Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.10.2017 13:00 | Prominenti

Adriana Kmotríková prehovorila o nádore v maternici: Otvorená spoveď po náročnej operácii

Zdôverila sa so svojím trápením! Obľúbená moderátorka Adriana Kmotríková (47) sa pred mesiacom vytratila z televíznej obrazovky a o svojich ťažkostiach spočiatku zaryto mlčala.

Dôvodom boli jej vážne zdravotné problémy, ktoré hviezdu TV JOJ opäť dostali na nemocničné lôžko. Statočná blondínka vložila svoj osud do rúk špecialistov v bratislavskom Národnom onkologickom ústave, ktorí jej minulý utorok operovali nádor v maternici. Všetci jej držia palce, aby po nádore na mozgu dokázala zdolať aj ďalšiu zákernú chorobu.

Moderátorka Adriana Kmotríková si pred dvomi rokmi prešla skutočným peklom. Záhadné nevoľnosti, únava a kŕče vtedy vyústili do jej kolapsu v živom vysielaní jojkárskych správ. Počas vyšetrení objavili nádor na mozgu a šokovaná kráska sa okamžite podrobila niekoľkohodinovej operácii. Nasledovala úspešná liečba rádioterapiou a chemoterapiou a silná Adriana sa mohla vrátiť späť do práce.

Otvoriť galériu

Nádor v maternici

Otvoriť galériu
Zdroj: mp, mk, anc

Pred pár týždňami sa však situácia náhle zvrtla a hviezde TV JOJ razom vrátila nepríjemné spomienky na zákernú chorobu. „Som po operácii nádoru v maternici,“ priznala včera prvýkrát Novému Času hviezda jojkárskeho spravodajstva. Náročný chirurgický zákrok podstúpila v utorok, teraz zbiera potrebné sily a zrejme čaká na ďalšie výsledky z histológie. Adriana, ktorá je od začiatku týždňa hospitalizovaná v bratislavskom Národnom onkologickom ústave, v skratke opísala aj svoju operáciu. „Išlo o komplikovaný zákrok, ale myslím si, že lekári ju skvele zvládli. Sú to úžasní odborníci a veľmi im za všetko ďakujem,“ dodala blondínka. Ďalšie trápenie statočnej mamy dvoch detí Lindy a Tomáša pritom začalo nenápadne, no neskôr sa to už bez skalpela riešiť nedalo. „Prišlo sa na to dosť komplikovane, v narkóze. Bežnou prehliadkou sa to zistiť nedá, pretože ide o zvláštny typ rakoviny žliaz maternice,“ prezradila Novému Času Kmotríková.

Robí to pre iné ženy

 

Sympatická Adriana zrejme nechcela nikoho zaťažovať svojimi problémami a z obrazovky sa potichu stiahla koncom septembra. To však vystrašilo množstvo jej fanúšikov. Nikto totiž presne nevedel, čo sa s obľúbenou moderátorkou Novín stalo a jasno dokonca nemali ani jej blízki kolegovia. Jojkár Ján Mečiar to dokonca najskôr tipoval na bežnú chrípku. „Ďakujem všetkým, ktorí ma povzbudzovali. Rozhodla som sa o mojich problémoch prehovoriť z jediného dôvodu - kvôli iným ženám, pretože niekedy obyčajná prehliadka nestačí,“ vyhlásila Kmotríková, ktorá svoj údel berie skutočne obdivuhodne a je príkladom pre všetkých, zdravých i chorých. „Vrátim sa určite, ale neskôr,“ odkazuje svojim obdivovateľom Adriana, ktorá sa teraz plne sústreďuje na svoju liečbu.

 

BUDE SA LIEČIŤ MESIAC

Vladimír Bella,  onkológ

- Záleží na type nádoru. Pokiaľ išlo o nezhubný, tak väčšinou stačí len vyoperovanie ložiska bez odstránenia celej maternice. Pri zhubnej sa odstraňuje aj tá, je to komplikovanejšie a kontrolujú sa aj uzliny. Pacientka sa zotavuje približne mesiac, nesmie dvíhať ťažké veci a fyzicky sa namáhať. Mala by zdravšie jesť, konzumovať ryby, diétne mäso, ale neuškodí jej ani pohárik červeného vína.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pod Strečnom sa zrazili 2 kamióny s osobným autom.
Pod Strečnom sa zrazili 2 kamióny s osobným autom! Doprava je blokovaná
Pre nehodu auta a kamióna neďaleko Krupiny bola cesta I/66 uzavretá niekoľko hodín.
Foto
Vážna nehoda auta a kamióna: Nákladné vozidlo sa prevrátilo! Znepokojivé detaily
Foto
Daniel Lipšic usmrtil pri dopravnej nehode otca trénera Poľska, Róbert Kaláber nechápe, čo sa dialo potom: Hlava mi to neberie
Európsky parlament v Štrasburgu
Tento europoslanec má zakázané verejne vystupovať! Vážne dôvody
Kaliňák sa vyjadril o momentálnom stave premiéra Fica po atentáte a možnom prevoze.
Kaliňák prehovoril o momentálnom stave premiéra Fica po atentáte: Plánujú prevoz do Bratislavy?
(ilustračné foto)
Foto
Známe šampóny, krémy a iná populárna kozmetika je NEBEZPEČNÁ! Slováci, tieto produkty radšej nepoužívajte
ilustračné foto
Rusko v noci podniklo tvrdý útok! Správy z Ukrajiny ho ale nepotešia
Ilustračné foto
Nová taktika podvodníkovi nevyšla: Žena ho pustila k sebe do bytu a... TOTO určite nečakal!
Hasiči Peter († 43) a Radoslav († 48) neprežili pád vrtuľníka.
Foto
Peter († 43) a Radoslav († 48) neprežili pád vrtuľníka: Je podľa ubolených blízkych verdikt súdu spravodlivý?
U nás sú pre cudzincov strašiakom najmä pády a skloňovanie.
Presvedčte sa, či správne ovládate slovenský jazyk: Pamätám si alebo pamätám sa? TAKTO to je
ilustračné foto
Aktualizované
Nové hranice?! Rusko má pripravovať krok, ktorý môže všetko zmeniť
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Poslanci sa vrátili k mimoriadne schôdzi o zmenách v RTVS: Prihlásilo sa vyše 30 rečníkov