Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.10.2017 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Marošová reaguje na útoky po prvom televíznom vystúpení: Odkaz, ktorý hovorí za všetko

Snaží sa začať od nuly. Návrat na Slovensko má však pre herečku Zuzanu Marošovú trpkú príchuť. Jej účinkovanie v televízii mnohých pobúrilo a vyčítajú jej minulosť a život s Karolom Mellom, ktorý je obvinený v prípadoch viacerých vrážd. Ako na tieto komentáre Marošová reaguje a čo hovorí na svoju obhajobu?

Herečka Zuzana Marošová sa koncom leta rozhodla pre radikálnu zmenu. Za životom v Belize, kde šesť rokov žila po boku svojho partnera Karola Mella, ktorý je na úteku, spravila hrubú čiaru.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V malom nenápadnom štáte na východnom pobreží Strednej Ameriky našli útočisko ešte v roku 2011. V tom čase Krajský súd v Bratislave prepustil Mella na slobodu pre procesné chyby. Pred súdom sa mal zodpovedať v prípadoch viacerých vrážd. Krátko po prepustení sa po Mellovi zľahla zem. Až o niekoľko mesiacov vyšlo najavo, že utiekol spolu s Marošovou a synom do Belize, ktoré nemá so Slovenskom zmluvu o vydávaní osôb. V karibskom štáte sa im narodil druhý syn a vyzeralo to, že tam zostanú navždy.

Toto leto sa však Marošová aj so synmi Ivanom Olegom (11) a Marcom Radom (5) objavili v rodnej Prievidzi a neskôr potvrdila, že sa rozhodli zostať na Slovensku. „Samozrejme, že sú v tom aj nejaké emócie, ale musím myslieť na to, čo je najlepšie pre deti. Moji synovia majú na Slovensku neporovnateľné možnosti, nielen čo sa týka školy, zavážila aj zdravotná starostlivosť,“ odôvodnila svoje rozhodnutie.

 

Nový život

Začať odznova ale nemusí byť vždy jednoduché. Hlavne v prípade ženy, ktorá roky tvorila pár s mužom obvineným z vrážd. Neoľutovala niekedy Marošová svoje rozhodnutie nasledovať muža s takouto minulosťou? „Bolo to prirodzené rozhodnutie ženy, ktorá milovala svojho muža. Ako sa hovorí, v dobrom aj v zlom,“ uzatvára diskusiu na tému Mello a viac sa o ňom odmieta rozprávať.

Otvoriť galériu
Pred kamerami

Po tom, ako sa rozniesli správy, že herečka natrvalo zakotvila na Slovensku, podala jej pomocnú ruku televízia JOJ. Blondínka sa objavila ako tajný hosť v hádankovej šou Inkognito či v zábavnom programe Všetko, čo mám rád, kde si zaspievala s ľudovou kapelou. Návrat pred kamery vraj nebol ľahký.

„Rešpekt tam bol. Keďže som v relácii Všetko, čo mám rád dostala dosť veľký priestor, obávala som sa trochu spevu, pretože som, samozrejme, dosť dlho naživo nespievala. Ale mala som úžasnú podporu od môjho bývalého spolužiaka Ľubka Kostelného, s ktorým som v šou účinkovala. Ako aj od celého tímu, ktorý túto šou vyrába. A k tomu sa mi splnil sen zaspievať si s Ondrom Kandráčom a jeho kapelou. Sú absolútne fantastickí,“ nešetrila komplimentmi.

Svojou účasťou v jojkárskom Inkognite „znovuobjavená“ herečka vyrazila dych aj bývalým hereckým kolegom, ktorých jej účasť v šou očividne zaskočila. „To, či sú reakcie mojich kolegov úprimné a prajné, sa musíte opýtať ich, nemôžem hovoriť za kolegov. Moje pocity sú zatiaľ príjemné,“ okomentovala emócie po svojom prvom televíznom vystúpení.

Výčitky

Oprášiť herecké zručnosti pre ženu, ktorá v minulosti patrila k sľubným talentom SND, bol však ten najmenší problém. Návrat Marošovej na obrazovky sprevádzajú ostré komentáre, ktoré jej pripomínajú život s Mellom. Mnohí ju súdia za morálnu spoluúčasť na činoch, z ktorých je obvinený. Podobný verdikt nedávno odznel v jednom časopise. Ako herečka vníma takéto obvinenie?

