Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2017 07:20 | Správy | Zahraničné správy

Šialený zločinec Charles Manson († 83) zomrel: Za svoje skutky bude pykať už na onom svete!

Notoricky známy masový vrah a zakladajúci člen Mansonovej rodiny je mŕtvy! Zločinec mal skonať v nedeľu v jednej z kalifornských nemocníc.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Jeho smrť bola vraj podľa portálu TMZ len otázkou času. Koncom minulého týždňa totiž média prišli so správou, že neslávne známeho vraha hospitalizovali v nemocnici v americkom Bakersfielde pre zlý zdravotný stav. Na ležadle ho mali prevážať na niekoľko vyšetrení. Jeho smrť potvrdili aj samotné úrady v Kalifornii: "Väzeň Charles Manson zomrel prirodzenou smrťou v nedeľu 18. novembra 2017 o 20:13 vo veku 83 rokov v nemocnici Kern County," píše sa vo vyhlásení.

Charles Milles Manson sa narodil 12. novembra 1934 v meste Cincinnati v štáte Ohio. Počas divokých 60. rokov žil v biede so svojou "rodinou" mladých ľudí, ktorých navádzal na zločiny a s ktorými bral LSD. Jeho prívrženci boli presvedčení, že je Ježiš Kristus.

 

Kult zvaný Rodina

V 13 rokoch spáchal Manson svoj prvý zločin - ozbrojené lúpežné prepadnutie. O päť rokov neskôr sa dopustil homosexuálneho násilia a polícia ho registrovala ako nebezpečného muža s násilníckymi sklonmi. V roku 1960 ho odsúdili na desať rokov za podvody a krádeže. Vo väznici sa naučil hrať na gitaru. Po siedmich rokoch ho predčasne prepustili na slobodu a hneď zamieril do centra kalifornského hnutia hippies. V atmosfére beatovej hudby, voľnej lásky a drog založil náboženskú komunitu a dal jej meno Rodina.

V roku 1969 dal členmi svojej Rodiny zavraždiť sedem ľudí - vrátane herečky Sharon Tateovej, manželky slávneho režiséra poľského pôvodu Romana Polanského. V procese s najznámejšími masovými vrahmi v dejinách USA boli Manson, Charles Watson, Susan Atkinsová, Patricia Krenwinkelová a Leslie Van Houtenová odsúdení na smrť. Po zrušení trestu smrti v štáte Kalifornia v roku 1972 im trest zmenili na doživotie. Ich guru stále tvrdil, že je nevinný a že bol proti nemu zinscenovaný nespravodlivý proces.

Manson, ktorého opisovali ako kariérneho kriminálnika so svastikou vyrytou na čele, tvrdil, že nie je tým diabolským démonom, ktorého z neho urobili médiá. "Som boží tvor. Nie som zlý človek. Som dobrý," hovoril. Podľa jeho slov by bol možno on tým pravým, kto by vyviedol Zem zo sociálnej kalamity - životné prostredie sa ničí, deti sú zneužívané a na planéte vládne chaos: chcelo by to šialenca, aby napravil tento svet, tvrdil.

Otvoriť galériu

Aj napriek krvavým zločinom zostal Manson dlhé roky objektom morbídnej fascinácie pre milióny ľudí. Jeho tvár sa naďalej pozerá z tričiek, ktoré nosia tisíce ľudí, a spomienkové predmety na neho sa tešia značnej obľube. Do väzenia mu neustále prichádzali hromady listov, najmä od vyznávačov kultu Satana. Na listy prestal odpovedať, keď zistil, že ich adresáti predávajú za 250-350 dolárov v prípade, ak sa v nich zmieni o vraždách.

 

Manson sa vo väzení chcel aj oženiť. Jeho manželkou sa mala stať iba 29-ročná Afton Elaine Burton. Pár dostal licenciu, ktorá im však pred uzavretím manželstva stihla vypršať. Žena ho oddane navštevovala vo väzení dlhých 7 rokov.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dak

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Opozičné hnutia zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej: Aké sú dôvody?
Opitý vodič si sadol za volant linkového autobusu.
Totálna nezodpovednosť! Nenormálne, koľko nafúkal vodič autobusu
vojak
Prekvapivé správy: PRÍMERIE medzi Izraelom a Gazou? Všetko smeruje k jednej veci!
Móda na fialovom koberci Let's Dance.
FotoVáš Tip
Móda na fialovom koberci Let's Dance: Kolárovský po odvykačke, vychudnutá Czoborová a aha, kto vytasil von prsia!
(ilustračné foto)
Veľký projekt neďaleko Košíc! Aha, čo tam má vyrásť: Je sa na čo tešiť
Ilustračné foto.
Kontroly colníkov dospeli k prekvapivým odhaleniam: Neuveriteľná prísada v zaistenom tovare!
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Policajti dali fúkať vodičovi v Bratislave: Neuveriteľné, mohlo to skončiť katastrofou
Here Gérard Depardieu.
Foto
Gérard Depardieu v tom opäť lieta: Väzba za sexuálne obťažovanie! Z detailov vám príde zle
Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Pri nešťastí sa zranili dve ženy.
Foto
Zmýlil si plyn s brzdou? Vodič na motorke v Bratislave vpálil do reštaurácie a narazil do ľudí!
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny
Vodička v obci Sap nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia.
Foto
Vážna nehoda v obci: Vodička mala spraviť veľkú chybu, motorkár si to poriadne odniesol