Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.12.2017 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Janko Lehotský prišiel o brata Juraja († 77): Náhla smrť na stretnutí s kamarátmi!

Tvrdá rana osudu! Obľúbený muzikant Ján Lehotský (70) prežíva nesmierne ťažké a smutné obdobie.

 V nedeľu ho totiž navždy opustil milovaný brat, tiež hudobník Juraj († 77). Jeho odchod prišiel náhle a veľmi nečakane. Za talentovaným džezmenom smúti nielen spevák s celou rodinou, ale aj priatelia a kolegovia. Juraja totiž poznala celá generácia hudobníkov z čias legendárneho Repete. Čo sa v osudný deň stalo a prečo odišiel Lehotského brat nečakane do muzikantského neba?!

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Bratia Janko a Juraj († 77) Lehotskí mali krásny vzťah, uplynulá nedeľa však pre Juraja znamenala odchod z tohto sveta. Nič netušiaci trubkár sa totiž vybral, ako obvykle, za priateľmi. A tam sa udialo, čo nikto nečakal. „Išiel na stretnutie s kolegami trubkármi. Mávajú pravidelné posedenia a tam mu prišlo zle. Odpadol,“ povedal zdroj blízky rodine. Túto správu potvrdil aj samotný Ján. „Áno, je to pravda. Ešte stále tomu nemôžem uveriť. Nevieme, čo sa presne stalo. On bol úžasný človek a keby som mal o ňom hovoriť, tak by to bolo len v superlatívoch. Bude mi veľmi chýbať,“ povedal zdrvený Lehotský, ktorý zatiaľ netuší, čo bolo príčinou smrti jeho brata.

Umelci za ním smútia

 

Juraj bol vďaka skvelej hre na trúbku dôležitou súčasťou Orchestra Gustáva Broma. „Je to pre pre mňa obrovská strata, prežili sme spolu 40 rokov. Bol úžasný sólista, hudobník, ktorý prekonal hranice Slovenska. Mal pozitívny vplyv na novú generáciu. Juraj bol skromný človek s veľkým srdcom,“ povedal dirigent Vlado Valovič. Juraj sa dlhé roky objavoval aj v legendárnom Repete. Pre mnohých „repeťákov“ bol človekom s obrovským srdcom. „Juraja som poznala od mojich kariérnych začiatkov. V mojom hudobnom telese sa zoznámil s manželkou Kvetkou, ktorá u nás spievala,“ spomína s láskou aj jeho kolagyňa a speváčka Jana Kocianová.

Otvoriť galériu

*18. 1. 1940 - † 3. 12. 2017

Bol uznávaným trubkárom a džezmenom, bratom známeho speváka Janka Lehotského. Na scéne pôsobil od 60-tych rokov. Pôsobil v rôznych džezových kapelách a dlhé roky aj v Orchestri Gustáva Broma či v Orchestri Pavla Zajačka v relácii Repete. Spolupracoval na mnohých hudobných albumoch a sám vydal aj LP Kúsok slnka. Hral v kapele s Janou Kocianovou v programe Júliusa Satinského a Milana Lasicu - Stretnutie. Práve tam sa zoznámil so svojou treťou ženou Kvetkou, ktorá bola vokalistkou skupiny.

Nikdy nezabudnú

Otto Weiter (62), spevák

Otvoriť galériu

- Bol veľký muzikant a človek s veľkým srdcom, ktorý nikdy nepokazil žiadnu srandu. Bol iný na dnešnú dobu, žiadna zákernosť. Keď nemohol pomôcť, tak neublížil.

 

Marcela Laiferová (72), speváčka

Otvoriť galériu

- Táto správa ma zarmútila. On bol super muzikant. Ešte nedávno sme sa stretli a bol väčšinou taký introvert, ale teraz bol uvoľnený a rozprávali sme sa spolu a zabavili.

 

Dušan Grúň (75), spevák

Otvoriť galériu

- Je mi to strašne ľúto a veľmi ma to ranilo. Boli sme skvelí priatelia. Hrali sme spolu niekoľko rokov a bol to fantastický muzikant a veľký dobrák.

 

Peter Lipa (74), spevák

Otvoriť galériu
Peter Lipa
Zdroj: Ivan Pastor

- Juraj bol môj veľmi dobrý, milý, príjemný kolega a priateľ. A v neposlednom rade bol aj dobrý muzikant, je ho škoda. Dlhé roky sme spolu hrali a mali sme sa veľmi radi.

 

Marián Greksa (58), muzikant

Otvoriť galériu

- Vždy som ho vnímal ako fantastického trubkára s veľkým feelingom, až neslovenským. Keď som sa s ním stretol osobne, bol milý človek, absolútna špička v trúbke.

Karol Konárik (68), spevák

Otvoriť galériu

- Nevedel som o tom. Mám na neho len tie najlepšie spomienky. Bol to muzikant, ktorý vedel hrať, ľudský, príjemný. Myslím, že ho poznalo celé Slovensko. Bol to pán muzikant.

 

Jana Kocianová (71), speváčka

Otvoriť galériu

- Mal veľké srdce, ľudia mu tlieskali, vedel krásne hrať a vážila som si ho aj ako priateľa. Naposledy sme sa videli v auguste na chate. Je mi to veľmi ľúto.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ms, pro

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!