Otvoriť galériu
„Poskytol ho údajne ,renomovaný právnik´, ktorý sa, samozrejme, zabudol podpísať. Asi vedel prečo. Absolútne odmietam akúkoľvek účasť alebo spoluúčasť v tejto kauze. Skutky, z ktorých je Karol Mello obvinený, sa mali údajne stať  v čase, keď som mala zhruba 10 rokov, takže pripisovať mi akúkoľvek spoluúčasť, je absolútne scestné, primitívne a keď už ten pán  advokát obľubuje toto slovo, tak aj nemorálne!“ tvrdí Marošová a pokračuje: „Nikdy som nikomu nepomáhala pri úteku a tobôž nie pri trestnom čine. Som bezúhonný občan, nikdy som nikomu nevzala život, neokradla, neublížila fyzicky ani psychicky, neporušila zákon žiadnym spôsobom! Mojou morálnou povinnosťou bolo ochrániť moje deti od tlaku verejnosti a médií, pred lavínou obvinení, ktorá sa spustila na ich otca a taktiež na moju osobu.“

Podľa Marošovej mohli slovenské súdy v spomínaných kauzách konať bez ohľadu na to, či s Meloom bola alebo nie. „Pokiaľ viem, dal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. Tu vyvstáva otázka, či je morálne odpísať človeka, ktorý bol obvinený, ale do dnešného dňa nebol odsúdený ani prvostupňovým súdom. Prezumpcia neviny má, myslím, v našom právnom kódexe svoje miesto. Respektíve mala by mať,“ komentuje Marošová.

Rola v seriáli

A tak sa Marošová, ako sa hovorí, snaží držať svojho remesla. Momentálne nakrúca pre Jojku nový seriál Semafor a teší sa z hereckej ponuky. „Zahrám si epizódnu úlohu hysterickej frajerky jednej z hlavných postáv. Veľmi si vážim a ďakujem za dôveru, ktorú mi televízia JOJ dala a budem sa snažiť nesklamať,“ hovorí herečka, ktorá sa kvôli nakrúcaniu stále častejšie zdržuje v Bratislave. Nechce sa v Bratislave usadiť natrvalo? „Zatiaľ to zvládam a chlapci sú v Prievidzi šťastní. Majú tu starých rodičov, tety, ujov, bratrancov, kamarátov a, samozrejme, školu a škôlku. V blízkej budúcnosti teda nebudeme nič meniť,“ uzatvára Marošová.

Mellove prípady

JANA TÖKÖLYOVÁ, HOVORKYŇA ÚRADU ŠPECIÁLNEJ PROKURATÚRY:

• Vražda podnikateľa Júliusa Tótha z mája 1997
„V trestnej veci obvineného Karola M. za trestný čin vraždy spáchaný spolupáchateľstvom prebieha vyšetrovanie, prípravné konanie nie je skončené. Vo veci sa koná.“

• Vražda Jozefa Gudábu v marci 2003
„V trestnej veci obvineného Karola M. za trestný čin vraždy spáchaný spolupáchateľstvom prebieha vyšetrovanie, prípravné konanie nie je skončené. Vo veci sa koná.“

• Vražda mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho v septembri 2004 v bratislavskej Petržalke
„V trestnej veci vedenej na Úrade špeciálnej prokuratúry, týkajúcej sa vraždy poškodeného Petra Č., bolo trestné stíhanie Karola M. zastavené (4. 12. 2013), pretože skutok nespáchal obvinený.“

Spoluúčasť na vražde matky a jej 10-ročného syna v Moste pri Bratislave z decembra 2004
„Vec sa pojednávala pred Okresným súdom Bratislava I takmer 7 rokov. Potom odišiel predseda senátu do dôchodku (v decembri 2016), ďalší predseda senátu sa namietol ako zaujatý a v súčasnosti to má pridelené tretí predseda senátu. Zatiaľ termín hlavného pojednávania určený nebol.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci