Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2017 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Lakatošová: Tajná dohoda so šéfom SNS! Dankovi dlží 15 580 eur

Vyschli jej finančné zdroje? Miss Československo 1993 Silvia Lakatošová (44) nečakane zaklopala na dvere Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky. Známa brunetka, ktorá svoje sexi telo ešte nedávno zvŕtala na tanečnom parkete šou Let´s Dance, sa nahlásila u predsedu NR SR Andreja Danka (43) na kávu.

Silvia sa totiž potrebovala v tichosti dohodnúť na odložení niekoľkotisícového dlhu voči štátu, ktorý jej vznikol pri organizovaní súťaže krásy. Tá zrejme urobila prievan v jej firemnej peňaženke, a preto sa Lakatošová rozhodla konať!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Lakatošová, ktorá organizuje každoročne súťaž krásy, počíta s veľkým rozpočtom, ktorý sa ráta v stovkách tisíc eur. Ako sa však zdá, posledný ročník nedopadol podľa očakávaní. „Silviina firma požiadala o odklad svojho dlhu za šou,“ tvrdí náš zdroj.

V Centrálom registri zmlúv sa skutočne objavil kontrakt medzi Lakatošovej firmou In Agency a Kanceláriou Národnej rady Slovenskej republiky. Silvia si totiž od štátu požičala na organizovanie posledného ročníka súťaže krásy skutočne lukratívny priestor, za ktorý mala aj poriadne zacvakať. Táto zmluva zo 14. decembra 2017 je Dohoda o odklade platenia pohľadávky štátu a hovorí, že modelka požiadala štát o neskoršie splatenie svojho dlhu 15 580 eur. Ide o sumu, ktorú si kancelária pod vedením Daniela Guspana, pravej ruky politika Andreja Danka, vypýtala od Silvie za prenájom priestorov Bratislavského hradu.

Zaujímavé je, že v porovnaní s celkovými nákladmi, ktoré In Agency vysolila za šou, ide len o omrvinky. Finančný vklad jej firmy do projektu je podľa registra zmlúv skoro 250-tisíc eur bez DPH a RTVS, ktorá reláciu vysielala, vynaložila viac ako 32-tisíc eur. Všetko nasvedčuje tomu, že Lakatošová sa vytriasla z veľkého balíku peňazí, ktorý jej pomohli vyplatiť aj rôzni sponzori, ale zložiť účty za prenájom hradu už zrejme bolo nad jej sily. To naznačujú aj samotní úradníci. „In Agency požiadala o odklad zaplatenia nájomného z ekonomických dôvodov, pre ktoré nájomné nemôže zaplatiť riadne a včas,“ oznámili nám z Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Otvoriť galériu
Samotná Lakatošová má iné vysvetlenie. „Vzhľadom na to, že splácanie faktúr od dodávateľov je ešte v procese, požiadala som o odklad splatnosti mojej faktúry,“ uviedla pre Nový Čas Silvia. Televízia má v tom jasno. „RTVS k dnešnému dňu neeviduje žiadne neuhradené finančné záväzky alebo pohľadávky voči spoločnosti In Agency. RTVS zároveň nemá vedomosť o plnení záväzkov spoločnosti In Agency voči tretím stranám,“ uviedla hovorkyňa telerozhlasu Erika Rusnáková.

Tancovala, aby zarobila?

 

Zdá sa, že súťaž krásy už nie je zlatou baňou ako kedysi. „Na týchto projektoch sa šetrí. Priestory boli fajn, ale malé. Catering bol v minulosti lepší,“ tvrdí človek zo zákulisia projektu. Čo-to naznačujú aj výsledky modelkinej firmy, ktorá sa borí v červených číslach. Niet divu, že kráska poškuľuje po ďalších príjmoch. Silvia prijala ponuku tancovať v šou Let´s Dance a za jej motivovanosťou mohli byť aj finančné dôvody. Za jednu časť si totiž mohla vypýtať aj vyše 2 000 eur, a keďže sa dostala až do finále šou, na účet jej pokojne mohlo cinknúť vyše 20 000 eur.

Lakatošová sa objavila aj na kastingoch do chystaných relácií Markízy a jej manžel Pavol Chovanec si dokonca odkrútil pár šícht v neúspešnom projekte Nebezpečné vzťahy. Silvia ale môže mať predsa len dôvod na radosť. Tým, že štátu môže svoj dlh vrátiť najneskôr do októbra 2018, získala takpovediac bezúročnú pôžičku. V bankách by totiž musela z vrecka vytiahnuť viac eur, keďže by jej k dlžnej sume s chuťou prirátali aj mastné úroky!

V BANKE BY SILVIU ÚROKY NEMINULI
Ing. Ina Kováčová Bečková, daňový poradca Atlas Group

- Hlavným zdrojom zisku bánk sú úrokové marže z vkladov a úverov a provízie a poplatky za vedenie účtov. Priemerné úrokové miery z úverov do 1 roka sú 1,74 %, od 1 do 5 rokov je to 4,14 % a nad 5 rokov je to 2,79 %. Pri sume 16 000 eur a úrokovej sadzbe 4,14 % by teda subjekt zaplatil 16 662,40 € pri jednorazovom splatení.

OTÁZNY BIZNIS

Spoločnosť In Agency, kde je Silvia Lakatošová konateľkou, bola od roku 2010 do 2014, keď je o nej posledný záznam na stránke finstat.sk, v strate. Tá sa v roku 2014 vyšplhala na 25 385 eur. Tržby firmy zažili pád v roku 2011 zo 402 009 eur na 170 654 eur v roku 2014. In Agency ku dňu 31. 10. 2017 má podľa verejne dostupných informácií dlhovať na daniach 12 925,33 eura. Naopak, Lakatošovej ďalšia firma ALLFOR vlani skončila so ziskom 79 619 eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rg, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní