využil to, že tam bolo málo splaškov a vošiel dnu. Tam dostal záchvat a Janika mu išiel pomôcť. Nakoniec tam ostali obaja,“ opisuje jednu z možností tragédie. Jeho slová potvrdzuje aj lekársky nález, ktorý hovorí, že Ján mal naozaj záchvat.

Polícia po tragédii začala trestné stíhanie. „Nakoľko svedok medzičasom zomrel, bude trestné stíhanie v zmysle trestného poriadku ukončené,“ uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Podľa záverov pitvy Janika zomrel utopením, cudzie zavinenie je vylúčené.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec