Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Mečiarov exminister Krajči opitý havaroval, zobrali mu vodičák: Čo sa dialo pred nehodou!

Bol sa zabávať! V sobotu tesne pred pravým poludním skončil v jarku medzi obcami Spišský Hrušov a Jamník (okr. Spišská Nová Ves) exminister tretej mečiarovskej vlády Gustáv Krajči (66).

Jeho auto Nissan Pathfinder zišlo z rovnej cesty do priekopy. Policajti, ktorí k havárii prišli, mu v dychu namerali 0,39 miligramu alkoholu, čo zodpovedá 0,81 promile alkoholu v krvi. Krajči, ktorý je aj vášnivý poľovník, sa tesne po nehode pre televíziu Joj vyjadril, že v piatok večer bol oslavovať a dreger u seba nemal, čo je dôvodom, prečo sadol za volant ešte opitý.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V sobotu krátko pred 12. hodinou napoludnie sa vracal Gustáv Krajči domov z Olcnavy, v ktorej je podľa starostu Jaroslava Salaja spoluvlastníkom drevenej poľovníckej chaty pod lesom. Zrejme v nej deň pred nehodou oslavoval. „Ja som nemal alkohol, ja mám zostatkový alkohol. My sme oslavovali včera a dneska to ešte zostalo,“ povedal Gustáv Krajči televízii Joj tesne po nehode. Dôvodom, prečo skončil v priekope len desať kilometrov od domova, podľa jeho slov malo byť, že sa vyhýbal autu, ktoré išlo v protismere. „Človek nikdy nevie, lebo nemám vlastný dreger a neviem to odmerať. Ja som to podcenil, zrejme,“ vyjadril sa exminister vnútra. Toho tesne po nehode skontrolovali aj záchranári, ktorí išli okolo. Zranený však nebol. „Oslava bola dobrá. Auto je v pohode. Ja som v pohode. Len som tú krajnicu prekročil,“ dodal Krajči. Keďže nafúkal do 1 promile alkoholu, zadržaný nebol. Policajti mu vzali vodičák a nehodovkár ho vzal na výsluch.

Otvoriť galériu

Dobre ho poznajú

 

Olcnavčania Mečiarovho exministra dobre poznajú. „Vidíme ho tu na aute dosť často. On ale po dedine ani do krčmy nechodí, nerobí veľké oslavy, stretáva sa s poľovníkmi. Chodí na poľovačky,“ povedal Novému Času jeden z dedinčanov. „Krajčiho pozná v obci každý. Ale osobne som s ním nikdy nehovoril, nezvykne sa prezentovať. Len z novín som sa dozvedel, čo sa mu stalo. Beriem ho ako slušného človeka, ktorý kedysi pôsobil v politike,“ povedal starosta Jaroslav Salaj. Nový Čas oslovil aj miestnych poľovníkov, no k incidentu ich kolegu z poľovníckeho združenia sa odmietli vyjadrovať.

Otvoriť galériu

Čomu zodpovedá 0,81 promile

4 malé pivá

3 veľké desiatky

7 dl vína

1,5 dl tvrdého alkoholu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ee

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné